TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrencilerden yemek zammına karşı yeni hamle

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde yemekhane ücretlerine yapılan yüzde 193’lük zammın ardından öğrencilerden zamlara karşı yeni hamle geldi

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2023 12:13
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Öğrencilerden yemek zammına karşı yeni hamle

Uzun süredir Türkiye’de devam eden ekonomik kriz ve alım gücünün azalmasının yükü son zamlarla birlikte özellikle dar gelirlilerin ve öğrencilerin omzuna yüklendi.

Geçtiğimiz ay Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nde yemek fiyatlarına yapılan ve yüzde 200’e varan ve aşan zamların ardından öğrencilerin protestoları gündeme oturmuştu.

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde öğrencilerin yemek mücadelesi polis müdahalesiyle karşılaşırken üniversite öğrencilerinden yemek zamlarına karşı yeni bir hamle geldi.

Yemekhane ücretlerine karşı üniversite rektör danışmanı ile öğrenciler arasında gerçekleşmesi planlanan görüşme danışmanın görüşmeye gelmemesi nedeniyle gerçekleştirilememişti.

Taleplerini yönetime görüşme yoluyla duyuramayan DEÜ’lü öğrenciler bu kez yemek zamlarına karşı imza kampanyası başlattı.

İmza kampanyası kapsamında öğrenciler taleplerini şu ifadelerle dile getirdiler; “Dokuz Eylül Üniversitesi’nin 2023 yılının ikinci altı ay zammı olarak %193’lük bir zam oranı uygulamasıyla, rezervasyonlu 1 öğün yemek ücreti 17 TL, rezervasyonsuz bir öğün yemek ücreti ise 67 TL oldu. Bir öğrencinin günde 2 öğününü okul yemekhanesinde yediği takdirde aylık masrafı 680 TL oluyor. KYK kredi/burs miktarının 1250 TL olduğunu da göz önünde bulundurduğumuzda var olan yemekhane zamları biz öğrenciler tarafından kabul edilebilir durumda değil. Söz konusu zam, yemekhane Eylül ayında özelleştirildikten sonra gerçekleşmiştir. Biz öğrenciler, bu ekonomik koşullarda zaten zar zor geçinirken, en temel hakkımız olan beslenmeye zam yapılması kabul edilemez!”

20 Ekim Cuma gününe kadar devam edecek imza kampanyasında mümkün olduğunca çok imza toplanması hedeflenirken toplanan imzalar daha sonra üniversite yönetimine verilecek.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: DEÜ VE AFAD'dan iş birliği: Erken uyarı sistemi kurulacak

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.