TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye'nin huzur kokan 10 sonbahar rotası

Türkiye'nin huzur kokan 10 sonbahar rotası neresi? Sonbaharda görülmesi gereken yerler. Türkiye’de sonbaharda nereye gidilir? İşte konu hakkındaki detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2023 03:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Türkiye'nin huzur kokan 10 sonbahar rotası

4 mevsimin ayrı bir ahengin içerisinde yaşandığı ülkemizde, sonbahar mevsimi de gerek renkleri gerek de havasıyla son derece keyifli bir şekilde yaşanıyor. Türkiye’de bulunan 7 bölgeye de eşsiz bir manzara hakim oluyor. Bu durum da sonbahar aylarında, görülmeye değer pek çok yeri karşımıza çıkarıyor. Türkiye'nin huzur kokan 10 sonbahar rotası hakkındaki bilgileri, haberimizin devamında sizim için listeledik.

Türkiye’de bulunan 10 sonbahar rotası

Hem yerli hem de yabancı turistler tarafından ilgi odağı olan ve her noktası ayrı bir güzellik sunan Türkiye’de bulunan 10 sonbahar rotasını birlikte inceleyelim.

uzungolsonbahar_ilkses

10. Uzungöl

Yılın her dönemi büyük bir yoğunluğun yaşandığı Uzungöl’ün tadı, sonbaharda bir ayrı çıkıyor.

Trabzon’un geçmişten günümüze en fazla ziyaretçi çeken lokasyonlarının başında gelen Uzungöl, deniz seviyesinden bin 100 metre yükseklikte yer alıyor. Haldizen Deresi’nin önünün doğal nedenlerle kapanması sonucu oluşan Uzungöl, ülkemizin yağmur ormanlarını bünyesinde barındırıyor. Sahip olduğu doğal güzellikler nedeniyle Uzungöl, 2004 yılından bu yana çevre koruma alanı olarak geçiyor.

kapadokyasonbahar_ilkses

9. Kapadokya

Her ne kadar yaz aylarının yoğun geçtiği bir bölge olarak bilinse de Kapadokya sonbaharda aylarında da dünyanın dört bir tarafından gelen ziyaretçilerini ağırlıyor. Sonbaharın ortaya çıkardığı eşsiz doğa renklerinin, Kapadokya’da bulunan peribacaları ve balon turları ile birleşerek ortaya çıkardığı görüntü, pek çok insanı bu mevsimde de kendine çekiyor. Sahip olduğu özellikler ile dünyanın sayılı noktaları arasında gösterilen Kapadokya; eylül, ekim ve kasım aylarında hayranlık uyandıran görüntülere ev sahipliği yapıyor.

tirilyesonbahar_ilkses

8. Tirilye

Bursa’nın gözde turistik bölgelerinden biri olan Tirilye, kentin Mudanya isimli ilçesine bağlı olan bir mahalle olarak karşımıza çıkıyor. Eski tip evleri ve muhteşem deniz manzarası ile görenleri kendine hayran bırakmayı başarıyor. Sonbaharın renklendirdiği ağaç yaprakları ile buluşan Tirilye’nin kendine has dokusu, bölgede son derece güzel fotoğrafların çekilmesini sağlıyor. Tirilye’de doğanın kucağında yapılan sabah kahvaltılarının, içilen kahvelerin ve yenilen akşam yemeklerinin tadının bir başka olduğu söyleniyor.

safranbolusonbahar_ilkses

7. Safranbolu

Karabük’ün en turistik ilçesi olan Safranbolu, yılın her dönemi ziyaretçilerine ayrı bir manzara sunuyor. Geleneksel evleri ile ön plana çıkan bu güzide ilçe, tarihi ve kültürel açıdan oldukça büyük bir önem arz ediyor. UNESCO tarafından Dünya Miras Listesi içerisinde yer alan Safranbolu, doğanın içerisinde sonbaharı yaşamak isteyenler için ideal bir uğrak noktası olarak karşımıza çıkıyor. Safranbolu evleri olarak dünya çapında ün salan bölge yapıları, Osmanlı dönemi kent mimarisini yansıtıyor.

yedigollersonbahar_ilkses

6. Yedigöller

Doğanın eşsiz renklerini ve huzurunu yansıtan Yedigöller, Bolu’nun en gözde milli parklarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Alanda konaklama imkanı bulunması dolayısıyla yalnızca günübirlikçilerin değil, hafta sonu tatillerinin de en fazla tercih edilen rotalarından biri oluyor. 1642 hektarlık bir alan üzerinde kurulu olan Yedigöller, özellikle sonbahar aylarında fotoğrafçıların uğrak noktalarından biri olarak kendini gösteriyor. Yedigöller hem dinlenmek hem de sonbaharın ruhunu hissetmek isteyenler için Türkiye’de konumlanan ideal noktalardan biridir.

birgisonbahar_ilkses

5. Birgi Köyü

İzmir’in sonbaharda en fazla gidilen köyleri arasında yer alan Birgi, Ödemiş isimli ilçenin sınırları içerisinde yer alıyor. Tarihi yapısı sayesinde 2012 yılından beri UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Birgi Köyü, ziyarete gelen kişileri adeta bir zaman yolculuğuna çıkarıyor. Birgi Köyü, Aydınoğulları Beyliği’nin başkenti olma gibi önemli bir tarihi rolü de üstleniyor. Ahşap evleri, daracık sokakları, Tarihi Çakırağa Konağı, Ulu Camii gibi dikkat çekici görüntü ve yapıları sayesinde turistlerin uğrak noktalarından biri olarak karşımıza çıkıyor.

abantsonbahar_ilkses

4. Abant

Abant, yılın hemen hemen her dönemi Bolu’nun en fazla turist çeken noktalarından biri olarak kendini gösteriyor. Dört mevsim misafirlerini ağırlayan Abant, ziyaretçilerine her dönem ayrı bir keyif ve görsel şölen yaşatıyor. Doğayla iç içe zaman geçirmek için en ideal noktalar arasında yer alan bölgede, sonbahar ayları ortaya çıkan görüntü görenleri kendine hayran bırakıyor. Sakinlik ve huzurun bir arada bulunduğu Abant’ta, doğa yürüyüşü yapmak en sevilen aktivitelerin başında geliyor.

beypazarisonbahar_ilkses

3. Beypazarı

Yıllardır Ankara’nın en fazla ziyaretçi çeken alanlardan biri olan Beypazarı, tarihi İpek Yolu üzerinde yer alıyor. Yöreye özgü evleri ve adeta geçmişte bir yolculuk yaşıyormuş hissi uyandıran sokakları ile misafirlerine unutulmaz bir atmosfer sunmayı başarıyor. Lezzetli mutfağı, ahşap evleri, huzurlu yapısı ve misafirperver insanları ile gidenlerin kalbinde taht kurmayı başarıyor. Sonbaharın eşsiz manzaralarından birine ev sahipliği yapan Ankara’nın bu güzide ilçesi, bölgede görülmeye değer yerlerden biri olarak karşımıza çıkıyor.

adatepesonbahar_ilkses

2. Adatepe Köyü

Geçmiş yıllarda Türklerin ve Rumların bir arada yaşadığı Kazdağları’nın sevimli köyü Adatepe, sonbaharın eşsiz güzelliği ile birleşen tarihi havasıyla görenleri adeta büyülemeyi başarıyor. Edremit Körfezi’ne bakan manzarası, çoğu iki katlı olan kiremit çatılı evleri, ünlü sunak yeri Zeus Altarı ve doğal güzellikleri ile adından söz ettirmeyi başarıyor. Geleneksel mimarinin korunduğu Adatepe Köyü’ne yıl içerisinde yerli ve yabancı pek çok turist geliyor.

sinopsonbahar_ilkses

1.Sinop

Sahip olduğu doğal güzellikler ile adından söz ettirmeyi başaran Karadeniz’in sevilen illerden Sinop, sonbahar aylarında görülmeye değer manzaraları bünyesinde barındırıyor. Kentte gezilecek çok sayıda tarihi ve kültürel alan da bulunuyor. Sonbaharın ruhunu yaşamak, doğanın kucağında dinlenmek ve Karadeniz’e özgü meşhur lezzetleri deneyimlemek isteyen kişilerin, en az bir kere sonbaharda Sinop’a gitmesini tavsiye ederiz.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.