TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SGK avukatlar için kolları sıvayacak

Avukatların emeklilik başvurularında yaşanan gecikmeler İzmir Barosu’nun gündeminde… SGK ile görüşme gerçekleşti

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2023 10:36
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
SGK avukatlar için kolları sıvayacak

SULTAN GÜMÜŞ KAYA

 İzmir Barosu, bünyesindeki avukatların emeklilik başvurularında yaşanan gecikmeler nedeniyle Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından Baro tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Sosyal Güvenlik Müdürlüğü tarafından özellikle 2008 yılı öncesi topluluk sigortası ödemelerine ilişkin kayıtlara ulaşılması sırasında yaşanan güçlükler, staj süresinin borçlanılması ya da ilk tescil tarihinin değişmesi ve tüm sicil dosyalarının tekrar oluşturulması nedeniyle emeklilik işlemlerinde uzamalar olduğu; ellerinden geldiği kadar süreci kısaltmaya çalışacakları; buna ilişkin çalışma yapacakları hususu belirtildi” denildi.

AVUKATLARDAN GELEN YAKINMALAR

İzmir Barosu tarafından yapılan açıklama şöyle: “Meslektaşlarımızın emeklilik başvurularında yaşanan gecikmelere ilişkin SGK ile görüşme yapıldı. Meslektaşlarımızdan kendileri ile ilgili emeklilik başvurularında gecikmeler yaşandığına ilişkin gelen yakınmalar nedeniyle İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Av. Zöhre Dalkıran, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünü ziyaret etti. Ziyaret sırasında meslektaşlarımızın emeklilik başvurularının ivedilikle tamamlanması konusunda gerekli çalışmaların yapılması istendi. Görüşme sırasında ayrıca meslektaşlarımızın il müdürlüklerinde yapacakları dosya incelemeleri ve benzeri mesleki faaliyetleri sırasında yaşanan sorunların çözümüne ilişkin öneriler aktarıldı.” 

ELLERİNDEN GELDİĞİ KADAR…

Açıklama şöyle devam ediyor: “Sosyal Güvenlik Müdürlüğü tarafından özellikle 2008 yılı öncesi topluluk sigortası ödemelerine ilişkin kayıtlara ulaşılması sırasında yaşanan güçlükler, staj süresinin borçlanılması ya da ilk tescil tarihinin değişmesi ve tüm sicil dosyalarının tekrar oluşturulması nedeniyle emeklilik işlemlerinde uzamalar olduğu; ellerinden geldiği kadar süreci kısaltmaya çalışacakları; buna ilişkin çalışma yapacakları hususu belirtildi.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.