TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#hastane

hastane haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, hastane haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Bakan Koca müjdeyi verdi: 600 yataklı şehir hastanesi konseptinde, bir hastane çalışmamız var Haber

Bakan Koca müjdeyi verdi: 600 yataklı şehir hastanesi konseptinde, bir hastane çalışmamız var

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bolu'ya bir ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Koca, AK Parti Bolu İl Başkanlığı önünde AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Muhammed Emin Demirkol, AK Parti İl Başkanı Suat Güner ve partililerle birlikte sağlık personeli tarafından karşılandı. Ardından, cadde üzerinde esnaf ziyareti gerçekleştiren Koca, Yıldırım Beyazıt Camii'nde ikindi namazını kıldı. Namazın ardından İzzet Baysal Caddesi'nde esnafı ziyaret eden Bakan Koca, İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi'nde basın açıklaması yaptı. Koca, devam eden fizik tedavi hastanesi inşaatı hakkında şunları söyledi: "Bilindiği gibi Bolu'da bir eğitim ve araştırma hastanesi var, üniversite hastanemiz. Ancak 340 yataklı hastanemizin eskidiğini ve Bolu'nun ihtiyaçlarının arttığını görüyoruz. Bu bağlamda, şu anda yüzde 30 seviyesinde olan 250 yataklı fizik tedavi hastanemizin inşaatı devam ediyor." Koca, Bolu'ya iki yeni hastane müjdesi verdi ve şunları belirtti: "Bir diğer hastanemiz kadın doğum çocuk hastanesi. İhalesi 20'sinde yapılacak olan 47 bin metrekare kapalı alanlı bir hastane olacak. Ayrıca, Bolu'da yatak kapasitesinin artması gerektiğini görüyoruz. Bu doğrultuda, eski devlet hastanesinin olduğu yere, 150 yataklı ruh sinir hastanesiyle birlikte, ilave 600 yataklı şehir hastanesi konseptinde bir hastane projesi üzerinde çalışıyoruz. Böylece bin yatağın üzerinde bir eğitim ve araştırma hastanesi fonksiyonuna sahip olacağız. Bu projeyi geciktirmeden hayata geçirmek istiyoruz. Kadın doğum hastanesinin ihalesi haftaya gerçekleşecek, aynı kampüste dediğimiz 600 yataklı ilave hastaneyi planlıyoruz." Bakan Koca'nın Bolu programı basın açıklamasının ardından sona erdi.

Klinik destek elemanı kimdir? Klinik destek elemanları hangi bölümler içerisinde çalışır? Haber

Klinik destek elemanı kimdir? Klinik destek elemanları hangi bölümler içerisinde çalışır?

Klinik destek de çalışanlar sağlık ekiplerine yardımcı olmaktadır ve hastaların bakımları, tedavisi ve de genel anlamda sağlık hizmetlerinin sorunsuz bir şekilde işleyişi açısından çeşitli görevleri de yerine getirmektedir. Klinik destek elemanları genel olarak sağlık sektörü içerisinde çalışırlar ve hastaneler, poliklinikle, tıp merkezleri, laboratuvarlarda ya da diğer sağlık kurumlarında istihdam etme şansları bulunmaktadır. Klinik destek personellerinin görevi nedir? Hastaların hastane içerisinde karşılanması ve yönlendirilme yapılması;  Hastaları kayıt işlemlerini gerçekleştirerek gerekli olan belgeleri toplar. Hastaları doğru olarak yönlendirerek ve ihtiyaçlarına uygun olan hizmetleri almalarını sağlarlar. Dökümantasyon ve veri girişi işlemlerinin sağlanması; Sağlık kayıtları düzenlenmeli ve de güncellenmelidir. Bunun gibi dökümantasyon işlemlerini gerçekleştirmektedirler. Hastaların bilgilerini sistem üzerine girerek gerekli bulunan belgeleri hazırlar. 3/3 Temizlik ve sterilizasyon işlemleri; Klinik destek elemanları, muayene odalarını temizlemektedir. Medikal araç ve gereçleri sterilize ederek ve hijyenik bir ortam gerçekleşmesine yardımcı olurlar. Malzeme ve envanter yönetimi yapılması; Tıbbi malzemeler ve ekipmanların envanter durumunu takip ederek, siparişlerin verilmesi ya da alınması gibi görevleri yerine getirirler. İletişim ve hasta memnuniyetinin büyük oranda sağlar; hastalarla iyi iletişim kurar, hastaların sorularını yanıtlayarak bu şekilde yardımcı olur. Hasta memnuniyetinin sağlanması açısından ve hasta hizmetlerinin iyileştirilmesi açısından çalışmaktadır.

Hastanelerde Karşılaştığımız Mavi Kod Nedir? Ne İçin Kullanılır? Haber

Hastanelerde Karşılaştığımız Mavi Kod Nedir? Ne İçin Kullanılır?

Mavi kod, bir acil durum kodu olarak geniş bir kitle tarafından bilinir. Bu kodun anlamını çözmek isteyen birçok kişi araştırma yapmaktadır. Mavi kodun kullanıldığı durumlar, merak edilen konular arasında bulunmaktadır. Mavi kod nedir? Mavi kod ne gibi durumlarda karşımıza çıkar? Mavi Kod Ne Gibi Durumlarda Karşımıza Çıkar? Hastanelerde çeşitli acil durumlarda verilen bir alarm sistemi olarak karşımıza çıkan “mavi kod”, hastaya en kısa sürede en hızlı şekilde hayata döndürme amacıyla uygulanacak olan tedaviyi gösterir. Hastanın kaybedilme riskinin en aza indirilmesi amacıyla mevcut hayati fonksiyonlardaki bozulmaların acil tedavisini içeren mavi kodun nasıl ortaya çıktığı hakkında birtakım merak edilen durumlar söz konusu. 1960 yılında ilk olarak Kansas Bethany Tıp Merkezinde karşımıza çıkan mavi kod, kalp krizi geçiren hastaların çoğunluğunun kaybının önlenmesi adına ortaya çıkmış bir alarm sistemidir. O dönemlerde, kalp krizi ile acile gelen çoğu hasta kurtarılamadığından bu durumu önlemek adına bir acil müdahale ekibi kurma kararı alındı. Kurulan bu ekibe “mavi kod” adı verildi. Mavi kodun süreci ise şu şekilde işliyordu: Mavi kod ekibi, hastanenin dahili telefon sistemi sayesinde kalp krizi geçiren hastaların yanına hızlı bir şekilde ulaşma imkanını sağlıyordu. Bu şekilde hızlı ve etkili bir şekilde hasta kaybedilmeden yaşam desteği sağlanabiliyordu. Mavi kod ekibinin başarısını, öncesinde kalp krizi ile hayatını kaybeden kişi oranı yüzde 60 iken, mavi kod ekibi kurulduktan sonra ’e düşmesi gösteriyor. Mavi Kod ve Uyulması Gereken Durumlar Kansas’ta büyük başarı göstermiş olan mavi kod, giderek tüm dünyaya yayıldı. Acil müdahale ile hastaların hayatını kurtaran mavi kod bu şekilde uluslararası standartlarda kendisine yer buldu. Tüm dünya genelinde, her yerde aynı anlama sahip olan tek alarm sistemi olan mavi kod, hastanelerde genellikle en kolay hatırlatılacak bir numara ile çevrildiğinde tüm ekip uyulması gereken bir prosedür ve bulundurmaları gerekilen ekipmanlar ile olay yerine gidiyor hem kendi stres seviyelerini hem de hastaların stres ve şikayetlerini olabildiğince dengede tutmaya çalışarak hızlı ve etkili bir tedavide bulunup hastanın hayatta tutulması amaçlanıyor.

Hastanelere ambulans şoförü alımı yapılacak! En az lise mezunu olması yeterli! Haber

Hastanelere ambulans şoförü alımı yapılacak! En az lise mezunu olması yeterli!

Sağlık Bakanlığı’nın yapmış olduğu son dakika açıklamalarına göre; en az lise mezunu olması belirlenen 1000 personel alımına ilişkin detaylar belli oldu. Hastanelerde ambulans şoförü olarak çalışmak isteyen kişiler başvuru detaylarına ulaşmak ve kontenjan durumuyla ilgili bilgi almak için araştırmalar yapmaya devam ediyor. Hastanelere yapılacak olan 1000 personel alımında kontenjan durumu nedir? Sağlık Bakanlığı tarafından hastanelerde istihdam edilmek üzere 1000 personel alımına ilişkin detaylar belli oldu. Kontenjan detayları belirtilen personel alımında; Destek personeli (Şoför) olarak; 600 kişinin, Sağlık Teknisyeni (İlk ve Acil Yardım) personeli olarak da 400 kişinin istihdam edilmesi bekleniyor. 1000 personel alımına başvurmak için gereken şartlar Sağlık Bakanlığı 1000 personel alımı için belirlemiş olduğu şartları şu şekilde: - Bu kılavuzda bulunan sözleşmeli pozisyonları tercih etmiş olan adayların, 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasıyla birlikte aynı Kanunun 48 inci maddesi ve Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda belirtilmiş olan tüm şartları taşımaları gerekmektedir. - Yine bu kılavuzda bulunmakta olan sözleşmeli pozisyonlara başvuracak adaylarda Türk Vatandaşı olması şartı aranmaktadır. Uyruğu KKTC ve/veya 2527 sayılı Kanun kapsamında bulunan adaylarda, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesinin gerektirdiği şekilde mavi kart sahibi olan ve mavi kartlılar kütüğüne kayıtlı bulunan adayların ve yabancı uyruklu adayların yapacağı tercihler kabul edilmeyecektir. - 7315 sayılı olan Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu hükümleri gerektirdiği üzere yapılacak olan arşiv araştırması sonucuna bakılarak atama işlemi yapılacaktır. - Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı almakta olan ve 65 yaşını doldurmuş olan kişiler göreve alınmayacaktır. - Durumu “Başvuru Genel ve Özel Şartlarına” uygun bulunmayan adaylar ile yerleştirildiği sözleşmeli pozisyonun gerekçelerini taşımayan, belirtilen nitelikleri taşıdığı halde talep edilen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar, göreve alınmayacaktır.

İzmir Şehir Hastanesi'nde üst düzey teknik ameliyatlar yapılmaya başladı Haber

İzmir Şehir Hastanesi'nde üst düzey teknik ameliyatlar yapılmaya başladı

Genel cerrahi alanının en büyük ameliyatlarından pankreas kanserinde Whipple ameliyatı, 3 aylık 2000 gr. olan bebeğe ve erişkinlere yapılan açık kalp ameliyatları, çocuk kardiyoloji kliniğinde uygulanan kardiyak elektrofizyolojik çalışma ve kateter ablasyon işlemlerin yanında ortopedi, kadın doğum ve diğer cerrahi branşlarda çok sayıda ameliyat gerçekleştirildi.  “Şehir Hastanesi’nde en son aort damarı yırtılan hastanın aort damarı onarıldı” Hastanede yapılan “ilk nitelikli” işlemlerin bir yenisi; Tip 1 Aort diseksiyonu ( aort damar yırtılması) tanısı konulan hastaya açık kalp cerrahisinin en riskli bir kaç ameliyatından Asendan Aorta+Total Arkus Replasmanı ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi. Başhekim Prof. Dr. Orhan Gökalp, Prof. Dr. Habib Çakır ve Doç. Dr. İsmail Yürekli tarafından aort damarı iç kısmından yırtılan 72 yaşında ki kadın hastaya aort damarı onarılarak müdahale edildi. İzmir Şehir Hastanesi birçok alanda olduğu gibi Kalp ve Damar Cerrahisi alanında da Bölgenin amiral klinikleri arasında yerini almaya başladı. “İzmir Şehir Hastanesi, sağlık üssü olma yolunda güçlü bir ivme ile gelişimini sürdürüyor” İzmir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. M. Emre Erkuş İzmir Şehir Hastanesi’nin sağlık üssü olma yolunda güçlü bir ivme ile gelişimini sürdürdüğünü, özellikle cerrahi alanında yapılan özellikli operasyonların başarısının yüz güldürdüğünü vurguladı. “İzmir Şehir Hastanesi üst düzey teknojilerle donatılmış bir hastane. Gerek fiziki koşulları gerekse tıbbi donanım açısından oldukça nitelikli bir sağlık kuruluşu. Hizmete başlayalı henüz 3 hafta olmasına rağmen bu kadar üst seviye işlerin yapılabilmesi kurumun donanımını göstermektedir. Hastanemizde ilkleri yaşamanın sevinci ve mutluluğu içerisindeyiz. Başarı ekip işidir. Şehir Hastanesinin tıbbi donanımı profesyonel ve ehil insan gücüyle birleşince ortaya güzel işler çıkıyor.” “Amacımız; hasta sevklerinin önüne geçmek” “Amacımız; hasta sevklerinin önüne geçmek, vatandaşlarımızın her alanda kaliteli sağlık hizmetlerinden faydalanmaları” diyen İl Sağlık Müdürü Şehir hastanesinin ileri teknolojisiyle, branş çeşitliliği ve disiplinleriyle donatılan ve hastanın artık şehir hastanesinden başka bir hastaneye veya ile sevk edilmediği bir hastane olacağının altını çizdi. BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: İzmir Şehir Hastanesi'nde hasta kabulü başladı

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.