TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlık çalışanları bu kez imza kampanyası ile ses yükseltti

Meslektaşlarını kaybeden sağlık çalışanları yaşamlarından endişe ederken, sosyal medya platformlarından da ses yükselmeye başladı

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2023 12:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sağlık çalışanları bu kez imza kampanyası ile ses yükseltti

Sağlık çalışanlarına yönelik devam eden saldırılar, Türk Tabipleri Birliği’nin de söylediği gibi ‘terör’ boyutuna ulaştı. Her geçen gün ya bir hekim öldürülüyor ya da yaralanıyor. Meslektaşlarını kaybeden sağlık çalışanları yaşamlarından endişe ederken, Türkiye’nin dört bir tarafından kitlesel iş bırakma eylemleri de gerçekleştiriliyor.

Öte yandan, sosyal medya platformlarından da ses yükselmeye başladı. Op. Dr. Murat Molu tarafından ‘Sağlıkta şiddete hayır’  başlığıyla imza kampanyası oluşturuldu. Kampanya şimdiden 88 bin 946 destekçiye ulaştı.

GÜNDE YAKLAŞIK 80 BEYAZ KOD!

Kampanya metninde yer alan ifadeler şöyle: “Şubat 2023’de yaşadığımız deprem felaketlerinden sonra ülke olarak yaralarımızı sarmaya devam ediyoruz. 1999 depreminden ders almadığımız, yaşadığımız yıkımdan ve acı kayıplarımızdan anlaşılmaktadır. Deprem bölgesine ulaşmadaki gecikmeler, kurtarma çalışmalarındaki yetersizlikler ve organizasyon eksikliklerini hep birlikte yaşadık. Kaybettiğimiz yurttaşlarımız için Allah’tan rahmet, geride kalanlara metanet, şifa ve baş sağlığı dileriz. Bu dönemde ‘Sağlıkta şiddete hayır’ kampanyası için sessiz kalmayı uygun bulduk. Ne var ki, sağlıkta yaşanan şiddeti unutmamız mümkün değil. TTB’nin verilerine göre ortalama günde 80 kadar Beyaz KOD uygulaması olmaktadır. Son 10 yılda ise toplam 110 bine ulaşmıştır. Yine Sağlık-Sen’in hazırladığı raporda bu durum farklı boyutları ile rapor edilmiştir.”

YILLARDIR TEKRAR ETTİĞİMİZ GİBİ…

TBMM iktidar ve muhalefet partilerinin, sağlıkta şiddeti çözmek için özel bir oturumla derhal toplanması gerektiğini kaydeden Molu, açıklamasına şunları ekledi: “Tüm şiddete karşı olmakla birlikte, sağlıkta yaşanan şiddeti sonlandırabilmek için çabalamak bizlere düşen kutsal bir görevdir. Yıllardır tekrar ettiğimiz gibi... Öncelikle yetersiz kalan yasalar tekrar gözden geçirilerek yeni yasalar çıkarılmalı ve caydırıcı hukuki yaptırımlar uygulanmalı. Güvenlik önlemleri artırılmalı. Hasta ve hasta yakınları için eğitici kamu spotları hazırlanmalıdır. Sağlıklı olmak her vatandaşın hakkıdır. Unutmayalım ki sağlık çalışanlarının da sağlıklı yaşama ve arkalarında Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin olduğunu hissederek, huzur ve güven içerisinde çalışma ve yaşama hakları vardır.

Ülkedeki huzur ve barışı sağlamak ise TBMM’nin çıkaracağı yasalara bağlıdır. Bunları hayata geçirmek ise Türkiye Cumhuriyeti Hükümetlerinin görevidir.”

Kampanya metnine buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.change.org/p/sa%C4%9Fl%C4%B1kta-%C5%9Fiddete-kar%C5%9F%C4%B1-etkili-bir-yasa-%C3%A7%C4%B1ks%C4%B1n-g%C3%BCvenlik-%C3%B6nlemleri-art%C4%B1r%C4%B1ls%C4%B1n-sa%C4%9Fl%C4%B1ktasiddetehay%C4%B1r?utm_source=grow&utm_medium=tr_instagram&utm_campaign=com

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: TTB: İyi hekimlik yargılanamaz!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.