TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Fidan'dan İsveç hükümetine tepki!

İsveç'te Kur'an-ı Kerim’in sokak ortasında yakılmasına tepki gösteren Fidan, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla İsveç hükümetine tepki gösterdi

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2023 14:31
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bakan Fidan'dan İsveç hükümetine tepki!


KEMAL ÖZKURT
İsveç medyasının haberine göre, Kur'an-ı Kerim'in sokak ortasında yakılması gündeme bomba gibi düşmüştü. Yaşanan olaya tepkiler çığ gibi büyürüken siyasi liderlerden de kınama mesajları geldi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Kurban Bayramı'nın ilk gününde Kutsal Kitabımız Kur’an-ı Kerim’e yönelik İsveç’te yapılan aşağılık eylemi lanetliyorum" ifadelerini kullanırken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik, İsveç makamlarının cami önünde Kur'an-ı Kerim yakmak için yapılan başvuruya onay vermesini lanetledi.

"MENFUR EYLEMLERE GÖZ YUMMAK SUÇA ORTAK OLMAKTIR"
Tüm dünyada büyük yankı yaratan eyleme Türk siyasetinin tepkisi gecikmedi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Mübarek Kurban Bayramı’nın ilk gününde Kutsal Kitabımız Kur’an-ı Kerim’e yönelik İsveç’te yapılan aşağılık eylemi lanetliyorum! İslam karşıtı bu eylemlere ifade özgürlüğü bahanesiyle izin verilmesi kabul edilemez. Bu tarz menfur eylemlere göz yummak suça ortak olmaktır" ifadelerini kullandı. 



“KUR’AN-I KERİM’E KARŞI YAPILMIŞ HER SAYGISIZLIK İNSANLIK SUÇUDUR”
İsveç'te yaşanan bu çirkin saldırıya ise bir tepki de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi. Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İsveç makamlarının Kurban Bayramı günü bir cami önünde Kur'an-ı Kerim yakmak için yapılan başvuruya onay vermesini lanetliyoruz. İsveç Yüksek Mahkemesi’nin nefret suçlarını himaye eden tutumunu şiddetle kınıyoruz. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi Kur'an-ı Kerim'e karşı yapılmış her saygısızlık insanlık suçudur. Bu lanetli eylemlere karşı siyasi ve hukuki her zeminde en güçlü şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz…" ifadelerine yer verdi. 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.