TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yemekhane protestosuna yaka-paça gözaltı

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde yemekhane ücretlerini protesto etmek isteyen öğrencilere özel güvenlik görevlileri müdahale etti. Güvenlik tarafından yaka-paça okuldan çıkarılan öğrenciler polis tarafından gözaltına alındı

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2023 10:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yemekhane protestosuna yaka-paça gözaltı

Türkiye’de buhran haline gelen ekonomik krizin yükü her geçen gün ağırlaşırken enflasyon faturası ise dar gelirlilere ve öğrencilere kesilmeye devam ediyor.

Her gün iğneden ipliğe gelen zamların yanında geçtiğimiz haftalarda Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nde yemekhane ücretlerine yüzde 200’e varan zamlar yapılmıştı.

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde 5,80 lira olan yemek ücreti tek seferde 17 liraya çıkarılınca üniversite yemekhanesinde öğrencilerin protestoları başlamıştı.

Bir süredir eylemlerine devam eden Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri, üniversitelerin yemekhanelerinde gerçekleştirdikleri “çatal-bıçaklı protestolara” bugün de devam etti.

deüüü

Öte yandan; bugün öğrencilerin yemekhanede çatal ve bıçakları masalara vurup slogan atarak gerçekleştirdikleri eylem gözaltıyla sonlandı.

Yemekhanede ve dışında öğrencilere ilk olarak özel güvenlik görevlileri tarafından müdahale edildi.

Özel güvenlik tarafından yaka paça okul bahçesine çıkarılan öğrenciler burada emniyet güçlerine teslim edildi. Öğrenciler emniyet güçleri tarafından gözaltına alındı.

Öğrencilere yapılan müdahaleyi kayda almaya çalışanlar öğrencileri de özel güvenlik görevlileri “Çekme, beni ifşa ediyorsun” sözleriyle engellemeye çalıştı.

DEÜ'de gözaltına alınan öğrenciler ifadeleri alındıktan ve sağlık kontrolüne gittikten sonra serbest bırakıldı.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: CHP’den üniversite öğrencilerine destek: Yapılacak tek şey…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.