TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milyon Avroluk kredilere meclisten vize

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı ikinci bileşiminin ana gündem maddeleri Dünya Bankası kredileri olurken milyon Euroluk borçlanmalara meclisten vize çıktı

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2023 15:41
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Milyon Avroluk kredilere meclisten vize

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci bileşimi Meclis Birinci Başkan Vekili Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleştirildi.

Tüm önergelerin oybirliğiyle kabul edildiği oturumda, ana gündem maddeleri ise kredi yetkileri oldu.

DÜNYA BANKASI KREDİSİNE OYBİRLİĞİ

Oturumda, geçtiğimiz yıllarda İzmir’de kent gündemine oturan ve yerel iktidar ile muhalefeti karşı karşıya getiren Dünya Bankası kredisine ilişkin önerge gündeme geldi.

Hem yerel hem ulusal gündemde tartışma konusu olan krediye ilişkin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 30 Ekim depremi sonrasında orta hasarlı binalar ve belediye binaları için Dünya Bankası’ndan 250 milyon liralık kredi onayı aldıklarını ancak imza engeline takıldığını belirtmişti. Daha sonra ise kredinin ülke genelinde kullanılacak bir kredi haline geldiği ve her kentin pay alacağı ifade edilmişti.

Öte yandan; bir önceki meclis oturumunda . Dünya Bankası (DB) tarafından karşılanan ve İller Bankası A.Ş. tarafından yürütülen "Türkiye Deprem, Sel ve Yangın Acil İmar Projesi" kapsamında alınacak kredi onaylanırken İzmir’e gelen pay da belli oldu. Türkiye Deprem, Sel ve Yangın Acil İmar Projesi'nin yapım işi için İzmir’de 20 milyon Euroluk kredi de onaylanırken kredinin kullanımı için İzBB Başkanı Tunç Soyer’e yetki verilmesi önergesi gündeme gelmiş ve ‘acil’ kaydıyla Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmişti.

Komisyondan oybirliği ile gelen önerge mecliste de tüm meclis üyelerinin ‘evet2 oyu ile oybirliğiyle kabul edildi.

İZSU BORÇLANMALARI DA GÜNDEMDE

Oturumda, ayrıca İZSU’ya ilişkin de iki önerge gündeme geldi. İZSU Genel Kurulu’nda görüşülerek kabul edilen önergeler kapsamında İZSU’nun iki kredi talebi görüşüldü.

Kredi taleplerinden biri Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi 4. Faz için kullanılmak üzere; Finansmanı Dünya Bankası kaynaklarından karşılanan ve İller Bankası A.Ş. tarafından yürütülen "Türkiye Deprem, Sel ve Yangın Acil İmar Projesi"(TEFWER) dahilinde, 2023-2024-2025 Mali Yılları Çok Yıllı Bütçesinde öngörülen borçlanma kapsamında, 2023 yılından itibaren yıllara sari kullanılmak üzere, İller Bankası A.Ş.'den 110 milyon Avro veya eşdeğeri yabancı döviz cinsinden nakdi kredinin kullanılması ile İZSU Genel Kurul Kararı ile yatırım ve diğer harcamalarında nakdi veya gayri nakdi olarak, dilimler halinde kullanılmak üzere bankalardan 678 milyon TL'ye kadar kredinin kullanılması için İZSU Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Soyer’e yetki verilmesi hususu oldu.

Önerge, İZSU Genel Kurulu’nun ardından mecliste de oybirliğiyle kabul edildi.

İZSU’ya ilişkin ikinci borçlanma önergesi ise İller Bankası A.Ş.'den kullanacağı, yatırım ve diğer harcamalarda kullanılmak üzere yurt içi borçlanmaları için toplam 350 milyon liralık kredi kullanımı için İZSU Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Soyer’e yetki verilmesi önergesi oldu.

350 milyon liralık borçlanmayı öngören önerge de mecliste tüm grupların ‘evet’ oyuyla oybirliği ile kabul edildi.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - İzmir metroda yangın paniği

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.