TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarım alanı, orman ve baraj… Milyarlık proje halkın kantarında

Bergama ilçesinde 18 mahalleyi kapsayacak olan ve tarım alanı, orman ve baraj gibi kullanım alanlarının da içinde olduğu bölgede kurulacak “Depolamalı Rüzgar Enerji Santrali” halkın kantarına çıkacak

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2023 12:51
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Tarım alanı, orman ve baraj… Milyarlık proje halkın kantarında

MFA Grup Enerji Ticaret A.Ş. tarafından İzmir ili, Bergama ilçesi, Çamtepe, Üçtepe, Çeltikçi, Örenli, Yortanlı, Tırmanlar, Dereköy, Durmuşlar, Eğiller, Yeniler, Çamoba, Kozluca, Yukarı Ilgındere, Göçbeyli, Sarıcalar, Alhatlı, İneşir, Ürkütler, Sarıcaoğlu Mahalleleri mevkiinde açılmak istenen “Bergama Depolamalı Rüzgâr Enerji Santrali (DRES)” projesine ilişkin önemli bir gelişme yaşandı.

Dev bütçeli proje için halkın katılım toplantısı tarihi belli oldu. Bakanlık tarafından yapılan duyuruya göre; proje, 17 Kasım Cuma günü halkın kantarına çıkacak.

BERGAMA PROJE ALANI

HEM BARAJ HEM TARIM HEM ORMAN ALANI

200 MWm / 200 MWe kurulu güçte olacak DRES projesi kapsamında 58 türbin inşa edilecek.

Proje alanında türbin kurulumuna ek olarak, 6,0 ha büyüklüğünde belirlenmiş alana 200 MWh toplam depolama gücüne sahip Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulacak.

Proje kapsamında kurulacak türbinler ile yılda toplam 800 milyon kWh elektrik üretimi yapılacak.

Projeye ilişkin en çok dikkat çeken detay ise 6 hektarı kapsayacak proje alanının niteliği oldu.

Proje alanının “tarım arazisi”, “orman” ve “baraj” gibi kullanımlarının olduğu belirtilirken, “İzmir Manisa 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı kapsamında “Orman Alanı”, “Tarım Arazisi”, “Çayır-Mera”, “Kentsel Yerleşik Alan”, “Kırsal Yerleşme Alanı”, “Kentsel Gelişim Alanı”, “Nehir/Dere”, “Baraj” gösterimlerinde yer almaktadır. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) Parsel Sorgu Uygulaması üzerinden gerçekleştirilen sorgulama sonucunda proje alanının “Mera”, “Tarla”, “Orman”, “Ham Toprak”, “Hali Arazi”, “Zeytinlik” nitelikli arazilerden oluştuğu saptanmıştır” denildi.

Proje alanının Çaltıkoru Barajı ve Yortanlı Barajı’na sınır komşusu konumunda ve baraj havasında yer alması dikkat çekti.

Projesinin topla maliyetinin ise 2 milyar 600 milyon lira olması bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.