TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaf-Kaf, potanın timsahları ile eşleşti

Pınar Karşıyaka, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde sezonu 4. sırada tamamladı. Kaf-Kaf, play-off'ta 5. sırada yer alan Frutti Extra Bursaspor ile eşleşti

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2023 08:26
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kaf-Kaf, potanın timsahları ile eşleşti

HÜSEYİN DEMİR 
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde normal sezon sona erdi ve merakla beklenen play-off eşleşmesi belli oldu. Sezonu ilk 8 sırada bitirmeyi garantileyen takımlar; Türk Telekom, Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes, Pınar Karşıyaka, Frutti Extra Bursaspor, Darüşşafaka Lassa, TOFAŞ ve Galatasaray NEF, play-off turunda mücadele edecekler. Pınar Karşıyaka, bu sezon Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde oynadığı 30 maçta 21 galibiyet, 9 mağlubiyet, 51 puanla ligi 4.sırada tamamladı.



KAF-KAF SAVUNMASIYLA ÖN PLANDA 
Kaf-Kaf, normal sezonda toplam 2676 sayı atarak maç başına ortalama 38,53 iki sayılık isabetiyle rakip potaya toplam 1156 sayı attı. Yeşil kırmzılılar, sezon boyunca toplam 851 üç sayı atarak maç başına ortalama 28,37 üç sayı isabetiyle oynadı. Kaf-Kaf, maç başına 33,30 ribaund ortalamasıyla oynarken 21,87 savunma ribaundu, 11,43 hücum ribaunduna sahip... İzmir ekibi toplam 596 asist ile 19,87 asist ortalamasıyla mücadele ederken 7,70 top çalma ortalaması takımın savunma özelliğini ön plana taşıyor. 

İZMİR TEMSİLCİSİ ŞAMPİYONLUK PEŞİNDE 
Yeşil kırmzılılar, play-off eşleşmesinde ligi 5.sırada tamamlayan Frutti Extra Bursaspor ile karşılaşacak. İzmir temsilcisi, bu sezon FIBA Şampiyonlar Ligi'nde UCAM Murcia'ya mağlup olarak son 16'ya kalamadan Avrupa'dan elenmişti. Ufuk Sarıca'nın öğrencileri Avrupa macerasından sonra rotayı Türkiye Ligi'ne çevirdi. Pınar Karşıyaka bu sezon istikrarlı performansıyla şampiyonluk kupasını tekrardan İzmir'e getirmek istiyor. Pınar Karşıyaka'nın yıldız oyuncusu Errick McCollum maç başına 18,96 sayı ortalaması ile sayı krallığında ikinci sırada yer alıyor. Angel Delgoda ise maç başına 8,90 ribaund ortalamasıyla ligde en çok ribaund ortalamasıyla mücadele eden ikinci oyuncu olarak dikkatleri üzerine çekiyor. 

Play-off eşleşmeleri:
(1) Türk Telekom – Galatasaray NEF (8)
(2) Fenerbahçe Beko – TOFAŞ (7)
(3) Anadolu Efes – Darüşşafaka Lassa (6)
(4) Pınar Karşıyaka – Frutti Extra Bursaspor (5)
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.