TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#kredi

kredi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, kredi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

PTT’den Ramazan Bayramı’na özel kredi müjdesi: Nakit ihtiyacı olanlara 5.000 TL kredi! Haber

PTT’den Ramazan Bayramı’na özel kredi müjdesi: Nakit ihtiyacı olanlara 5.000 TL kredi!

Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte, nakit ihtiyacı olan vatandaşlar için PTT tarafından sunulan kredi fırsatı büyük bir ilgiyle karşılanıyor. PTT, 5 bin TL ile 100 bin TL arasında değişen tutarlarda kredi imkânı sağlıyor ve özellikle 5 bin TL'lik kredi seçeneği cazip ödeme koşullarıyla ön plana çıkıyor. Vatandaşlar, PTT kredi faiz oranı ve başvuru şartları gibi birçok detaylar merak ediyor. İşte bu konuda daha fazla bilgi haberimizde...  PTT 5 BİN TL KREDİ ŞARTLRI NELERDİR? PTT'nin duyurusuna göre, acil nakit ihtiyacı olan herkes, Kefilsiz ve Şartsız Aktif Bank'tan İhtiyaç Kredisi alma imkanına sahip. Bu kredi seçeneğiyle, faiz oranları yüzde 6,29'dan başlayıp, 36 aya kadar vade seçeneği sunuluyor. Kredi başvuruları için en yakın PTT şubesine gidilerek gerekli bilgi ve belgelerle başvuru yapılabilir. Faiz oranı, başvuru sahibinin kredi notuna göre değişiklik gösterebilir. Ödeme Planları: 5 Bin TL Kredi: 36 ay vadeli olarak alınan 5 bin TL kredi için aylık taksit tutarı 434,50 TL olacaktır. 10 Bin TL Kredi: 36 ay vadeli olarak alınan 10 bin TL kredi için aylık taksit tutarı 869,01 TL'dir. Daha Yüksek Tutarlar: Daha yüksek nakit ihtiyaçlar için 36 ay vadeli kredi seçenekleri mevcuttur. PTT 5 BİN TL KREDİ BAŞVURUSU PTT şubelerine giderek kimlik belgesiyle yapılan kredi başvuruları, önerilen aylık taksit tutarları ve vade süreleri gibi detayları göz önünde bulundurarak en uygun seçeneğin belirlenmesini sağlar. PTT'nin sunduğu bayram kredisi fırsatı, nakit ihtiyacı olan vatandaşlar için pratik ve uygun ödeme koşulları sunuyor. Başvuru öncesinde faiz oranları ve ödeme planlarının detaylı bir şekilde incelenmesi, en doğru kararın verilmesi açısından önem taşır.

Bu Sefer Güzel Haber Ziraat Bankası’ndan Geldi! Düşük Faizli Kredi Müjdesi! Haber

Bu Sefer Güzel Haber Ziraat Bankası’ndan Geldi! Düşük Faizli Kredi Müjdesi!

Milyonlarca müşteriye sahip ve Türkiye’nin en önemli bankalarından biri olan Ziraat Bankası’ndan yine müşteri merkezli bir anlayış ile sunduğu ihtiyaç kredisi kaçırılmaz bir fırsat olarak değerlendiriliyor. Finansman İhtiyacı Olan Müşterilere Müjde Niteliğinde İhtiyaç Kredisi Kampanyası Özel avantajlara sahip ve ihtiyaç kredisi arayışında olan müşterilerine güzel bir fırsatla gelen Ziraat Bankası, 3 ay taksit imkânı sunması ile özel bir teklif sunuyor. Sunduğu 3 ay taksit imkânı ile finansman ihtiyacı olan ve ihtiyaç kredisi arayışı içerisinde olan müşterilerine rahat bir ödeme sağlayan Ziraat Bankası, eğer müşteri taksit ödemeden ihtiyaç kredisi direkt olarak ödemek isterse taksitsiz standart ödeme imkanını da veriyor. Ziraat Bankasının sunmuş olduğu yeni ihtiyaç kredisi avantajı ve içerisinde barındırdığı özel imkanlar ile, ayda yüzde 3,95 gibi düşük bir faiz miktarı ihtiyaç kredisi almak isteyen müşterilere büyük rahatlık sağlıyor. Bununla birlikte aylık taksit 5.500 TL olacak şekilde 3 ay taksit imkanını sunan Ziraat Bankası, geri ödeme miktarı toplam 132.431 TL’ye ulaşan ihtiyaç kredisi alıcılarının hayatlarında maddi konfor sağlama imkanı veriyor. Rakip bankaların sunmuş olduğu ihtiyaç kredisi avantajları ile Ziraat Bankasının ihtiyaç kredisini karşılaştıran vatandaşlar, Ziraat Bankasının sunmuş olduğu imkanların kendilerine daha kolaylık sağladığını ifade ediyorlar. Ziraat Bankası İhtiyaç Kredisi Avantajının Ayrıntıları Merak Ediliyor İhtiyaç kredisi almak isteyen kişilerin, sahip oldukları kredilerinin limitlerine göre vade süre seçimi yapabileceğini açıklayan Ziraat Bankası, vade seçenekleri hakkında ayrıntıları müşterileri ile paylaştı. Örneğin 50.000 TL’ye kadarki kredi tutarları adına 36 aya kadar vade seçeneği bulunmaktadır. Bunun yanında 50.000 TL- 100.000 TL arasında bulunan kredi tutarları için en fazla 24 ay vade imkanı bulunmaktadır. 100.000 TL üzerinde olan kredi talebi için, vade süresi maksimum 12 ay olacak şeklinde açıklanmıştır.

Faizsiz olarak verilen evlilik kredisine nasıl başvurulur? 150 bin Türk Lirası evlilik kredisinin başvuru şartları nelerdir? Haber

Faizsiz olarak verilen evlilik kredisine nasıl başvurulur? 150 bin Türk Lirası evlilik kredisinin başvuru şartları nelerdir?

Evlilik kredi uygulaması ile beraber başvurusu onaylanan çiftlere 48 ay vadeli ve 2 yıl geri ödemesiz olarak 150 bin Türk Lirası tutarında kredi desteği sağlanıyor. Faizsiz olarak verilen evlilik kredisine nasıl başvurulur? 150 bin Türk Lirası evlilik kredisinin başvuru şartları nelerdir? EVLENECEK GENÇ DESTEK PROJESİ Evlenecek genç destek projesi yürürlüğe girdi. Bu proje kapsamında aile kurma yolunda ilk adımı atılırken başvurusu onay alan gençlere 48 ay vadeli olarak ve 2 yıl geri ödemesiz bir şekilde 150 bin Türk Lirası tutarında faizsiz kredi desteği sunulmasının yanında aynı zamanda evlilik öncesi ve sonrasında eğitim ve danışmanlık hizmetleri de sunulacak. EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURULARI HANGİ İLLERDE GEÇERLİDİR? Bu proje pilot uygulama olarak Adıyaman ve Gaziantep'in sadece İslâhiye ve Nurdağı ilçesinde, Kahramanmaraş, Hatay ve Malatya illerinde geçerlidir. Evlilik faizsiz kredi başvuruları nasıl gerçekleştirilecek Evlilik kredisine başvurular Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi internet sayfası olan aile.gov.tr adresinden ya da e devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor. FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR? Projeden yararlanmak açısından eşlerden birinin 06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş, Malatya, Hatay ya da Gaziantep’te Nurdağı ya da İslâhiye ilçelerinden birinde ikamet ediyor olması gereklidir. Başvuru bu bölgede yaşayan kişi tarafınca gerçekleştirilmelidir. Faizsiz evlilik kredisine başvurmak açısından; Türkiye vatandaşı olmak 18 ila 29 yaşında ve 30 yaşından gün almamak Depremden etkilenen 11 il dışında taşınmaz sahibi olunmaması Çiftlerin son 6 ay gelir ortalaması ve son aya ait olan gelir toplamının 2 asgari ücret tutarından fazla olmaması Başvuru tarihinin resmi nikah tarihine 2 ay ila 6 ay arasında kalmış olması Evlilik öncesi ve sonrasında sunmuş olunan evlilik eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanılması taahhüt edilmesi Af gelmiş olsa da devletin güvenlik durumuna Anayasal düzeni ve işleyişlerine, cinsel dokunulmazlık suçlarından uyuşturucu madde imal ya da ticareti hakkında karar ya da mahkumiyet kararının bulunmaması gereklidir.

Türkiye'nin kredi görünümü yükseldi Haber

Türkiye'nin kredi görünümü yükseldi

Moody's, Türkiye ekonomisine ilişkin takvim dahilinde değerlendirmeye gitti. Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, Türkiye'nin kredi notunun "B3" olarak teyit edildiği, daha önce "durağan" olan not görünümünün ise "pozitif"e yükseltildiği bildirildi. Açıklamada, görünümün pozitife çevrilmesinin ana nedeninin "ekonomi politikasındaki belirleyici değişiklik, özellikle de ortodoks para politikasına dönüş" olduğu belirtildi. Manşet enflasyonun yakın vadede artması muhtemel olsa da enflasyon dinamiklerinin değişmeye başladığına dair işaretler olduğu vurgulanan açıklamada, bunun da para politikasının güvenilirliğini ve etkinliğini yeniden kazandığının göstergesi olduğu anlatıldı. Açıklamada, parasal sıkılaştırmanın aynı zamanda Türkiye'nin büyük dış dengesizliğinin azaltılması ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) döviz rezervlerinin yeniden yapılandırılması olasılığını da artırdığına işaret edilerek, her iki durumun da ülkenin dış şoklara karşı kırılganlığını azaltacağı kaydedildi. Ülkenin dış açığındaki azalmanın 2024'te daha da hızlanmasının beklendiği bildirilen açıklamada, açığın yıl toplamında 40 milyar doların altında olmasının beklendiği aktarıldı. Açıklamada, Türkiye'nin kredi notunu etkileyebilecek faktörlere değinilerek, mevcut para politikası duruşunun yaklaşan yerel seçimler sonrasında da sürdürülmesi ile büyümenin yavaşlaması, enflasyonun düşmesi ve makroekonomik dengesizlerin azalmasına ilişkin kanıtlar görülmesi durumunda, ülkenin notunun yükseltilebileceği belirtildi. Derecelendirme kuruluşunun açıklamasında, pozitif görünüm dikkate alındığında ülkenin kredi notunun düşürülmesinin pek olası gözükmediği ifade edildi. Moody's, 12 Ağustos 2022'de Türkiye ekonomisine ilişkin takvim dışı değerlendirmeye gitmiş ve ülkenin kredi notunu "B3" olarak güncellemiş, not görünümünü de "durağan"a çevirmişti. Daha sonra, derecelendirme kuruluşunun takviminde Türkiye'nin kredi notuna ilişkin değerlendirme bulunulması için 16 Haziran ve 15 Aralık 2023 tarihleri yer almış ancak bu günlerde bir güncelleme yapılmamıştı.

Tarım Kredi üreticisi zor durumda: Tohum için borçlandılar zeytinleri almaya gelen yok Haber

Tarım Kredi üreticisi zor durumda: Tohum için borçlandılar zeytinleri almaya gelen yok

İznik ilçesine bağlı Boyalıca Köyü’nde üretim yapan Orhan Fındık, bağlı oldukları Çakırca Tarım Kredi Kooperatifi’nin seleleri bırakmasına rağmen ürünleri almaya gelmediğini dile getirerek, 1000 nüfuslu köydeki üreticilerin mağdur olduğunu açıkladı. Tarım Kredi Kooperatifi’nin fiyatı yüksek bularak ürünleri almayacağı yönünde dedikodular olduğunu kaydeden Fındık, "Tarım Kredi Kooperatifi 90 lira fiyat açıkladı. Marmarabirlik 125 lira açıkladı. Zeytini almıyorlar. Vatandaşın borcu var. Ben hem Marmarabirlik hem de Tarım Kredi’ye üyeyim. Marmarabirlik ürünlerimin bir kısmını aldı. Ancak Tarım Kredi halen gelip almadı. Bütün ilacımı, gübremi Tarım Kredi Kooperatifi’nden alıyorum. "Zeytinde öderim" diye. Ama zeytini almayınca mağdur olduk. Çok az ürün var. Verdiğin beyana göre alıyor. Boyalıca’nın yarısı mağdur durumda. Burada 1000 çiftçi var. Duyduğumuza göre Tarım Kredi hiç bir yerden zeytin almıyor. "Fiyat pahalı geliyor" diyorlar. Mazot, gübre, ilaç çok pahalı. Bizi mağdur etmesinler. Tarım Kredi’den genel anlamda memnunuz. Ancak zeytin işinde bu sene mağdur olduk. Tüccara versek onlar da vadeli ödeme yapıyorlar. Bizim amacımız Tarım Kredi’ye olan borcumuzu rekolte beyannamesinde kabul edilen miktar ve rakamda ödemek" dedi. Boyalıca’nın zeytin konusunda Türkiye’de ilklerde yer aldığını ve en kaliteli zeytini ürettiklerini iddia eden Orhan Fındık, "Tarım Kredi ortağıyım. Sepetleri geldi. Tarım krediden her şeyimizi temin ediyoruz ve borcumuzu ödemek için zeytinleri teslim etmeyi bekliyoruz. Sepetleri geldi, kendileri gelmedi. Çiftçinin yanındasınız madem bizim zeytinimizi dünyanın her yerinden tüccar gelip alıyor Tarım Kredi gelip alamıyor" diye konuştu. Öte yandan Marmarabirlik ise zeytin alım kampanyasını hızla sürdürüyor. Marmarabirlik 125 lira fiyat açıklarken, satın aldığı ürünlerin yarı parasını da peşin olarak üreticinin hesaplarına yatırdı. BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: KİT'ler yatırımlarını yüzde 179 artışla yükseltti

Dünya Bankası’ndan 155 milyon dolar kredi Haber

Dünya Bankası’ndan 155 milyon dolar kredi

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, sermaye finansmanı sağlanması ve özel sektör sermayesinin harekete geçirilmesi yoluyla Türkiye’deki şirketlerin yeşil dönüşümünü desteklemek ve Türkiye’nin sermaye piyasalarındaki iklim finansmanını artırmak için 155 milyon dolar tutarında bir krediyi onayladı. Kredi tutarları Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) aracılığıyla kullandırılacak ve TSKB de bu fonları Türkiye Yeşil Fonu’nun kısmi olarak sermayelendirilmesi için kullanacak. Türkiye Yeşil Fonu yeşil şirketler ile yeşil dönüşüm sürecindeki şirketlere sermaye finansmanı sağlayacak. Varlık yönetimi şirketi Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş. (Maxis) ile Proje kapsamındaki Proje Uygulayıcı Kuruluş tarafından yönetilecek. Projenin toplam büyüklüğünün, Dünya Bankası kredisine ek olarak fon düzeyinde ve yatırım yapılan şirket düzeyinde toplam 250 milyon dolar tutarındaki özel sermayenin harekete geçirilmesiyle birlikte 405 milyon dolara ulaşması bekleniyor. Dünya Bankası’ndan yapılan bilgilendirmeye göre proje eşzamanlı olarak şirketlerin karbondan arınma uygulamalarını ve yeşil teknolojilere yaptıkları yatırımları, gösterim niteliğindeki bir yeşil fon yoluyla Özel Sermaye sektörünün geliştirilmesini, finansal sektörün çeşitlendirilmesini ve şirketlerin çeşitlendirilmiş uzun vadeli finansmana erişimlerinin geliştirilmesini, yüksek şirket kaldıraç oranlarının düşürülmesini ve yeşil dönüşüme ve geliştirilmiş iklim eylemine yönelik  finansmanın hızlandırılmasını destekleyecek. Dünya Bankası Türkiye Ülke Dirtektörü Humberto Lopez kredinin onaylanması vesilesiyle yaptığı açıklamada şunları vurguladı: “Özsermaye finansmanı, uzun vadeli risk sermayesi sağlar ve bu fonları şirketlerin yeşil dönüşüm süreci için hayati önem taşıyan bir başka unsur olan uzmanlık bilgisi transferiyle birleştirir. Türkiye Yeşil Fonu aracılığıyla, Türkiye, yatırımcıların yeşil yatırım fırsatlarına ilişkin bir arayış içerisinde olduğu küresel eğilimden de faydalanabilecektir”. BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - İktidar ve muhalefet karşı karşıya gelmişti: Dünya Bankası kredisi müjdesi

Düşük faizli kredi vereceğiz diye dolandırdılar Haber

Düşük faizli kredi vereceğiz diye dolandırdılar

Merkez, Yıldırım ilçesi Eğitim Mahallesi'nde yaşayan sürücü kursu eğitmeni Seyithan Oymacı, pandemi döneminde oğluna araba almak için düşünürken, sosyal medya hesabında karşısına çıkan bir banka reklamını gördü. 0.84 faizle kredi imkanı sunan reklama göz gezdiren Oymacı, bağlantı linkine tıkladı.  Karşısına çıkan formu dolduran Oymacı, bir gün sonra tanımadığı bir numara tarafından arandı. Düşük faizli kredi imkanından yararlanmak isteyen Oymacı’yı tuzağa düşüren dolandırıcılar, Oymacı’nın banka hesabına sızmak için kimlik ve onay bilgilerini istediler. Telefonuna gelen onay kodunu dolandırıcılara veren Oymacı, birkaç gün sonra özel ders verdiği öğrencisinin attığı para sonrasında hesabının ekside olduğunu gördü. Hemen hesaplarını kontrol eden adam, hesabından 30 bin liranın üzerinde kredi çekildiğini gördü. Savcılığın yolunu tutan Oymacı, kendisini dolandıran şüphelilerin bulunması ve ceza alması için şikayetçi oldu. Polis ekiplerinin çalışması sonrası, tespit edilen şüpheliler bulundu. Şikayet üzerine 13. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan 3 şüpheliden biri tutuklanarak ceza evine gönderildi. İki şüpheli ise para cezasına çarptırıldı. Faiziyle birlikte yaklaşık 60 bin lira ödeyen Oymacı, “Ben emekli bir adamım, bu bizim için kolay bir borç değil. Bu zararının karşılanması için de yargıya başvuracağım” dedi. Dolandırıcıların tuzağına düşen Oymacı, “Pandemi dönemiydi. Oğluma araç almak için kredi bakıyordum. Bir ara 'sosyal medyada gezeyim' dedi. Bu esnada karşıma bir banka reklamı çıktı. Reklamda 0.84 faizli kredi çekileceğini söylüyordu. Ben de detaylarını merak ettiğim için linke tıkladım. Tıkladığım linkte bir form doldurdum. Bir gün sonra beni bir numara aradı ve bana kredi başvurunuzun tamamlanması için kimlik ve telefona gelen kodu söylememi istedi. Mobil bankacılık hesabıma kendi telefonlarından giriş yapmışlar. Ben şüphelenince telefonu kapatıp bankaya gittim. Bankada hesabımda hareketlilik olup olmadığını sordum. Banka görevlileri olmadığını söyleyince evime gittim. Bir öğrencime özel ders vermiştim. Daha sonra hesabıma para atınca, hesabımın eksiye düştüğünü gördüm. Hesaplarımı kontrol ettiğimde 30 bin lira üzerinde adıma kredi çekilmiş. Hemen savcılığa gidip şikayetçi oldum. Beni arayan numarayı polise verdim. Polis ekipleri sağ olsunlar çalışma sonrası, şüphelileri tespit etti. 13. Ağır Ceza Mahkemesi şüphelilerin beni dolandırdığını tespit etti. 2 tanesi idari para cezası alırken birisi de tutuklandı. Adalet yerini buldu. Şimdi de tek isteğim, kullanmadığım paranın bana olan iadesi” diye konuştu. BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Bursa Valiliği nerede? Bursa Valiliği adresi ve iletişim bilgileri

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.