TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özel okullar kan kaybediyor… Öğrenciler devlet okullarına geçiyor!

Yeni eğitim-öğretim döneminde bile yüzde 50’inin üzerinde öğrencinin özel okullardan devlet okullarına geçiş yaptığını kaydeden Başkan Vayiç, okula devam oranlarının da düştüğünü söyledi

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2023 11:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Özel okullar kan kaybediyor… Öğrenciler devlet okullarına geçiyor!

Eğitim Sen İzmir 4 Nolu Şube Başkanı ve Özel Eğitim Uzmanı Şuğayip Vayiç, Sultan Gümüş Kaya ile Birinci Sayfa programına konuk oldu. Eğitimde yaşanan ekonomik ve nitelik krizini sadece devlet okullarının değil, özel okulların da yaşadığını kaydeden Vayiç, yeni eğitim-öğretim döneminde bile yüzde 50’inin üzerinde öğrencinin özel okullardan devlet okullarına geçiş yaptığını vurguladı.

Öte yandan devlet okullarında gün geçtikçe derinleşen ‘eğitimden kopuş’ meselesine değinen Başkan Vayiç, 2012 yılında faaliyete geçen 4+4+4 ile birlikte kız çocuklarının feda edildiğini öne sürdü.

yayın3

OKULA DEVAM ORANLARI DÜŞTÜ

 Özel sektördeki okullarda yüzde 140’lara varan fiyat artışları olduğunu belirten Başkan Vayiç, “Şunu vurgulamak gerekir ki sadece bu eğitim-öğretim dönemi içerisinde bile özel okullardan devlet okullarına geçiş yüzde 50’inin de üzerinde. O kadar vahim bir durum. Hatta bazı bölgelerde yüzde 70’e ulaşmış durumda. Özel okullardan devlet okullarına ciddi bir geçiş söz konusu. Bu örnek üzerinden nasıl bir ekonomik kriz yaşandığını görebilirsiniz” dedi.  

Daha yoksul kesimlerde ise özelikle kız çocuklarının feda edildiğini belirten Vayiç, eğitimden kopuş meselesini gündeme getirerek “Bu yeni bir durum değil. Sistematik olarak hayata geçirilmiş, 2012 yılında uygulamaya konan 4+4+4 ile birlikte zaten planlanan bir süreçti. Amaç imam hatip okullarına öğrenci yönlendirmekti. Bundan en çok etkilenen kız çocukları oldu.  Okula devam oranları düştü. Kısmen de olsa amaçlarına ulaşabildiklerini görüyoruz” bilgisini paylaştı.  

EĞİTİMİN BÜTÜN BİLEŞENLERİNİN YANINDAYIZ

Başkan Vayiç son olarak “İyi ki Eğitim-Sen gibi bir sendika var. Gücü oranında hem velileri hem eğitim emekçilerini hem de öğrencileri korumaya, kollamaya çalışan, laik, bilimsel, demokratik eğitimi savunan, okullarda iş barışının bozulmaması için mücadele eden, dolayısıyla liyakatı savunan bir sendikadır. Hiçbir velimiz ve eğitim emekçisi kendisini yalnız hissetmesin. Her türlü talepleri kucaklar ve çözüm önerilerini üretiriz. Bu yüzden herhangi bir sorunda sendikamıza uğrasınlar, arasınlar. Sorun, talep ve önerileri dinlemeye hazırız. Velisiyle, öğrencisiyle eğitimin bütün bileşenlerinin yanındayız” çağrısında bulundu.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR-İzmir’de nerede hangi semt pazarları var? İzmir’deki semt pazarları

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.