TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yakın açıdan linç kültürü: Karanlık Gece

‘Kurak Günler’ filmiyle son günlerin konuşulan ismi olan Özcan Alper, ‘Karanlık Gece’ ile ‘linç kültürüne’ bir kez daha odaklandı. Film, Netflix’te en çok izlenenler arasına girdi

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2023 09:19
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yakın açıdan linç kültürü: Karanlık Gece

59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Senaryo ödülünü alan, Özcan Alper’in senaryosunu yazar Murat Uyurkulak’la birlikte kaleme aldığı ‘Karanlık Gece’ (2022) filmi, Netflix aracılığıyla geçen hafta yeniden izleyiciyle buluştu.

Film, Türkiye Netflix’inde en çok izlenen filmler sıralamasında kısa sürede birinci sıraya otururken, Alper’in önceki filmleriyle örtüşen bir şekilde politik bir temanın etrafında dolaşıyor.

netflix1

FİLME DAİR

Bir dağ kasabasında yaşayan İshak, amatör olarak müzikle ilgilenen genç bir adamdır. Farklı hayalleri olan beş arkadaşıyla büyüyen İshak, köyün genç kızı Sultan’a gönlünü kaptırır. Ancak genç adam, Sultan’a hislerini söyleyemez. Bir gün Ali adında yakışıklı genç bir adam, İshak’ın yaşadığı köye memur olarak atanır. Onun köydeki varlığı İshak’ın kıskançlığa kapılmasına neden olur. Bir süre sonra Ali aniden ortadan kaybolur. Köyde Ali’nin av sırasında kaybolduğu söylentileri çıkar. Ali gerçekten avda mı kaybolmuştur, yoksa onun kaybolmasının İshak ve arkadaşlarıyla bir ilgisi var mıdır?

Öte yandan, Berkay Ateş, Cem Yiğit Üzümoğlu, Pınar Deniz, Taner Birsel ve Sibel Kekili’nin rol aldığı 2022 yapımı film, son yıllarda acı bir Türkiye gerçeğine dönüşen linç meselesini de etraflıca ele alıyor. Bu nedenle film, kartopu oynadığı için öldürülen gazeteci Nuh Köklü’ye adandı.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Netflix en iyi komedi dizileri

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.