TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Türkiye İnsan Hakları Vakfı

Türkiye İnsan Hakları Vakfı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Türkiye İnsan Hakları Vakfı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

TİHV’den afiş yarışması Haber

TİHV’den afiş yarışması

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), 14. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri’nin afişini yarışmayla belirleyecek. ‘İşkence ve diğer kötü muamele’ temasıyla hazırlanacak eserler için son teslim tarihi ise 15 Ekim 2023. TİHV tarafından sunulan yarışma şartları şöyle: “Daha önce olduğu gibi bu yıl da hem baskıya yönelik statik tasarımlar hem de ekrana yönelik hareketli tasarımlar değerlendirmeye alınacak. Grafik tasarımcılar, ‘işkence ve diğer kötü muamele’ temalı en fazla 5 özgün eser ile yarışmaya katılabilecek. Ortak çalışmaların da jüri tarafından değerlendirmeye alınacağı yarışma, amatör ve profesyonel tüm grafik sanatçılarına ücretsiz olarak açık. Katılacak eserlerin özgün, daha önce hiçbir yerde kullanılmamış ve yayınlanmamış, tamamen ve kısmen alıntılanmamış veya kopya edilmemiş olması gerekiyor.” KLİŞELERDEN UZAK, ÖZGÜN VE YARATICI… TİHV’in resmi internet sayfasında belirttiği açıklama da ise şunlar yer alıyor: “14. İnsan Haklar Belgesel Film Günleri Afiş Yarışması’na katılacak yarışmacıların, evrensel hukuk tarafından mutlak olarak yasaklanan ve insanlığa karşı bir suç niteliğindeki işkence ve diğer kötü muameleye karşı toplumda farkındalığın artmasına ve insan haklarına saygının büyütülmesine, daha yalın bir ifadeyle bunun ardında yatan gerekçeye, yani insan olmanın onur ve değerine sahip çıkmaya katkıda bulunacak, klişelerden uzak, özgün ve yaratıcı tasarımlar üretmesi bu yarışmanın asli amacıdır.” 10-17 ARALIK TARİHLERİNDE SANATSEVERLERLE Yarışmada birinci tasarımcıya 12 bin 500 TL, ikinciye 7 bin 500 TL, üçüncüye 5 bin TL ödül verilecek. Yarışmanın sonucu, 10 Kasım’da açıklanacak. Yarışmayla belirlenecek afiş seçiminin ardından odağında ‘insan hakları’ olan belgeseller ise 10-17 Aralık 2023 tarihlerinde sanatseverle buluşacak. Yarışma hakkında bilgi almak ya da başvuru yapmak isteyenler için:

TİHV Dokümantasyon Merkezi’den mülteciler için çağrı Haber

TİHV Dokümantasyon Merkezi’den mülteciler için çağrı

SULTAN GÜMÜŞ KAYA Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Dokümantasyon Merkezi’nin tespitlerine göre, dünyada en çok mültecinin bulunduğu ülke olan Türkiye’de Ocak 2020 - Kasım 2022 döneminde en az 21 mülteci/sığınmacı ırkçı saldırılar sonucu yaşamını yitirdi. Bunun üzerine TİHV, sosyal medya hesaplarından mültecilere/sığınmacılara yönelik her türlü ayrımcılığa ve nefret söylemine son verilmesi için çağrısı bulundu. TİHV 20 Haziran Mülteciler Günü videosunda, Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre, zorla yerinden edilenlerin sayısının 108 milyonu geçtiğine ve zorla yerinden edilen her 5 kişiden 2’sinin çocuk olduğuna dikkati çekti.  NEFRET SÖYLEMİNE SON VERİLMELİ  TİHV tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle: “Tüm toplumsal ve siyasal aktörlere hatırlatıyoruz: Her insan gibi mültecilerin/sığınmacıların da eşit ve devredilemez hakları vardır!  Mültecilere/sığınmacılara yönelik her türlü ayrımcılığa ve nefret söylemine son verilmelidir! TİHV Dokümantasyon Merkezi’nin tespitlerine göre, dünyada en çok mültecinin bulunduğu ülke olan Türkiye’de Ocak 2020 - Kasım 2022 döneminde en az 21 mülteci/sığınmacı ırkçı saldırılar sonucu yaşamını yitirdi. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’ne göre, 2022 yılında 90 mülteci, 2023’ün ilk 5 ayında ise 37 mülteci iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi.” 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.