TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tek hat isyanı yaşanmıştı: Hastane var ama yolu?

İzmir Şehir Hastanesi’nin açılışına ilişkin bilinmezlik devam ederken tek otobüs hattının hizmet verdiği hastaneye ulaşım sorunu da bir kez daha gündeme geldi. Konuya ilişkin konuşan CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin, sorunun çözümünde merkezi hükümet ve ilgili bakanlıkları işaret etti

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2023 08:54
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Tek hat isyanı yaşanmıştı: Hastane var ama yolu?

Temeli Mart 2013’te atılan Bayraklı’daki İzmir Şehir Hastanesi’nin açılışına ilişkin kent gündeminde tartışmalar devam ediyor.

Kamu-özel ortaklığıyla 622 bin 530 metrekare arsa üzerinde, 573 bin 546 metrekare toplam inşaat alanına sahip olan 2 bin 60 yataklı dev hastanenin 2017’de hizmete gireceği duyurulmuş ancak açılış 8 kez ertelenmişti. Son olarak 27 Eylül’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla resmi açılışının yapılacağı söylenen hastanenin depreme dayanıksız olduğu ve üç ayrı blokunda deprem güçlendirme çalışmaları yapıldığı iddiaları gündeme gelmiş ve hastane yine açılamamıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın geçtiğimiz hafta hastanenin 1-2 hafta içerisinde hasta kabulüne başlayacağını duyurmasının ardından hastanenin 16 Ekim’den itibaren hasta kabulüne başlayacağı iddiaları gündeme geldi.

Hastanenin hasta kabulüne ilişkin bilinmezlik devam ederken ulaşımın nasıl olacağı sorunu da gündeme geldi.

Konuya ilişkin daha önce teleferik projesiyle gündeme gelen ulaşım sorunu geçtiğimiz haftalarda personelin şikayetleriyle gündeme gelirken CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin konuya ilişkin İLKSES’e konuştu.

didemgultekin_ilkses

SİYASETİ BİR KENARA BIRAKIP…

Hastaneye ulaşım noktasında Büyükşehir’in üzerine düşen sorumluluğu yapmaya hazır olduğunu belirten Gültekin, “Bu konuda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız açık ve net bir şekilde ‘Bizim üzerimize düşen ne varsa hazırız’ ifadelerini kullandı. Ama tabii ki büyük ulaşım noktasında Ulaştırma Bakanlığı’nın sorumluluğunda olan bir iştir bu. Ama bu noktada vatandaşa hizmet doğrultusunda alınacak her karar ve yapılacak her işlemde CHP’li belediyelerin her zaman vatandaşın menfaatine olan işlerde net bir şekilde vatandaşın yanında olan tavrı vardır. Belediyemiz, bu noktada siyaseti bir kenara bırakıp vatandaşın hakkını gözetmekle ilgili somut bir tavır almaktan yanadır” dedi.

YENİ ARTELLER BELİRLENMELİ

Hastaneye ulaşımın daha proje aşamasındayken planlanmış olması gerektiğini ifade eden Gültekin, geniş planda sorumluluğun Karayolları Genel Müdürlüğü’nde olduğuna dikkat çekerek “Merkezi hükümet ve ilgili bakanlık bu hastanenin projesini yaparken bunu ulaşım noktasında yaratacağı sıkıntıyı ve akabindeki çözümleri de düşünmüşlerdir. En nihayetinde bir iş yaparken neden ve sonucunu göz ardı ederek yapmayız günlük hayatımızda da. Bir defterin yerini değiştirirken bile yeni koyacağız yerdeki artısını ve eksisini düşünerek hareket ederiz. Dolayısıyla Şehir Hastanesi’ni de oraya yaparken bu konuda planlamalar olduğunu düşünüyorum. Henüz kamuoyuna duyurmamış olsalar da… Bizim merakımız da bu zaten. Ne olacak? Biz bu soruların cevabını arıyoruz. Bu konuda çözümleri var mı, varsa nelerdir diye. Büyükşehir Belediyemiz üzerine düşenleri yeterince yapıyor zaten. Yapmaya devam da edecektir ama bu sadece Büyükşehir’in çözeceği bir mevzu değildir. Tüm kendi ve merkezi idareyi ilgilendiren bir durumdur. Ama şu ana kadar ortaya konulan somut bir proje de sorularımıza cevap da yok. Oraya yeni arterlerin belirlenmesi, yeni yol ve güzergâhların oluşturulması gerekir. Bu Büyükşehir’in sorumluluğunda olan bir iş değildir. Karayolları’nın sorumluluğunda olan bir iştir” diye konuştu.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Bayraklı Şehir Hastanesi’ne başhekim atandı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.