TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kentsel dönüşüme kötü haber: TÜİK açıkladı, maliyetler yine arttı

Birinci derece deprem kuşağında bulunan Türkiye’de özellikle yaşanan depremler sonrasında kentsel dönüşüm faaliyetlerinde atak başlarken TÜİK inşaat maliyet endeksini açıkladı. Maliyetlerde yüzde 112’ye varan artış yaşandı

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2023 07:40
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kentsel dönüşüme kötü haber: TÜİK açıkladı, maliyetler yine arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ağustos ayına ilişkin İnşaat maliyet endeksini açıkladı. Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre; inşaat maliyetlerinde yine artış meydana geldi.

Kurum tarafından açıklanan verilere göre; İnşaat maliyet endeksi, 2023 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 4,62 oranında arttı, bir önceki yılın aynı ayına göre yani yıllık bazda yüzde 66,46 arttı.

TÜM KALEMLERDE ARTIŞ

Verilere göre; inşaat maliyetlerinin tüm kalemlerinde artış meydana geldiği gözlemlendi. Buna göre; malzeme endeksi bir önceki aya göre; yüzde 5,82, işçilik endeksi ise yüzde 1,92 arttı.

Yıllık bazda ise malzeme endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 52,18 arttı, işçilik endeksi ise yüzde 113,27 arttı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM NASIL ETKİLENECEK

Uzun süredir ülkenin dört bir yanında özellikle depremlerden sonra başlayan ve devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazanmıştı. İzmir’de ise hem kenrsel dönüşüm hem de depremzedelerin evlerinin yeniden inşası için vaat edilen kredide sorunlar yaşanırken inşaat maliyetlerindeki artışın dönüşüm çalışmalarına bir handikap daha yaratması bekleniyor.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Emekliler İntibak Yasası istiyor

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.