TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’den üniversite öğrencilerine destek: Yapılacak tek şey…

Üniversite yemekhane ücretlerine yapılan ve yüzde 200’leri bulan zamlara tepkiler çığ gibi büyürken CHP İzmir il örgütü öğrencilere destek açıklaması yaptı. CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, protestolarda öğrencilerin arkasında olduklarını söylerken üniversite yönetimlerine de çağrıda bulundu

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2023 08:33
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
CHP’den üniversite öğrencilerine destek: Yapılacak tek şey…

Türkiye’de ekonomik krizin yükü her geçen gün daha da artarken alım gücü ise gün geçtikçe daha da düşüyor. Gün aşırı gelen kontrolsüz zamların faturası dar gelirlilerin omzuna yüklenirken zam furyasından en en çok etkilenen kesimlerin başında ise öğrenciler geldi.

Son dönemde özellikle Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi yemekhanelerinde yapılan yüzde 200’e varan zamlar tepki toplarken öğrenciler yemekhanelerde protesto yapmışlardı.

Son olarak yemekhane zamlarına dikkat çekmek isteyen CHP de 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması düzenledi.

CHP İzmir İl Başkanlığı’nın açıklaması Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Fakültesi önünde gerçekleştirilirken açıklamayı İl Başkanı Şenol Aslanoğlu yaptı.

Açıklamaya Bornova Belediye başkanı Mustafa İduğ, Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın ve Bornova Belediyesi eski Başkanı Olgun Atila da katıldı.

CHP’den üniversite öğrencilerine destek (6)

BU AYIP İTİBARINDAN TASARUUF ETMEYENLERİNDİR

AK Parti iktidarında üniversiteye gitmenin imkansız hale geldiğini ifade eden Aslanoğlu, "İzmir’de ve tüm ülkede, devlet üniversitelerinin yemek ücretlerine yaptıkları yüzde 250’yi bulan zamlar konuşuluyor. Gençlerimiz hem açlığa hem de kimsesizliğe terk edilirken Saray, YÖK ve Gençlik ve Spor Bakanlığı sessiz. Bu sessizler korosu kendi itibarları için israf denizlerinde yüzerken üniversitelerde okuyan kardeşlerimiz, yarı aç-yarı tok bir şekilde derslere giriyor. Bu ülkede üniversite öğrencileri karnını doyuramıyorsa bunun ayıbı itibarından tasarruf etmeyenlere aittir. 5-6 lira olan yemek ücretleri, 20 liraya çıkartılarak ve porsiyonlar küçültülerek yapılan şey öğrencilere zulümdür, ayıptır, günahtır" dedi.

CHP’den üniversite öğrencilerine destek (2)

FIRAT’IN KIYISINDA KAYBOLAN KUZULARIN SORUMLULUĞUNU ALANLAR…

İktidarın, Kur Korumalı Mevduat ile zenginleri daha da zengin ettiğine ancak öğrencilerin yoksulluğunu görmezden geldiğine dikkat çeken Aslanoğlu, “Denilebilir ki '20 lira bu zamanda çok fazla ücret değil'. Ama unutulmasın ki öğrencinin tek masrafı da yemek değil. Yandaşın vergisini üstlenen, devlet ihalelerindeki dolar farkını üstlenen, Kur Korumalı Mevduatta Faizi üstlenen iktidar, öğrencilerinin yemek ücretini üstlenemiyorsa bu utanç onlara yeter. Bu ülkede yaşanan şey ekonomik krizin çok ötesinde, ekonomik buhrandır. Eylül ayı zam şampiyonu eğitim ücretleri olmuştur. Yani defterden harçlara, kalemden çantaya kadar en fazla artan ürünler öğrencilerimizin mecburen masrafını yaptıkları ürünlerdir. Üniversite öğrencilerini yurtsuz bırakarak fahiş kiralarla ev tutmaya mecbur bırakanlar, bu zalimlik yetmezmiş gibi şimdi de üniversite öğrencilerimizin lokmalarına göz dikmiştir. Saraya soruyorum… Fırat’ın kıyısında kaybolan kuzuların sorumluluğunu alan Sayın Erdoğan, yapılan zamlar yüzünden karnı doymayan, ailesine daha fazla yük olmamak için yarı aç yarı tok yatan, hakkını aradığı için üniversite yönetimince etiketlenip, baskı altına alınan, Ege Üniversitesindeki, Dokuz Eylül Üniversitesindeki, Katip Çelebi Üniversitesindeki kuzularımızı niye görmezden geliyorsunuz” diye konuştu

TİCARETHANE İŞLETMİYORSUNUZ

Üniversitelerin öğrencileri müşteri gibi görmekten vazgeçmesi gerektiğini söyleyen Aslanoğlu, zamların geri çekilmesi çağrısı yaparak “Üniversitelerde alınacak akademik eğitimlerde başarı için sağlıklı beslenme şarttır. Kendi üniversitesinde okuyan öğrencilerinin, porsiyonlarını küçülterek, yemek fiyatlarına fahiş zamlar yaparak bu çocuklarımızın geleceği ile oynayan rektörlere de bir çift sözümüz olacak elbette. Sizler, ticarethane işletmiyor, üniversite yönetiyorsunuz. Öğrencileriniz müşteri değil bu ülkenin geleceğidir. Bu üniversitelerde okuyan her bir gencimizi kendi çocuklarınız gibi görmüyorsanız derhal istifa edin. Yok ‘Onlar bizim de çocuklarımız’ diyorsanız, bir baba bir anne gibi davranın, bu zamları geri alın. On binlerce öğrencinin okuduğu, yüzlerce akademisyen ve bilim insanının yer aldığı bu üniversiteler kendi buluşları, projeleri ve kaynaklarıyla kar edebilir olmalıdır. Öğrencilerimizin lokmasına ve ailelerinin cebine göz dikerek gelir elde etmeye çalışmak, tek kelimeyle iş bilmezlik ve zorbalıktır” ifadelerini kullandı.

CHP’den üniversite öğrencilerine destek (3)

GÖZDAĞI VERİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

Fahiş zamlar sonrasında üniversite yemekhanelerinde yapılan protestolarda öğrencilere destek mesajı veren Aslanoğlu, şunları söyledi; “Sağlıksız bir ortamda eğitim alan, lokmasına göz dikilen, barınma problemiyle yalnız bırakılan bu çocuklardan, bu şartları kabullenmesini kimse bekleyemez. Elbette ses yükseltecek, demokratik yollarla hakların arayacak ve protesto edecekler. Biz üniversite öğrencilerimizin sesinin kısılmasına, rektörlerle, güvenlik görevlisiyle gözdağı verilmesine asla izin vermeyeceğiz. Bu zamları yapıp, öğrencilerimizin lokmasına göz dikenler, bu işin duyulmasından utanıyorlarsa, yapacaklar tek şey bu zamları geri almaktır. Bu zamlar geri alınıncaya kadar, üniversite gençliğimizin yanında olmaya, seslerini duyurmaya devam edeceğiz.  AK Parti İktidarı ve üniversite Yönetimlerini insaflı olmaya davet ediyor ve yaptıkları zamları geri almaya çağırıyoruz. Gençler! Bilin ki yalnız değilsiniz. buradayız, yanınızdayız.”

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Balçova Belediyesi’nden üniversiteli gençlere destek

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.