TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’nin en iyi kamp alanları

Türkiye’nin dört bir yanından birbirinden güzel şehirlerde, huzur içerisinde ve doğal güzellikleri keşfetmek isteyenler için muazzam kamp alanları bulunuyor. İşte Türkiye’de sessiz sakin bir şekilde kamp yapabileceğiniz alanlar…

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2023 00:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
Türkiye’nin en iyi kamp alanları

İsterseniz dağların içerisindeki huzurda çadır kurun, isterseniz de deniz kenarı veya göl kenarında kamp yapmak isteyin… Türkiye’nin doğal güzellikleriyle çevrili, sessizliği ve huzuru ile bilinen kamp alanları, kamp severlerin kaçış noktası haline geliyor. Türkiye’nin dört bir yanında farklı bölgelerde yer alan gizli cennetler olarak bilinen kamp alanları, şehrin karmaşasından uzakta sessiz sakin kafa dinleyebileceğiniz imkanlar sunuyor. İşte Türkiye'nin en gözde kamp noktaları...

1.            AKDENİZ CAMPİNG (CEMİL’İN YERİ) KÖYCEĞİZ GÖLÜ - MUĞLA

Köyceğiz Gölü kenarında yer alan bu güzel alternatif, Sultaniye Gölü kenarında yer alıyor. Gizli cennet çoğu kişi tarafından bilinmediği için kalabalık olmuyor. Muğla doğal güzellikleri ile bütünleşen iller arasında biliniyor. Doğa içerisinde dinlenme ve doğaya yakın olmak isteyenlerin tam noktası.

2.            BABAKAMP – FETHİYE

Doğanın içerisinde kamp yapmak isteyenlerin noktası olan Fethiye’nin Karaağaç mevkiinde yer alan Babakamp’ta, isterseniz alan içerisinde bulunan taş veya bungalov evlerde kalabilir isterseniz kendi çadırınız ya da karavanınızla gelip kamp yapabilirsiniz.

3.            YEDİGÖLLER – BOLU

Doğa içerisinde kuş sesleri eşliğinde kamp yapmak isteyenler, buraya kendi çadırınızla gelerek kamp kurabilirsiniz. İhtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz tuvalet, su, aydınlatma ve mescit bulunuyor.  Ateş yakılması yasak ancak taştan yapılma ateş yakma bölümlerinde ateşinizi yakarak loş bir ortam yaratabilirsiniz.

4.            ÇUBUCAK ORMAN KAMPI MARMARİS - MUĞLA

Marmaris-Datça yolunda bulunan Çubucak Orman Kampı, en güzel kamp alanlarından bir tanesi olarak bilinir. Tesis içerisinde; restoran, kafeterya, market, çocuk parkı ve birçok alan daha bulunuyor. Tesis karşısında her sabah köylüler tarafından küçük bir Pazar kuruluyor ihtiyaçlarınızı da dilerseniz oradan alabilirsiniz. Geniş kapsamlı bu kamp alanının birçok avantajı bulunuyor bu yüzden mutlaka görmelisin. Devlet işletmesi olduğu için giriş ücretleri ve içeride bulunan market vs gibi yerlerin fiyatları genel olarak makul. 

5.            BALIK GÖLÜ, ŞAVŞAT - ARTVİN

Artvin’in Şavşat ilçesinde yer alan Balık Gölü, pek fazla bilinmediğinden dolayı sakin kamp alanlarından biri haline gelmiştir. Buraya isterseniz karavanınızla ya da çadırınızla gelip kamp yaparak keyifli dakikalar geçirebilirsiniz. Mutlaka buraya kamp yapmaya gelmeden önce tüm temel ihtiyaçlarınızı getirmekte fayda var çünkü burada herhangi bir işletme bulunmuyor. Sessiz ve ıssız bir bölge olmasından dolayı şehir gürültüsünden kaçmak için harika bir kaçış noktası.

6.            RİDO CAMP, GEYİKBAYIRI – ANTALYA

Kuş cıvıltıları eşliğinde kitabınızı okuyabilir veya kahvenizi yudumlayabileceğiniz eşsiz bir kamp alanı… Şehrin karmaşasından kaçarak burada keyifli anlar geçirerek dinlenebileceğiniz muazzam konuma mutlaka uğramalısınız. Eğer tırmanmayı seviyorsanız dünyanın en iyi yerlerinden biri olarak, buradaki tırmanma alanlarında tırmanış günü yapabilirsiniz.

7.            SAKLIKÖY KAMP ALANI – İZMİR

Ege’nin incisi İzmir’de kamp yapabileceğiniz gizli cennetlerden bir tanesi de Saklıköy Kamp Alanı… Karaburun’un Mordoğan bölgesinde yer alan Saklıköy kamp alanı, şehir merkezine yakın anca az bilinen kamp alanları arasında yer alıyor. Yeşilin ve mavinin birleştiği nadir güzelliklere sahip, oksijeni bol bir kamp alanıdır dilerseniz çadırınızdan çıkıp kolaylıkla denize girebilirsiniz.

İşte Türkiye’nin dört bir yanından birbirinden güzel diğer kamp alanları;

ÖMERLİ BARAJI KAMP ALANI – İSTANBUL

ÇİSELİ ŞELALESİ – ORDU

KABAK KOYU KAMP – MUĞLA

BOZCADA KAMP ALANI – ÇANAKKALE

PANORAMA CAMPING, NEVŞEHİR

CAMP RUMELİFENERİ, İSTANBUL

KELEBEKLER VADİSİ, FETHİYE

KERPE – KEFKEN – KUMCAĞIZ, KOCAELİ

ALADAĞLAR CAMPING BUNGALOW, NİĞDE

GARGARA DOĞAL TATİL KAMPI, ASSOS, ÇANAKKALE

BORÇKA KARAGÖL, ARTVİN

KABAK KOYU, FETHİYE, MUĞLA

ADA CAMPING, CUNDA ADASI, AYVALIK

AZMAKBAŞI CAMPING, AKBÜK, MUĞLA

DENİZ ÇADIR KAMP  - İZMİR

HIZIR KAMP, KAZ DAĞLARI, ÇANAKKALE-BALIKESİR 

OLİMPOS KAMP ALANI, ANTALYA

BOZCADA KAMP ALANI, ÇANAKKALE

SARISU KAMP ALANI, ANTALYA
BU İÇERİK DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: İzmir’de doğanın içinde hafta sonu kaçamağı yapabileceğiniz uygun fiyatlı bungalov evler

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.