TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Değişim’ gerilimi yaşanmıştı: Olaylı kongrenin kazananı belli oldu

Genel seçimler sonrasında kongre sürecinin başladığı ve ‘değişim’ seslerinin yükseldiği CHP Manisa 38. Olağan İl Kongresinde sandıklar kuruldu. ‘Değişim’ geriliminde grupların birbirine girdiği kongrenin kazananı ise ‘değişim’ grubu oldu

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2023 17:25
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
‘Değişim’ gerilimi yaşanmıştı: Olaylı kongrenin kazananı belli oldu

CHP’de il kongreleri maratonu hızla devam ederken bugün CHP Manisa 38. Olağan İl Kongresinde sandıklar kuruldu. Kongrede atanarak göreve gelen mevcut İl Başkanı Ali Kuyumcu aday olmazken başkanlık yarışı, CHP Manisa İl Başkanlığı görevinden istifa ederek milletvekili aday adayı olan Semih Balaban ile Ferdi Zeyrek arasında geçti.

Değişim mottosuyla adaylığını açıklayan Zeyrek’i geçtiğimiz haftalarda CHP Genel Başkan adayı olduğunu açıklayan CHP Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel’in destekledi.

Kongreye; CHP Grup Başkanı ve CHP Manisa milletvekilleri Özgür Özel, CHP Manisa milletvekilleri Bekir Başevirgen ve Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Genel Başkan Adayı İlhan Cihaner, CHP İzmir eski milletvekilleri Bedri Serter ve Musa Çam ile çok sayıda partili katılım sağladı.

Kongrenin Divan Başkanlığına ise CHP Yurt Dışı Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tahsin Tarhan seçildi.

MANİSA KONGRE SONUÇ FOTO (3)

DELEGE İKİYE BÖLÜNDÜ

Kongreye, Cihaner’in Özel’e yönelik eleştirileri ve Özel’in adaylık çıkışları damgasını vururken kongrede yapılan konuşmalarda da delege Özel’i destekleyenler ve mevcut yönetimin devamını isteyenler olarak ikiye ayrıldı. Konuşma yapan bazı delegeler sokakta ‘değişim’ seslerinin yükseldiğini savunurken bazı delegeler ise Özel’in genel seçimlerin kaybedilmesinin sorumluluğundan kaçtığını ifade etti.

‘DEĞİŞİM’ GERİLİMİ

Kongrede, CHP Manisa Milletvekili Bakırlıoğlu’nun konuşması esnasında gerilim yükseldi. Konuşmasında Özel’i destekleyen ve değişim mesajı veren Bakırlıoğlu’nun sözlerine bazı delegelerin tepki göstermesiyle birlikte gruplar birbirine girdi.

Bakırlıoğlu konuşmasına devam ederken kürsü önünde gerilim ve tartışmalar devam etti. Bir yandan da ‘Değişim’ sloganları atıldı.

Bakırlıoğlu’nun, “Partide değişim şart. Ama bu sadece genel başkan değişimiyle olmaz, tüzüğü değiştirmek de tek başına yeterli değil. Partinin kadrolarının ve üye yapısının yenilenmesi” gerek sözlerinin ardından delegelerden “Siz de değişin” sesi yükseldi.

Bakırlıoğlu konuşmasına devam ederken değişimin yol haritasına değindiği sırada “Bunları yaparsak önümüzde kimse duramaz. Biz seçilemezsek o zaman her şey biter” sözleri salonda gerilime neden oldu.

Değişimi savunan Özel tarafları ile mevcut yönetimi destekleyen gruplar arasında arbede yaşanırken kavga çıkmadan müdahale edildi.

MANİSA KONGRE SONUÇ FOTO (1)

ADAYLAR ARASINDA DEĞİŞİM VE SOLCULUK ATIŞMASI

Kongreye ‘değişim’ konusunda yapılan tartışmalar ve gerilim damgasını vururken adaylar ise konuşmalarında birbirlerini sert sözlerle eleştirmişti. Zeyrek, rakibi Balaban’ı önseçim konusunda eleştirirken ‘solculuk’ çıkışını yapmış ve “6 yıl boyunca Semih Balaban Önseçim diye bağırdı. Ama merkez yoklaması olduğun ilk dosyayı Ankara’ya kim doğurdu? Bir insanın sözü neyse davranışı da o olacak. Şimdi senin önseçim sözüne kim inanır” demişti. Balaban ise konuşmasında Zeyrek’e “Gelmişsin burada Çav Bella’yla solculuk oyunu yapıyorsun. Sen burada 47 yılını partiye vermiş, cezaevinde yatmış, malını mülkünü sola harcamış birine sen solculuk dersi veremezsin” sözleriyle yanıt vermişti.

KAZANAN BELLİ OLDU

Öte yandan; blok liste usulüyle yapılan kongrenin kazananı belli oldu.

598 geçerli oyun kullanıldığı kongrede, Ferdi Zeyrek 342 oy alarak başkanlık koltuğuna otururken rakibi Semih Balaban 256 oy aldı.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Gruplar birbirine girdi: Manisa’da ‘değişim’ gerilimi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.