TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’in tarihi ilçesine 4 koruma kararı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, İzmir’in tarihi zenginlikleriyle bilinen ilçelerinden olan Bergama’da dört farklı mahallede yeni sit kararları verdi

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2023 06:56
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’in tarihi ilçesine 4 koruma kararı

Pergamon Antik Kenti, Akropolis ve Selinos Antik Yolu gibi tarihi birçok zenginliğe sahip olan İzmir’in Bergama ilçesindeki koruma kararlarına yenileri eklendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, ilçenin dört mahallesi için yeni sit kararları verdi.

Yukarıkırıklar, Aşağıbey, Çitköy ve Katrancı mahallelerinde, daha önce yapılan kazılarda elde edilen ve sit başvurusunda bulunulan alanların sit dereceleri belirlendi.

Aşağıbey mahallesinde birinci derece arkeolojik sit alanı tescil edilirken, Yukarıkırıklar, Çitköy ve Katrancı mahallelerinde ise üçüncü derece arkeolojik sit alanı tescil edildi.

YUKARIKIRIKLAR MAHALLESİ

Bergama'nın Yukarıkırıklar Mahallesinde Prof. Dr. Felix Pirson ve ekibi tarafından gerçekleştirilen "İzmir Bergama, Kınık, Arkeolojik Yüzey Araştırması Çalışması" kapsamında düzenlenen 2022 sonuç raporu ile tespit edilen alana ilişkin gerekli çalışmaların başlatılması ve çalışmaların incelenmesi sonucunda, çalışma bölgesinin, üçüncü derece arkeolojik sit alanı olarak tescil edilmesine karar verildi.

AŞAĞIBEY MAHALLESİ

Bergama'nın Aşağıbey Mahallesi Akçakır Mevkiinde, şahıs mülkiyetine kayıtlı ve fıstıklık nitelikli taşınmaz için yapılan sit talebi başvurusu kapsamında incelenen raporlar sonucu; aşağıdaki haritada işaretli bölgenin "Akçakır Nekropol Alanı" adıyla birinci derece arkeolojik sit alanı olarak tescil edilmesine karar verildi.

ÇİTKÖY MAHALLESİ

Bergama'nın Çitköy Mahallesinde hazine mülkiyetindeki ormanlık alan nitelikli taşınmaz, "Çitköy Arkeolojik Yerleşimi" adıyla üçüncü derece arkeolojik sit alanı olarak tescil edildi.

KATRANCI MAHALLESİ

Bergama'nın Katrancı Mahallesinde şahıs mülkiyetindeki zeytinlik alan olan, toplamda üç parseldeki taşınmazlar, "Katrancı Arkeolojik Yerleşimi" adıyla üçüncü derece arkeolojik sit alanı olarak tescil edildi.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR-İzmir’de belediye başkanlığı için aday adayları belli oluyor

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.