TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Grönland’a nasıl gidilir? Grönland’da gezilecek yerler

Kuzey Yarım Küre’nin en fazla merak edilen ülkelerinden biri olan Grönland’a nasıl gidilir? Grönland’da gezilecek yerler. İşte konuya ilişkin detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2023 05:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Grönland’a nasıl gidilir? Grönland’da gezilecek yerler

Yaklaşık 2 milyon 2 bin kilometrekarelik bir alana yayılan ve dünyanın en büyük adalarından biri olmak özelliği gösteren Grönland, dünyanın en ilgi çeken ülkelerinden biri. Yüzde 80’ni buzlarla kaplı olan Grönland, Atlantik ve Arktik Okyanusları arasında konumlanıyor. Grönland’a gitmek isteyen kişiler için Türkiye’den nasıl gidileceğini ve Grönland’da gezilecek yerleri, haberimizin devamında derledik.

Grönland’a nasıl gidilir?

Türkiye’den Grönland’a yolculuk yapacak olan kişilerin ulaşması gereken ilk nokta Kopenhag (Danimarka) ya da Reykjavik (İzlanda) olarak kendini gösterir. İlk olarak bu şehirlerden birine ulaşılmasının sebebi, Grönland’a sadece bu noktalardan uçak seferlerinin düzenlenmesidir. Türkiye’den Kopenhag’a haftanın her günü direkt olarak uçmak mümkündür. Ancak Reykjavik için yalnızca aktarmalı uçuşlar bulunur.

Grönland’da gezilecek başlıca yerler

Farklı doğası ve merak edilen kültürü ile pek çok insanın merceği altından bulunan Grönland’da gezilecek başlıca yerleri birlikte inceleyelim.

Kuzeydoğu Grönland Ulusal Parkı

Bulunduğu Kuzey Yarım Küre’nin en büyük buzulu ve aynı zamanda dünyanın en kuzey bölgesinde yer alan parçayı bünyesinde barındıran Kuzeydoğu Grönland Ulusal Parkı, 18 bin kilometreye uzanan kıyı şeridine sahiptir. Eskimo kültürünün kalan son noktalarından biri olma özelliği de gösteren bu ulusal park; kuzey yarım Küre’nin el değmemiş doğası, göz alıcı manzarası, kutup ayıları, ren geyikleri, dağ tavşanları, kutup tilkileri, balinalar, foklar ve dev morsların yaşam alanı olması dolayısıyla dünyanın en fazla merak edilen ulusal parklarından biridir.

Nuuk Sanat Müzesi

Nuuk Sanat Müzesi, Grönland’ın Nuuk isimli şehri içerisinde yer alıyor. Nuuk’ta bulunan eski Adventist Kilisesi’nin bir parçası olan bu müze, 2005 yılında açıldı. Çoğunluğu Müteahhit SvendJunge’nin kişisel koleksiyonlarından oluşan Nuuk Sanat Müzesi’nde, 300’ü aşkın resim bulunuyor. Müzenin en dikkat çeken eserleri ise sabun taşından yapılan ve dişe oyulan heykelcikler olarak kendini gösteriyor.

Katuaq Kültür Merkezi

İçerisinde çok sayıda etkinlik düzenlenen Katuaq Kültür Merkezi’nde; sergi, konser, konferans ve seminerlere katılabilir, sinemada keyifli vakit geçirebilirsiniz. Bölge halkı tarafından Greeland Kulturhus olarak da bilinen bu merkez, başkent Nuuk’ta konumlanıyor. Kentin modern mimari anlamında önemli bir yapısı olan Katuaq Kültür Merkezi, kuzey ışıklarından ilham alınarak 1994 ve 1997 yılları arasında inşa edildi.

Ilulissat Buz Fiyordu

UNESCO tarafından 2004 yılında koruma altına alınarak Dünya Mirası kabul edilen Ilulissat Buz Fiyordu, Grönland’ın batı tarafında yer alır. Dünyaca ünlü olan bu buz tabakası, dünyanın en hızlı hareket eden Sermeq Kujalleq isimli buzulunun denize döküldüğü nokta olarak da bilinir. Uzunluğu 40 kilometreyi bulan bu buzul, görenlere eşsiz bir manzarayı izleme imkanı sunar.

Sisimiut Müzesi

Grönland’ın tarihi ve kültürel yapısını ziyaretçileri ile buluşturan Sisimiut Müzesi’nin açılışı 1900’lü yıllara denk geliyor. İçerisinde çoğunluğu 18. yüzyıldan kalma eski sömürge binaları bulunur. Grönland’ın tarihine dair pek çok bilginin edinilebileceği Sisimiut Müzesi’nde, Saqqaq kültürüne dair arkeolojik bir sergi de yer alır.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Türkiye'den vizesiz gidilebilen ülkeler

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.