TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Saç dökülmesini azaltmak için sonbaharda hangi önlemler alınmalı?

Mevsim geçişlerinde en çok etkilenen saçlarınızı sonbahara hazırlayarak, saçlarınızın dökülme oranını daha aza indirebileceğiniz yöntemler ile ilgili bilgiler haberimizin devamında sizlerle birlikte...

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2023 20:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
Saç dökülmesini azaltmak için sonbaharda hangi önlemler alınmalı?

Smile Hair Clinic’in Kurucu Ortağı Dr. Gökay Bilgin, sonbaharda saç dökülmesi sorununda daha fazla attığını dile getirerek, özellikle sonbahara girerken beslenmeden saç bakımına kadar alınabilecek önlemler ile saç dökülme oranını yavaşlatmanın mümkün olduğunu dile getirdi.

Mevsim geçişlerinde saç bakımı önem taşıyor

Smile Hair Clinic’in Kurucu Ortağı Dr. Gökay Bilgin, Proteinden açısından az bir diyetle beslenmek saçların güçsüzleşmesine neden olduğunu ve tam olarak bu nedenle de mevsim geçişlerinde daha fazla saç kaybına yol açtığını açıkladı. Bu neden dolayı da sonbaharda saç kaybının önlemek adına, her gün kişiye özel olarak yeterli miktarda protein alınmasını önerdiğini bildirdi.

Özellikle mevsim geçişlerinde mevsimine göre, sebze, meyve ve yeşil salata miktarını artırmak ve saçların bakımını ihmal etmemek saçları korumaya yardımcı oluyor. Saç ürünlerini içeriklerini bilerek, ona uygun ürün kullanmak ayrı bir önem taşımakta olduğunu dile getiren Bilgin, cildi tahriş edecek sülfatlar, parabenler hormon fonksiyonunda ve dengesinde bozulmaya neden olacağını vurgulayarak, hindistan cevizi, zeytin, jojoba gibi bitkisel yağların daha fazla nemlendirici ve güçlendirici etkisi bulunduğunu ifade etti. Ayrıca Hidrolize keratin de cilt ve saçın doğal protein olduğunu vurguladı.

Uzmanlar saçların sağlığı için doğru yıkamanın önemli olduğunu açıkladı!

Dr. Gökay Bilgin, her saç derisinin ve  her saç telini kendine özgü yapısının olduğunu ve saçı besleyen, yumuşatan ve koruyan doğal yağlar ve maddeler ürettiğine dikkat çekerek, saçların sağlığı için doğru yıkamanın önemli olduğunu ifade etti. Saçların kendi özgün üretmiş olduğu yağlar her yıkamada şampuan içindeki maddelerinde etkisiyle arındırarak saçların kendine özgü doğal koruması yok ediyor. Tam olarak bu nedenden ötürü de, saçların kendi tiplerine uygun sıklıkta yıkanması önem arz etmektedir. Bu nedenden dolayı da saç tipine uygun saç yıkama yöntemleri şu şekilde yer alıyor; 

Yağlı saçlara sahip olanlar ise her gün yıkayabilirken, Kuru saça sahip olan kişiler saçlarını haftada 2-3 kere yıkaması daha doğru olacaktır.

Bilgin, saçların sağlıklı açısından sıcak su ile değil, ılık su ile yıkanmasını önemli olduğunu vurgulayarak, sıcak su, saç köklerinden ekstra yağ üretimini etki yaratarak saçlara asıl önemlisi de kafa derisine zarar verdiğini ifade etti. Saç kurutma makinesini yerine kendiliğinden kurumasının daha doğru olduğunu ifade eden Bilgin, illa saç maskesi kullanılacaksa eğer soğuk havasını kullanılmasını tavsiye ettiğini dile getirdi.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR-Evde saç bakımı... Saç sağlınızı evde korumanın püf noktaları

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.