TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sonbaharda nereye gitsek? Sonbaharda gezilecek yerler

Ekim ayının tüm hızıyla ilerlediği bugünlerde, nereye gitsek sorusu gündeme taşınıyor. İşte sonbaharda gezilecek en güzel destinasyonlar…

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2023 03:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: GURBET YAVUKLU
Sonbaharda nereye gitsek? Sonbaharda gezilecek yerler

Yaz aylarının geride kalması deniz, kum, güneş üçlüsünün yerini yeni tatil planlarına bıraktı. Sıcak havaların yavaş yavaş yurdu terk ettiği sonbahar aylarında, özellikle hafta sonu tatilini değerlendirmek için yeni yerler arayışı başladı. Ülkemizin dört bir yanında görülecek çok sayıda yer ve yapılacak birçok farklı şeyin olması, sonbahar dönemini değerlendirmek için birçok seçeneğin ortaya çıkmasına neden oluyor. Sonbaharda nereye gidilir, birlikte inceleyelim.

Sonbaharda gidilebilecek 10 muhteşem yer

Sonbaharın doğayla buluşması, eşsiz görüntüler ortaya çıkarıyor. Yılın bu zamanı yaprakların ortaya çıkardığı renk cümbüşü, doğaseverler tarafından ilgiyle karşılanıyor. Son derece verimli bir coğrafya üzerinde kurulan Türkiye, sonbahar aylarının en güzel yaşandığı ülkeler arasında yer alıyor. Yılın bu zamanı ziyaret edilebilecek 10 bölgeyi sizin için listeledik.

10. Ağva, İstanbul

İstanbul’un Şile ilçesine bağlı Ağva Köyü, ülkemizin dört mevsim ilgi gören lokasyonlarından biridir. Özellikle yakın mesafede bulunması dolayısıyla İstanbul’un merkez ilçelerinden ve çevre illerden çok sayıda kişinin kısa süreli geziler düzenlediği Ağva, sonbaharda da yoğunluk yaşayan bir bölgedir. Sahip olduğu muhteşem doğası ile sonbaharın renklerini en güzel şekilde yansıtan Ağva’da; orman yürüyüşleri, fotoğraf çekimi, piknik ve izin verilen alanlarda manga ve barbekü yakımı en popüler etkinlikler arasında yer alır. Köyde ayrıca bisiklet turları ve kano sporu da oldukça fazla yapılıyor.

9. Abant, Bolu

Yılın hemen hemen her dönemi Bolu’nun en fazla turist çeken noktalarından biri, Abant olarak kendini gösteriyor. Dört mevsim misafirlerini ağırlayan Abant, her dönem ayrı bir keyif alınmasına imkan tanıyor. Doğayla iç içe zaman geçirmek için en ideal noktalar arasında yer alan bölgede, sonbahar ayları ortaya çıkan görüntü görenleri kendine hayran bırakıyor. Sakinlik ve huzurun bir arada bulunduğu Abant’ta, doğa yürüyüşü yapmak en sevilen aktivitelerin başında geliyor.

8. Kaz Dağları, Çanakkale ve Balıkesir arası

1774 metre yükseklikte bulunan Kaz Dağları, son derece zengin bir bitki örtüsü ve canlı popülasyonuna sahip. İçerisinde yer alan su ekosistemleri sebebiyle “Bin pınarlı dağ” ismiyle de anılan Kaz Dağları; tertemiz havası, bölgede sürmekte olan geleneksel yaşam şekli ve elbette eşsiz doğası ile sadece ülkemizden değil, dünyanın dört bir tarafından insanın uğrak noktası oluyor.

7. Çamlıhemşin, Rize

Dört mevsim ayrı bir deneyim yaşatan Karadeniz’in gözde illerinden Rize’ye bağlı olan Çamlıhemşin, alabildiğine yeşil doğası ile görenleri kendine hayran bırakıyor. Özellikle sınırları içerisinde bulunan Ayder Yaylası ile ününe ün katan ilçede; bol oksijen alınabilecek ormanlar, doğanın en saf ve görüntüleri ve romatizmaya iyi gelmesi ile bilinen sıcak su kaplıcaları bulunuyor.

6. Maşukiye, Kocaeli

Kocaeli’nin turistik bölgeleri arasında bulunan Maşukiye, yeşilin hemen hemen her tonunun görülebildiği doğa harikası bir alan olarak kendini gösteriyor. Et ve mangal için birçok restoranın bulunduğu Maşukiye günübirlikçilerin sıklıkla tercih ettiği lokasyonlar arasında bulunuyor. Maşukiye’den devam edip Kartepe Yolu’na çıkıldığında ise Alabalık Vadisi’ne ulaşılıyor.

5. Cumalıkızık, Bursa

Bursa’nın Yıldırım ilçesine bağlı bir köy olan Cumalıkızık, kentin en popüler köyleri arasında bulunuyor. Şehir merkezine olan yakınlığı, yan yana sıralanmış köy evleri, enfes lezzetleri ve yöresel ürünleri ile hemen hemen her mevsim turist akınına uğruyor. Cumalıkızık Köyü’nü ziyaret eden kişilerin, buradaki evlerde yapılan köy kahvaltısını mutlaka denenmesi tavsiye ediliyor.

4. Kapadokya, Nevşehir

Kapadokya, her ne kadar yaz aylarının yoğun geçtiği bir bölge olsa da sonbaharda da sıklıkla ziyaretçilerini ağırlar. Sonbaharın ortaya çıkardığı eşsiz doğa renklerinin, Kapadokya’da bulunan peribacaları ve balon turları ile birleşerek ortaya çıkardığı görüntü, pek çok insanı bu mevsimde de kendine çeker. Sahip olduğu özellikler ile dünyanın sayılı noktaları arasında gösterilen Kapadokya; eylül, ekim ve kasım aylarında hayranlık uyandıran fotoğrafik görüntülere ev sahipliği yapıyor.

3. Odunpazarı, Eskişehir

Eskişehir’in ilk yerleşim yeri olma özelliği gösteren Odunpazarı Evleri, Osmanlı Devleti Dönemi’nden kalma tarihi evlerdir. Eskişehir’in Odunpazarı isimli ilçesinde konumlanan bu evler, UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’ne eklenmiştir. Yapıldığı dönemden kalma örneklerini korumayı başarmış olan bölge; çıkmaz sokakları, ahşap süslemeleri, bitişik nizam düzeni, kıvrımlı yolları ve rengarenk yapısıyla yaz ve bahar aylarında en fazla ziyaret edilen alanlardan biridir.

2. Polonezköy, İstanbul

Kirazlarıyla ünlü Polonezköy, sonbaharda İstanbul’un en popüler alanlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Tertemiz havası ve doğal güzellikleri ile dinlenmek için ideal bir ortam sunan Polonezköy’de farklı aktiviteler yapmak için alanlar da yer alıyor. Ata binmek isteyen kişiler için çiftliklerin yer aldığı bölgede; pek çok yürüyüş yolu, kendin pişir kendin ye mekanları, yürüyüş yolları ve ormanlar bulunuyor.

1.Mardin

Tarihi dokusu ile bir gidenin bir daha gitmek istediği, lezzetli mutfağını deneyimleyenlerin tadının damaklarında kaldığı Mardin, mimarisi ve insanının sıcaklığı ile de akıllarda iz bırakıyor. Yılın her dönemi dünyanın birçok noktasından turisti ağırlayan kent, sonbahar dönemini de son derece yoğun geçiriyor.

BU İÇERİK DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Türkiye’de sonbaharın tadını çıkaracağınız 5 yer

Kaynak: GURBET YAVUKLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.