TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ülkelerle özdeşleşen kahveler

Hangi ülkede hangi kahve içilir? Bulunduğu ülke ile özdeşleşen kahveler. İşte gittiğinizde mutlaka denemeniz gereken 10 kahve çeşidi…

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2023 04:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ülkelerle özdeşleşen kahveler

Kahve tüketimi, pek çok insanın hayatında önemli bir alışkanlık olarak kendini gösteriyor. Güne kahveyle başlayan, yemek sonrası kahve içen, dinlemek için kahve arayan ve hayatın daha pek çok noktasında kahve tüketen kişi sayısı gün geçtikçe artıyor. Bununla birlikte bazı ülkeler, bazı kahve türleriyle özdeşleşmiş olarak karşımıza çıkıyor. O ülkelerden bazılarını birlikte inceleyelim.

10 ülke 10 kahve

Her ülke kendine özgü damak zevki ile kahve tüketimini şekillendiriyor. Sizler için 10 ülkede içilen 10 ünlü kahveyi listeledik.

10. Almanya - Pharisaer

Almanya’da kahve denince ilk akla gelen Pharisaer isimli kahve oluyor. Alman halkı arasında oldukça yaygın bir tüketime sahip olan Pharisaer, kahve ve alkolün bir araya gelmesiyle elde ediliyor. İçerisinde rom, çırpılmış krema ve filtre kahve yer alıyor.

9. Meksika - Café de Olla

Adını Meksika’ya özgü bir kahve olarak dünyaya duyuran Café de Olla, çömlek kahvesi olarak da biliniyor. Genellikle kırsal alanlarda tüketilen bu kahve çeşidinin içerisinde tarçın ve piloncillo isimli Meksika şekeri bulunuyor. İsteğe göre tarçınla aroma katılabiliyor.

8. Finlandiya - Kaffeost

Kahve konusunda Finlandiya’nın diğer ülkelerden farklı bir damak zevki bulunuyor. Pek çok kişinin ilk duyduğunda şaşkınlığa uğradığı Finlandiya kahvelerinde şeker yerine peynir kullanılıyor. Kaffeost olarak adlandırılan bu kahve çeşidi hazırlanırken fincanın taban kısmına küçük parçalar halinde kesilen peynirler yerleştiriliyor ve ardından üzerine kahve dökülüyor.

7. İrlanda - Irish Coffee

Pek çok insanın daha önce adını duyduğu Irish Coffee, İrlanda’ya özgü bir kahve çeşididir. Aslında bu kahve çeşidine kahve kokteyli demek daha doğru olur. Son derece soğuk bir iklime sahip olan İrlanda’da sıcak kahve içerisine İrlanda viskisi koyularak, Irish Coffee elde ediliyor. Üzerine eklenen krema ile de içime hazır hale getiriliyor.

6. Norveç - Karsk

Norveç, kahve kültürü konusunda son derece farklı bir damak tadına sahiptir. Kahvelerinin içerisine salam dahi ekledikleri bilinen Norveç halkı, Karsk adı verilen kahveleri ile ünlüdür. Karsk isimli bu kahvenin yapımında kimsenin aklına gelmeyen bir malzeme kullanılıyor. Bozuk para! Fincanın en alt kısmına yerleştirilen bozuk paranın üzerine, kahve dökülüyor. Bozuk para gözden kayboluncaya kadar eklenen kahve koyulmaya devam ediliyor. Eğer kahvesindeki bozuk parayı görebilen olursa da üzerine likör ekleniyor.

5. Küba - Café Cubano

Küba’ya özgü bir espresso çeşidi olan Café Cubano, oldukça sert bir kahve çeşididir. Ülkede espresso makinesi olmadığı dönemlerde Kübalılar kahvelerini kendileri hazırlıyordu. Şimdi ise makine kullanarak son derece hızlı bir şekilde Café Cubano elde edebiliyorlar. İçerisinde şeker de bulunan bu kahve, kimi zaman şeker yerine şeker kamışı ile de servis edilebiliyor.

4. İspanya - Cafe Carajillo

İspanya’nın ünlü kahvesi Cafe Carajillo, her anlamda iç ısıtan bir kahve. Bunun en temel sebebi Cafe Carajillo’nun içerisinde yer alan konyak veya rom. İsteğe göre konyak ve romdan herhangi biri tercih edilerek hazırlanan Cafe Carajillo, genellikle günün ilerleyen saatlerinde tercih ediliyor.

3. Hong Kong - Yuanyang

Hong Kong’da hem kahve hem de çay tiryakilerini kendine bağlama iddiasına sahip olan bir kahve çeşidi var. Yuanyang! İçerisine çay eklenerek elde edilen bu kahve çeşidi, ülkenin en fazla içilen kahvesi olarak karşımıza çıkıyor.

2. Vietnam - Ca Phe Trung

Vietnam dışında birkaç ülkede daha yaygın olarak tüketilen Ca Phe Trung, Vietnam ile özdeşleşen bir kahve çeşididir. Ülkede yaygın olarak tüketilen bu kahve, yumurtalı kahve olarak da adlandırılır. Hazırlayan kişiye göre malzemeler değişse de genel olarak içerisine bir yumurta sarısı, şeker ve Vietnam kahvesi ekleniyor. Çırpılan yumurta ve şeker üzerine Vietnam kahvesi eklenerek servise hazır hale getiriliyor.

1.Etiyopya - Buna

Kahve denince ilk akla gelen ülkelerden biri olan Etiyopya’nın en ünlü kahvesinin adı “buna” olarak karşımıza çıkıyor. Kömür ateşinde geniş bir kap içerisinde pişirilen buna, bu işlemin ardından küçük fincanlarda servis ediliyor.

BU İÇERİK DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Amalfi’ye nasıl gidilir? Amalfi’de gezilecek yerler, yenilecek yemekler

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.