TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kooperatif tartışmalarının odağındaydı: O şirket için sermaye hamlesi

İzmir’de kentsel dönüşüm ve kooperatif tartışmalarıyla gündeme gelen ve muhalefetin ‘battı’ dediği İZBETON için ikinci kez sermaye artışı yapılmak isteniyor

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2023 10:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kooperatif tartışmalarının odağındaydı: O şirket için sermaye hamlesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan asfalt, hazır beton, parke taşı, beton bordür üretimi ve serimi görevlerinin yanında geçtiğimiz yıllarda alınan meclis kararıyla kentsel dönüşüm çalışmalarını üstlenen İZBETON A.Ş. için sermaye hamlesi geldi.

Kentsel dönüşüm çalışmalarının emanet edilmesinin ardından kooperatif modeliyle çalışmaları yönlendirmesiyle sık sık meclis muhalefet grubunun eleştirdiği ve tartışmaların odağı olan İZBETON’un borçlarını ödeyemediği ve battığı iddiaları da sık sık gündeme gelirken Büyükşehir, şirketin sermayesinde artışa gitmek için harekete geçti.

Geçtiğimiz Nisan ayında 197 milyon 584 bin liralık sermaye artışı yapılmasının ardından bu kez de 200 milyonluk sermaye artışına gidilmek isteniyor.

Ekim ayı meclisinde gündeme gelecek önerge kapsamında sermaye artışıyla şirketin mevcut sermayesinin 1 milyar 186 milyon 550 bin liraya çıkarılması hedeflenirken sermaye artışında Büyükşehir’in payına düşen ödeme miktarı ise 197 milyon 584 bin lira olacak.

İlgili önerge gündemde “İZBETON A.Ş’nin 05/09/2023 tarihli Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında şirket sermayesinin 986.550.000,00-TL’den 200.000.000,00-TL artırılarak; 1.186.550.000,00-TL’ye çıkarılması kararı doğrultusunda Belediyemizin, İZBETON A.Ş içerisindeki sermaye payının korunabilmesi için, payına düşen (%98,792'sine tekabül eden) 197.584.000,00-TL’lik rüçhan hakkının kullanılarak sermaye artışına iştirak edilmesi hususunun görüşülmesi” ifadeleriyle yer aldı.

Önergenin ilgili komisyonlara sevk edilmesinin ardından meclis üyelerinin oylarına sunularak karara bağlanması bekleniyor.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Rezerv alandan satış da gündemde! Bayraklı’da ‘bütçe’ ve ‘performans’ gerilimi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.