TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avokado nasıl yenir? Avokado ile ne yapılır?

Diyet listelerinin olmazsa olmazı, sağlıklı beslenen kişilerin vazgeçilmez besini avokado nasıl yenir? Avokado ile ne çeşit tarifler yapılabilir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2023 13:02
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
Avokado nasıl yenir? Avokado ile ne yapılır?

Son yıllarda sağlıklı beslenme furyasının vazgeçilmez besini haline gelmiş olan avokado, gerek lezzeti, gerek içeriğindeki besleyici değerleri gerek ise kullanım çeşitliliği ile sıkça tercih ediliyor. Peki, avokado nasıl yenir? Avokado ile hangi tarifler yapılabilir? İşte bu soruların cevapları…

AVOKADONUN FAYDALARI NELERDİR?

Latin Amerika kökenli bir meyve olan avokado, geçmişte bilinirliği ve tüketimi az iken, günümüzde kolay temin edilebilen ve dünyanın her yerinde tüketilebilen bir meyve haline geldi. Tek bir büyük çekirdeğe sahip olan avokado, kremsi ve yağlı bir kıvama sahip olmakla birlikte içeriğinde yer alan sağlıklı yağlar ile son derece besleyici ve oldukça faydalı bir besindir. Avokadonun faydalarını sıralayacak olursak;

Sağlıklı yağ deposu: Avokado, sağlıklı yağlar olarak bilinen tekli doymamış yağlar bakımından oldukça zengin olup, kalp sağlığını desteklemeye ve kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcıdır.

Lif bakımından zengin: Avokado, sindirim sistemini destekleyen yüksek lif içeriğine sahip bir meyve olup, tokluk hissi yaratarak sindirim sorunlarını hafifletmeyi sağlar.

Potasyum deposu: Avokado, potasyum bakımından zengin bir içeriğe sahiptir ve içerdiği potasyum sayesinde kan basıncını dengelemeye yarar.

Antioksidan bakımından zengin: Avokado, antioksidanlar açısından da zengin içeriklidir ve bu sayede hücresel hasarı azaltarak hastalıklara karşı koruma sağlar.

avokado

AVOKADO NASIL YENİR?

Avokado, kullanım çeşitliliği oldukça fazla olan bir besin olup, çok sayıda tarif hazırlamanıza olanak sağlar. Kalorisi yüksek bir besin olan avokadonun tüketimi sırasında dikkat edilmesinde fayda olduğunu ekleyelim. Sağlık deposu salatalarınıza çiğ olarak çok yakışacak olan avokado, pişmiş haliyle de kahvaltılık ve makarna tariflerinizine lezzet katacak. İşte avokadonun çok yakışacağı çeşitli lezzetler…

Guacamole

Guacamole sosu, avokadonun en ünlü kullanım şekli olup, avokado, soğan, biber, domates ve limon suyunun harmanlanması ile elde edilir.

Salatalar

Avokadonun çeşitli salataların içerisinde çiğ olarak kullanılması lezzetine lezzet katar.

Sandviçler

Sandviçlerinize ekleyeceğiniz dilimlenmiş çiğ avokado veya bir sos haline getirdiğiniz ezilmiş avokado, yiyeceğinizi daha besleyici ve lezzetli hale getirecektir.

Smoothieler

Sağlıklı beslenmenin anahtarlarından olan smoothielere sağlıklı yağları avokado ile eklemeniz mümkün. Besleyici olduğu kadar aynı zamanda lezzetli de olan avokado, smoothielerinize çok yakışacak.

Sushi

Avokadonun sushiye yakışmayacağını düşünen kişiler ön yargılarını bir kenara bırakmalı ve avokado dilimleri eklenmiş sushilere bir şans vermeli.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Yaz sıcaklarında içinizi ferahlatan smoothie tarifleri

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.