TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#avokado

avokado haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, avokado haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Şifa Kaynağı Avokadonun Yararları Nelerdir? Avokado Ne Zaman ve Nasıl Tüketilmeli? Haber

Şifa Kaynağı Avokadonun Yararları Nelerdir? Avokado Ne Zaman ve Nasıl Tüketilmeli?

Mucize Meyve Avokadonun Faydaları Cilt güzelleştirici etkisi ve insan sağlığına olan yararlarıyla son dönemlerde adını daha sık duymaya başladığımız avokado, “kalp dostu” olarak da biliniyor. Doğru bir şekilde tüketildiğinde büyük bir şifa kaynağı olan avokado, kilo vermeye yardımcı olmasıyla da uzmanlar tarafından tavsiye edilen besinlerden. Hem lezzetli hem de kişiye sağladığı birçok faydadan sebeple mucizevi meyve ismiyle de karşımıza çıkan avokadonun yararları saymakla bitmiyor. Avokado, doğru bir şekilde tüketildiğinde kansere karşı koruma etkisini içerisinde barındıran bir meyve olmasıyla biliniyor. İçerisinde zengin antioksidanlar barındıran avokado, bu antioksidanlar sayesinde serbest radikallerin meydana getirdiği hücre hasarının önlenmesinde yardımcı bir etkiye sahip. Bunun yanında, kişilerin kansere yakalanma risklerini azaltmasıyla büyük bir şifa kaynağı. İçerisinde barındırdığı bol E vitamini sayesinde cilt sağlığının iyileşmesine yardımcı olan avokado, kırışıklıklara iyi gelirken cilt görünümünün düzelmesinde de büyük bir etkiye sahip. Ayrıca, avokadonun lutein ve zeaksantin adı verilen karotenoidler açısından zengin olması sebebiyle kişilerin göz hastalıkları, özellikle katarakt ve makula dejenerasyonu gibi sağlık problemleri karşısında daha dirençli olmasında destek oluyor. Lif bakımından büyük bir zenginliğe sahip olan avokado bu sayede kişilere tokluk hissi kazandırıyor ve kilo verme sürecinde büyük bir fayda sağlıyor. Avokado bünyesinde barındırdığı sağlıklı yağlar sayesinde kalp dostu meyve olmasıyla biliniyor. Kişilerdeki kolesterol seviyelerinin düşmesine ve bu şekilde kalp rahatsızlıklarının önüne geçmesinde koruyucu olan yağlarıyla avokado, büyük bir şifa kaynağı olarak karşımıza çıkıyor. Avokado Nasıl Tüketilmeli? Avokadoyu Nasıl Bulabilirim? Sandviçlerinize veya burgerlerinize katarak da tüketebileceğiniz avokado, ezme şeklinde kahvaltı sosu olarak, dilimleyerek ya da smoothielerinize de karıştırarak tüketebilirsiniz. Ayrıca salatalara eklenerek de yenebilen avokadodan farklı şekillerde yararlanabilir ve marketlerden 10-20 TL bir fiyat ile temin edebilirsiniz.

Avokado nasıl yenir? Avokado ile ne yapılır? Haber

Avokado nasıl yenir? Avokado ile ne yapılır?

Son yıllarda sağlıklı beslenme furyasının vazgeçilmez besini haline gelmiş olan avokado, gerek lezzeti, gerek içeriğindeki besleyici değerleri gerek ise kullanım çeşitliliği ile sıkça tercih ediliyor. Peki, avokado nasıl yenir? Avokado ile hangi tarifler yapılabilir? İşte bu soruların cevapları… AVOKADONUN FAYDALARI NELERDİR? Latin Amerika kökenli bir meyve olan avokado, geçmişte bilinirliği ve tüketimi az iken, günümüzde kolay temin edilebilen ve dünyanın her yerinde tüketilebilen bir meyve haline geldi. Tek bir büyük çekirdeğe sahip olan avokado, kremsi ve yağlı bir kıvama sahip olmakla birlikte içeriğinde yer alan sağlıklı yağlar ile son derece besleyici ve oldukça faydalı bir besindir. Avokadonun faydalarını sıralayacak olursak; Sağlıklı yağ deposu: Avokado, sağlıklı yağlar olarak bilinen tekli doymamış yağlar bakımından oldukça zengin olup, kalp sağlığını desteklemeye ve kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcıdır. Lif bakımından zengin: Avokado, sindirim sistemini destekleyen yüksek lif içeriğine sahip bir meyve olup, tokluk hissi yaratarak sindirim sorunlarını hafifletmeyi sağlar. Potasyum deposu: Avokado, potasyum bakımından zengin bir içeriğe sahiptir ve içerdiği potasyum sayesinde kan basıncını dengelemeye yarar. Antioksidan bakımından zengin: Avokado, antioksidanlar açısından da zengin içeriklidir ve bu sayede hücresel hasarı azaltarak hastalıklara karşı koruma sağlar. AVOKADO NASIL YENİR? Avokado, kullanım çeşitliliği oldukça fazla olan bir besin olup, çok sayıda tarif hazırlamanıza olanak sağlar. Kalorisi yüksek bir besin olan avokadonun tüketimi sırasında dikkat edilmesinde fayda olduğunu ekleyelim. Sağlık deposu salatalarınıza çiğ olarak çok yakışacak olan avokado, pişmiş haliyle de kahvaltılık ve makarna tariflerinizine lezzet katacak. İşte avokadonun çok yakışacağı çeşitli lezzetler… Guacamole Guacamole sosu, avokadonun en ünlü kullanım şekli olup, avokado, soğan, biber, domates ve limon suyunun harmanlanması ile elde edilir. Salatalar Avokadonun çeşitli salataların içerisinde çiğ olarak kullanılması lezzetine lezzet katar. Sandviçler Sandviçlerinize ekleyeceğiniz dilimlenmiş çiğ avokado veya bir sos haline getirdiğiniz ezilmiş avokado, yiyeceğinizi daha besleyici ve lezzetli hale getirecektir. Smoothieler Sağlıklı beslenmenin anahtarlarından olan smoothielere sağlıklı yağları avokado ile eklemeniz mümkün. Besleyici olduğu kadar aynı zamanda lezzetli de olan avokado, smoothielerinize çok yakışacak. Sushi Avokadonun sushiye yakışmayacağını düşünen kişiler ön yargılarını bir kenara bırakmalı ve avokado dilimleri eklenmiş sushilere bir şans vermeli. BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Yaz sıcaklarında içinizi ferahlatan smoothie tarifleri

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.