TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünya’nın en tatlı rotaları: Çikolata müzeleri

Dünyanın dört bir yanında çikolata tutkunlarını cezbetmek için tasarlanmış olan çikolata müzeleri, tat, tarih ve sanatın muhteşem bir buluşmasıyla ziyaretçilerini karşılıyor. Dünyada yer alan çikolata müzelerini sizler için derledik…

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2023 07:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: GURBET YAVUKLU
Dünya’nın en tatlı rotaları: Çikolata müzeleri

Çikolata müzelerinde, çikolatanın büyüleyici dünyasını keşfetmek için bir araya gelmiş eserler ve lezzetli deneyimler sizi bekliyor. Ziyaretçiler, çikolatanın nasıl yapıldığını öğrenirken aynı zamanda ustaların elinden çıkan özel çikolata ürünlerini tatma fırsatını yakalayabilirler. Bu müzeler, sadece çikolata severler için değil, aynı zamanda sanat tutkunları için de eşsiz bir deneyim sunabilir. Çikolatanın büyülü dünyasına açılan kapıları aralayan bu müzeler, ziyaretçilerine unutulmaz bir lezzet yolculuğuna götürüyor.

Dünya’da yer alan çikolata müzeleri…

KÖLN ÇİKOLATA MÜZESİ

Dünyanın en dikkat çekici çikolata müzelerinden birisi Köln Çikolata Müzesi’nde, çikolatanın binlerce yıllık tarihi anlatılmaya devam ediliyor. Çikolatanın en eski izlerini barındıran bir müze olduğu söyleniyor. İçerisinde bulunan çömlek ve diğer eserlerin toplamda 2600 yıla kadar uzanan bir tarihi olduğu aktarılıyor. Aynı zamanda çikolatanın tarihsel yolculuğuna şahit olacağınız bu müze, bir yılda 500 binden de fazla kişiye kapılarını açıyor. 

BARSELONA ÇİKOLATA MÜZESİ

İspanya’nın çikolata tarihinde önemli bir rolü bulunuyor ve bu noktada Avrupa’ya giriş yaptığı ilk nokta İspanya olarak biliniyor. Sanayileşme anlamında ülkede adım atmasında da çikolatanın etkisi olduğunu söylemek mümkün. Barselona Çikolata Müzesi, çikolata için önemli olan isimlerin heykellerini de burada ziyaretçilerine sunuyor.

ÇİKOLATA SIRLARI MÜZESİ

Çikolata Sırları Müzesi, Fransa’nın Strasbourg kentinde yer alan bir çikolata müzesidir. Yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilen bu müze, iç ve dış tasarımıyla dikkat çekmektedir. Çikolatanın yapılış serüvenine götüren bu müzede çikolataya dair ilginç ve hayran olunası içerikler yer alıyor. Çikolata gurmelerinin ilgisini çeken bu müze aynı zamanda içerisinde çikolata ikramı da yapıyor. Çikolatanın tarihi, içeriği ve bilinmeyen özellikleriyle ilgili bilgileri gezerek öğrenmek isterseniz bu çikolata müzesine gitmenizi öneririz.

HERSHEY’İN ÇİKOLATA DÜNYASI

ABD’ye bağlı olan Pensilvanya’da yer alan gerçek çikolata tutkunları tarafından bilinen müze, Hersey Çikolata Müzesi’dir. Bu müze diğer müzelere göre biraz farklı ancak bugüne kadar ziyaret edebileceğiniz en tatlı müzelerden biri olduğunu söylemek de mümkün. Müze içerisinde pek çok çikolata atölyesi bulunuyor. Bu atölyelere katılarak kendi çikolatanızı yapıp tadabilirsiniz. Müzede tarihi pek çok bilgi edinirken harika çikolataların, çikolatalı içeceklerin de tadına bakabilirsiniz.

LES SECRETS DU CHOCOLAT MÜZESİ

Çikolata hakkında merak ettiğiniz her şeye, Les Secrets Du Chocolat Müzesi’nde bilgi sahibi olabilirsiniz. Fransa’nın kuzeydoğusunda yer alan bu müze gezilip görülmesi gerekenler listesinde yer alıyor ve kakao çekirdeklerinden çikolataya kadar uzanan yolculuğa çıkıyorsunuz. Farklı birçok eserle karşılaşacağınız müzede tadım testi de yapabilirsiniz. Müzenin kafesini ya da hediye dükkanını da ziyaret edebilirsiniz. Ebeveynlerin çocuklarını kaydettirebileceği bir atölyeleri dahi mevcut.

GANONG ÇİKOLATA MÜZESİ

Çikolatayı seven ve tarihine meraklı olan herkesin gelip görmesi gereken müzelerden biri. Doğu Kanada Bölgesi’nde bulunan Ganong Çikolata Müzesi, dünya tarihinin en eski çikolata şirketlerinin hikayesine yer veriyor.

İncelediğiniz zaman kalpli kutulardaki ilk çikolataları da görebilir aynı zamanda müze içerisinde el yapımı çikolataların yapılışını da izleyebilirsiniz.

BU İÇERİK DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: İzmir Selçuk’ta gidilecek en iyi müzeler

Kaynak: GURBET YAVUKLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.