TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Amalfi’ye nasıl gidilir? Amalfi’de gezilecek yerler, yenilecek yemekler

İtalya’nın sahil kasabalarından biri olan Amalfi’ye nasıl gidilir? Amalfi’de gezilecek yeler ve yenilecek yemekler. İşte Amalfi hakkında merak edilenler…

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2023 04:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Amalfi’ye nasıl gidilir? Amalfi’de gezilecek yerler, yenilecek yemekler

İtalya’nın Salerno isimli körfez kıyısındaki Campania Bölgesi’nde konumlanan Amalfi, son derece güzel bir kasabadır. Dünyanın dört bir yanından turistin özellikle yaz aylarında akın ettiği Amalfi, yöre halkının geleneklerine sıkı sıkıya bağlı olduğu bir kasaba olarak kendini gösteriyor. Geçmiş yıllardan bu yana pek çok şarkıya ve filme konu olan Amalfi, doğanın en güzel manzaralarını konuklarına sunuyor. Amalfi’ye dair temel bilgileri ve başlıca konuları, haberimizin devamında sizin için inceledik.

geziamalfi_ilkses

Amalfi’ye nasıl gidilir?

Türkiye’den yola çıkan bir kişinin Amalfi’ye direkt olarak ulaşım sağlama imkanı bulunmuyor. Bu nedenle İtalya’nın çeşitli noktalarına ulaşım sağlayarak, buralardan Amalfi’ye doğru yola çıkmak gerekiyor. Türkiye’den Amalfi’ye giderken havayolu ile ulaşım tercih ediliyor. Havayolu ile bu bölgeye en yakın iniş yapılacak yer Napoli olarak karşımıza çıkıyor. Napoli Havalima’na iniş yapan kişiler Amalfi’ye gitmek için trenle önce Sorrento’ya, ardından da bu buradan otobüsle Amalfi’ye geçiş sağlayabiliyor.

Amalfi’de gezilecek yerler

Akdeniz’in en güzel kıyılarında eşsiz bir tatil yaparken, aynı zamanda yılın stresini atabileceğiniz Amalfi, özellikle yaz aylarında deniz, kum ve güneş üçlüsünün en iyi şekilde tadına varılmasını sağlıyor. İtalyan kültürünün en güzel örneklerinin yer aldığı Amalfi’de, bölge halkı konukları son derece sıcak bir şekilde karşılıyor. Küçük bir kasaba olan Amalfi, misafirlerine sakin, huzurlu ve yavaş bir hayatın kapılarını açıyor. Şehir yaşamının tüm gürültü ve yoğunluğunun bir süre için dahi olsa geride kaldığı bu şirin Akdeniz kasabasında gezilecek pek çok sahil ve tarihi yapı yer alıyor. Amalfi’ye giden kişilerin mutlaka görmesi gereken başlıca yerler şu şekildedir; Amalfi Sahili, Museo della Carta, Duomo di Amalfi, Chiostro del Paradiso, Torre dello Ziro, Villa Rufolo, Saint Andrew’s Fountain, Via Maestra dei Villaggi, Villa Cimbrone Gardens, La Fontana De Cape E Ciucci ve Riserva Statale Valle delle Ferriere.

amalfiyemek_ilkses

Amalfi’de ne yenir?

Amalfi’de hemen hemen yöreye ait tüm yemeklerde deniz ürünleri kullanılır. Özellikle kabuklu deniz mahsulleri (midye, istiridye ve karides gibi) sıklıkla Amalfi mutfağında kendine yer bulur. Amalfi mutfağında tadına bakabileceğiniz başlıca lezzetler şu şekilde kendini gösterir: Gli Scialatielli All’Amalfitana, limonlu makarna, Pesce All’ Acqua Pazza, Minori’li Ndunderi, çikolatalı patlıcan, deniz mahsulleri tabakları, risotto, panna cotta ve pizza.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.