Gelinim Mutfakta pratik yaz pastası tarifi! Gelinim Mutfakta pratik yaz pastası nasıl yapılır?

Evlerimize keyif ve lezzet taşıyan yarışma Gelinim Mutfakta, izleyicileri bir kez daha büyüleyici tatlar ve ustalık dolu sunumlarla ekrana kilitlemeye devam ediyor. Bugün yayınlanan bölümde, gelinlerin yaratıcılığı ve ustalığı, adeta bir tatlı rekabete dönüştü. Mutfakta büyük bir titizlikle çalışarak hazırladıkları lavaşlı tavuk sarma tarifleriyle jürinin ve izleyicilerin takdirini kazanan gelinler, izleyicilere unutulmaz bir lezzet şöleni yaşattı. Her biri kendi özel dokunuşunu katarak hazırladıkları bu eşsiz tariflerle jüriden tam not almaya çalışan gelinler, heyecan dolu anlar yaşattı. Peki, Gelinim Mutfakta pratik yaz pastası nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta pratik yaz pastası tarifi...

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2024 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2024 10:51
Kaynak: HABER MERKEZİ
Gelinim Mutfakta pratik yaz pastası tarifi! Gelinim Mutfakta pratik yaz pastası nasıl yapılır?

Kanal D'nin sevilen programı Gelinim Mutfakta, bugünkü bölümüyle izleyicilere unutulmaz bir lezzet şöleni yaşattı. Gün boyunca mutfakta ustalıklarını konuşturan gelinler, pratik yaz pastası tarifi ile yarıştılar ve izleyicilere görsel bir şölen sundular. Özellikle modern dokunuşlarıyla pastalarını harmanlayan gelinler, jüriyi ve izleyicileri büyülemeyi başardılar. Yarışma boyunca 80 altın bilezik ödülü için kıyasıya bir mücadele verilirken, en lezzetli pratik yaz pastası için de çeyrek altın ödülü için rekabet yaşandı. Gelinler, her biri özenle hazırladıkları pratik yaz pastası ile adeta birer şef gibi performans sergiledi ve mutfakta ustalıklarını konuşturarak izleyicileri ekranlara kilitlemeyi başardılar. Yaratıcılıkları ve hünerleriyle gün boyu konuşulan bir konu haline gelen yarışmacılar, Gelinim Mutfakta'nın heyecan dolu atmosferini zirveye çıkardılar.Peki, Gelinim Mutfakta pratik yaz pastası nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta lavaşlı tavuk sarma tarifi...

PRATİK YAZ PASTASI TARİFİ

Evde pratik bir yaz pastası tarifi arayanlar için lezzetli bir öneri: Yaz sıcaklarında serinlemek için ideal olan bu tarif, kolay adımlarıyla herkesin başarabileceği bir tatlı sunuyor. İşte pratik yaz pastası malzemeleri...

Tabanı için:

- 2,5 paket petibör bisküvi

- 1 su bardağı süt

- 2 yemek kaşığı kakao

- 1 yemek kaşığı eritilmiş ve oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı

- 1,5 yemek kaşığı şeker

- 1/2 adet limon kabuğu rendesi

- 1/2 çay bardağı fındık (isteğe bağlı)

Arası için:

- 1 paket krem şanti

- 1,5 çay bardağı soğuk süt

- 1 çay bardağı Hindistan cevizi

Üstü için:

- 1/2 paket sıvı krema

- 1,5 paket çikolata (100 gram)

PRATİK YAZ PASTASI NASIL YAPILIR?

Bisküvileri Hazırlayın: Bisküvileri kırın ve diğer malzemelerle birlikte karıştırın. Hazırladığınız karışımı kelepçeli bir kalıba eşit şekilde döşeyin. Kalıbı buzdolabına koyun ve karışımı sıkılaştırın.

Mozaik Tabanı Hazırlayın: Krem şanti, süt ve Hindistan cevizini mikserin yüksek devrinde yaklaşık 5 dakika çırpın, kıvam alınca mozaik tabanın üzerine yerleştirin. Spatula yardımıyla düzeltip buzdolabına yerleştirin.

Çikolatalı Sosu Hazırlayın: Yarım paket kremayı uygun bir tencereye alın ve ısıtın. Kaynama noktasına gelince altını kapatın ve içine kırdığınız çikolataları ekleyip karıştırın. Karışımı soğumaya bırakın.

Pastayı Tamamlayın: Çikolatalı karışım oda sıcaklığına geldiğinde pastanın üzerine dökün ve dikkatlice yayın. Buzdolabında iyice soğutun.

Servis ve Afiyet Olsun: Pastayı servis yapmadan önce kenarlarını bıçak yardımıyla kurtarabilirsiniz. Dilimleyerek ve isteğe bağlı olarak meyve veya çikolata sosu ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun!

Bu pratik yaz pastası tarifiyle misafirlerinizi veya sevdiklerinizi lezzetli bir tatlıyla şımartabilirsiniz. Kolay yapımıyla da favoriniz olmaya aday!

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.