TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİHV’den afiş yarışması

Türkiye’den ve dünyadan çok sayıda belgesel filmin gösterileceği 14. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri için afiş yarışması düzenleniyor. Bu yıl ki tema ise ‘işkence ve diğer kötü muamele”

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2023 09:56
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
TİHV’den afiş yarışması

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), 14. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri’nin afişini yarışmayla belirleyecek. ‘İşkence ve diğer kötü muamele’ temasıyla hazırlanacak eserler için son teslim tarihi ise 15 Ekim 2023.

TİHV tarafından sunulan yarışma şartları şöyle: “Daha önce olduğu gibi bu yıl da hem baskıya yönelik statik tasarımlar hem de ekrana yönelik hareketli tasarımlar değerlendirmeye alınacak. Grafik tasarımcılar, ‘işkence ve diğer kötü muamele’ temalı en fazla 5 özgün eser ile yarışmaya katılabilecek. Ortak çalışmaların da jüri tarafından değerlendirmeye alınacağı yarışma, amatör ve profesyonel tüm grafik sanatçılarına ücretsiz olarak açık. Katılacak eserlerin özgün, daha önce hiçbir yerde kullanılmamış ve yayınlanmamış, tamamen ve kısmen alıntılanmamış veya kopya edilmemiş olması gerekiyor.”

KLİŞELERDEN UZAK, ÖZGÜN VE YARATICI…

TİHV’in resmi internet sayfasında belirttiği açıklama da ise şunlar yer alıyor: “14. İnsan Haklar Belgesel Film Günleri Afiş Yarışması’na katılacak yarışmacıların, evrensel hukuk tarafından mutlak olarak yasaklanan ve insanlığa karşı bir suç niteliğindeki işkence ve diğer kötü muameleye karşı toplumda farkındalığın artmasına ve insan haklarına saygının büyütülmesine, daha yalın bir ifadeyle bunun ardında yatan gerekçeye, yani insan olmanın onur ve değerine sahip çıkmaya katkıda bulunacak, klişelerden uzak, özgün ve yaratıcı tasarımlar üretmesi bu yarışmanın asli amacıdır.”

10-17 ARALIK TARİHLERİNDE SANATSEVERLERLE

Yarışmada birinci tasarımcıya 12 bin 500 TL, ikinciye 7 bin 500 TL, üçüncüye 5 bin TL ödül verilecek. Yarışmanın sonucu, 10 Kasım’da açıklanacak.

Yarışmayla belirlenecek afiş seçiminin ardından odağında ‘insan hakları’ olan belgeseller ise 10-17 Aralık 2023 tarihlerinde sanatseverle buluşacak.

Yarışma hakkında bilgi almak ya da başvuru yapmak isteyenler için:

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.