TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Santiago’da nereye gidilir? Santiago’da gezilecek yerler

Şili’nin başkenti Santiago’da nereye gidilir? Santiago’da gezilecek yerler Şehirde mutlaka görülmesi gereken yerler nereler? İşte konuya ilişkin detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2023 05:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Santiago’da nereye gidilir? Santiago’da gezilecek yerler

Güney Amerika’nın popüler ülkelerinden Şili’nin başkenti olan Santiago, hareketli yaşantısı ve sahip olduğu hem doğal hem de mimari yapıları ile dünyanın en fazla turist çeken şehirlerinden biri olarak kendini gösteriyor. Santiago’ya gitmeyi düşünen kişiler için hazırladığımız Santiago’da gezilecek yerler listemize, haberimizin devamında ulaşabilirsiniz.

Santiago’da gezilecek yerler

Şili’nin gözde kentlerinden biri olan ve yıl içerisinde dünyanın dört bir tarafından turisti ağırlayan Santiago, görmeye değer pek çok yeri bünyesinde barındırıyor. Santiago’da gezilecek yerlerden bazılarını birlikte inceleyelim.

Santiago Ana Meydan (Plaza de Armas)

Bulunduğu lokasyonun en eski meydanı olma özelliği gösteren Santiago Ana Meydan, Silahlar Meydanı olarak da anılır. Bunun en temel nedeni geçmişte askeri bir alan olmasıdır. Bunun yanı sıra bu meydan eski dönemlerde Plaza de la lglesia, yani Kilise Meydanı olarak da anılmıştı. Ancak burada yer alan kilisenin yıkılmasının ardından Santiago Ana Meydan olarak kayıtlara geçti. Pedro de Gamboa tarafından tasarımı yapılan bu meydan içerisinde yer alan tarihi ve yapılar nedeniyle turistlerin uğrak noktalarının başında geliyor.

La Moneda Sarayı Kültür Merkezi

Şili’yi uluslararası arenada kültürel açıdan temsil etmesi için yapılmış olan La Moneda Sarayı Kültür Merkezi, ülkenin 100. yıl kutlamaları çerçevesinde tasarlanan projelerden biridir. 2004 yılında yapımına başlanan La Moneda Sarayı Kültür Merkezi, 2005 yılının sonunda tamamlandı. 7 bin 200 metrekare alana sahip olan bu merkez hem Santiago’nun hem de Şili’nin sembolik yapılarından biridir.

Mirador İnteraktif Müzesi

“Herkesin çocukluğuna döndüğü” yer sloganıyla ziyaretçilerini karşılayan Mirador İnteraktif Müzesi, pazartesi günleri hariç, haftanın 6 günü dünyanın dört bir tarafından ziyaretçilerini ağırlıyor. Hem eğitici hem de bir o kadar eğlenceli bir müze olan Mirador, 7’den 70’e her yaştan insanı kendine hayran bırakmayı başarıyor. İçerisinde çok sayıda sergi, oyun, sunum ve etkinlerin bulunduğu Mirador İnteraktif Müzesi’nin en popüler alanları ise deprem ve tsunami simülasyonları olarak kendini gösteriyor.

Tupahue Parkı

Bölge halkı ve turistlerin dikkatini çeken alanlardan biri olan Tupahue Parkı, bir havuz alanıdır. İçerisinde; hayvanat bahçesi, orman, teleferik ve pek çok tarihi heykelin yer aldığı Santiago Metropolitan Park isimli parkta konumlanır. 1966 yılında açılan ve hizmet vermeye başlayan Tupahue Parkı, sahip olduğu havuz alanları ile ziyaretçilerine kaplıca imkanı sunar.

Valle Nevado

Santiago’ya kış aylarında giden kişilerin keyifli vakit geçirmek için tercih ettiği Valle Nevado, bir kayak kompleksidir. Ülkenin en büyük kayak kompleklerinden biri olan Valle Nevado’da çok sayıda aktivite alanı bulunur. Kış sporlarını seven kişilerin gözde adreslerinden olan Valle Nevado, kış aylarında büyük bir yoğunluk yaşar.

Sky Costanera

300 metre yüksekliğinde bir gözlem kulesi olan Sky Costanera, 62 adet katı bulunan Gran Torre isimli bir gökdelenin içerisinde konumlanır. 2012 yılında inşaatı tamamlanan Gran Torre, 2015 yılda insanların ziyaretine açıldı. Latin Amerika Bölgesi’nde bulunan ve bu bölgenin en uzun gözlem kulesi olan Sky Costanera, haftanın her günü ziyarete açıktır.

Şili Ulusal Doğa Tarihi Müzesi

Fransız doğa bilimci Claudio Gay tarafından 1830 yılında kurulan Şili Ulusal Doğa Tarihi Müzesi, Şili’de konumlanan 3 ulusal müzeden biridir. Şili Ulusal Doğa Tarihi Müzesi, Quinta Normal Park içerisinde yer alır. Güney Amerika’nın en eski müzesi olarak bilinen bu müzenin yer aldığı güncel yapı, 1875’te Şili Uluslararası Fuarı için yapılmıştır. İçerisinde 12 kalıcı sergi yer alan Şili Ulusal Doğa Tarihi Müzesi, pazartesi günü hariç haftanın 6 günü ziyarete açıktır.

Barrio Bellavista

Santiago’nun sosyal hayatının nabzının attığı noktalarından biri olan Barrio Bellavista, 70’li yıllardan bu yana kentin bohem bölgesi olarak biliniyor. Gün içerisinde çok sayıda aktivitenin gerçekleştirilebileceği bölgede, gece hayatı da oldukça hareketli yaşanıyor. Ülkenin yerel kültürüne dair birçok bilginin edinilebileceği Barrio Bellavista’da, Pablo Neruda’nın eski evi olan La Chascona da Barrio Bellavista da yer alır. 

BU İÇERİK DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Grönland’a nasıl gidilir? Grönland’da gezilecek yerler

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.