TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

UNESCO adayı köyde ‘Kanalizasyon’ krizi

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde olan ve MÖ. 2000 öncesine uzanan kültürel mirasıyla İzmir’in en önemli lokasyonları arasında yer alan Ödemiş Birgi Köyü’nde kanalizasyon krizi gündeme geldi

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2023 12:49
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
UNESCO adayı köyde ‘Kanalizasyon’ krizi

İzmir’in çatısı olarak bilinen Ödemiş Bozdağ’ın eteklerinde bulunan ve Türkiye’nin en iyi 32 köyü arasında bulunan Birgi Köyü’ne ilişkin ‘kanalizasyon krizi’ iddiaları gündeme geldi.

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde olan ve MÖ. 2000 öncesine uzanan kültürel mirası ile muhafaza edilmiş geleneksel yapılarıyla İzmir’in en gözde tarihi turizm merkezlerinden olan Birgi’nin merkezine kanalizasyon sularının akıtıldığı iddia edildi.

UNESCO adayı köyde ‘Kanalizasyon’ krizi (3) 

Konuyu İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme getiren AK Partili Meclis üyesi Murat Öndel, soruna acil çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

Köyün yollarının da kötü durumda olduğunu ifade eden Önce, UNESCO Dünya Listesi’ne aday bir kente yakışmayan görüntülerin yaşandığının altını çizerek “40 hanenin oturduğu Ödemiş’in Çobanlar Köyünden yol genişletme çalışmaları Büyükşehir tarafından yapılmış, 9-10 yıldır asfaltlama çalışması olmadığında çamur içinde. Köyümüzde kaliteli sebzeler üretilmekte. Kestane üretimi yapan köyümüzün yolu da berbat durumdadır. Köylüler üretim dışında yollarla da mücadele etmektedir. UNESCO Dünya listesine girmek isteyen Birgi’de İzmir Büyükşehir Belediyesi ayıbı yaşanıyor. Kanalizasyon Birgi’nin göbeğine akmaktadır. Bu İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ayıbıdır. Bunların Büyükşehir Belediyesi tarafında halledilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

UNESCO adayı köyde ‘Kanalizasyon’ krizi (2) 

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: İzmir’de 10 Ekim yası: Er ya da geç sorumlular cezalandırılacak!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.