TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşte İzmir'de milletvekili olamayan önemli isimler!

14 Mayıs genel seçimlerinin tamamlanmasının ardından İzmir bölgesinde milletvekili olamayan isimler dikkat çekiyor

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2023 12:34
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İşte İzmir'de milletvekili olamayan önemli isimler!

KEMAL ÖZKURT

Türkiye'de 14 Mayıs cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinin sonuçlanmasının ardından meclisteki milletvekilleri sayıları, il ve ilçelerde dağılımları da netleşti. 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerine İzmir özelinde bakıldığında ise listede gösterildiği halde yeterli oy miktarına ulaşamayıp milletvekili olamayan önemli isimler bulunuyor. İşte 4 partinin İzmir'den aday gösterdiği halde seçilemeyen milletvekili adaylar…

CHP'DE HACE FOGGO ŞOKU

Cumhuriyet Halk Partisi, İzmir'de 27. Dönem 13 olan milletvekili sayısını bu seçimlerde 1. Bölgeden 7, 2. Bölgeden de 7 milletvekiliyle 14 de çıkardı. Bu milletvekillerin arasında ise listeye giremeyerek dikkat çeken en önemli isim Hacer Foggo oluyor. 2. Bölge 8.sıradan milletvekili adayı olan 'Derin Yoksulluk Ağı’nın kurucusu Foggo milletvekili olmasına kesin gözüyle bakılan isimlerden biriydi. Foggo'nun yanı sıra İzmir'de seçim süresi boyunca yoğun çalışma temposuyla milletvekili olmasına kesin gözüyle bakılan bir diğer isim ise CHP İzmir 2. Bölge 8 sıradan aday olan Devrim Barış Çelik oldu. Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi olarak "Doğu ve Güneydoğu/Doğu Masası Koordinatörü" ve "Saha Çözüm Masası Koordinatörü" görevlerini yürütmekte olan Çelik, seçim süresi boyunca İzmir'i karış karış dolaşarak seçmenlerinden oy istedi fakat yeterli desteği bulamadığı için milletvekili olamadı.

AK PARTİ'DEN 3 ÖNEMLİ İSİM MECLİSTE YOK

AK Parti geçtiğimiz dönem 9 olan milletvekili sayısında 1 kayıp vererek 28. Dönemde İzmir'den 1.Bölgeden 4, 2. Bölgeden 4 milletvekili çıkarmayı başardı. AK Parti'den yeterli oy çokluğunu yakalayamayıp listeye giremeyenler arasında Cemal Bekle, Savcı Sayan ve Kerem Ali Sürekli gibi önemli isimler bulunuyor. AK Parti İzmir 1. Bölge 5. sıradan aday gösterilen 27. Dönem İzmir Milletvekili Cemal Bekle'nin bu dönem de seçilmesi muhtemel gözüyle bakılan isimlerden biriydi fakat Ak Parti'nin İzmir'de genel olarak oy oranının düşmesiyle milletvekili olamadı. Öte yandan, milletvekili olmak için Ağrı Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Savcı Sayan ve aynı şekilde AK Parti İzmir İl Başkanlığında istifa eden Kerem Ali Sürekli ‘de milletvekili olamayan isimler arasında.

İYİ PARTİ İZMİR'DEKİ

İYİ Parti İzmir teşkilatı da milletvekili sayısını yükselten partiler arasında. 27. Dönem İzmir'de 2 milletvekili çıkartabilen İYİ Parti, bu dönem 1. Bölgeden 2, 2. Bölgeden 1 milletvekili çıkarmayı başardı. Milletvekili olamayan isimler arasında 2019 seçimlerinde İYİ Parti’den Balçova Belediyesi Meclis Üyesi olan ve aktif olarak görevine devam eden Öztürk Keskin, İzmir 1.Bölgeden milletvekili aday adayı olarak, temayül yoklamasına katılmış ve rekor bir oyla ikinci sırada seçilmişti. 1. Bölge 3. sıradan aday olarak gösterilen Keskin, yeterli oy çoğunluğuna ulaşamadığı için milletvekili olamadı.

MHP BEKLENTİNİN ÇOK ALTINDA KALDI

Beklentilerin altında kalarak geçen döneme oranla vekil kaybına uğrayan bir diğer parti de Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) oluyor. 27. Dönem İzmir'den 2 milletvekili çıkartan MHP bu dönem beklentilerin çok altında kalarak 1.Bölgeden vekil çıkaramazken, 2. Bölgeden de sadece 1 milletvekili çıkardı. Milletvekili olamayanlar arasında en dikkat çeken isim ise Abdulkadir Bektaş oldu. 2015 yılında itibaren Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Sekretaryası (UNFCCC) bünyesinde Tarım ve Enerji Sektörlerinde Kıdemli Uzmanı (ERT) olarak görev alan Bektaş, seçim süresi boyunca önemli mitingler yapsa da beklediği desteği göremedi. Bektaş’ın yanı sıra milletvekili olamayan bir diğer isim Hacettepe Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Bahadır Bumin Özarslan oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.