TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de belediye başkanlığı için aday adayları belli oluyor

Mart 2024’te gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesinde İzmir’in ilçelerinde belediye başkanlığı için aday adayı olan isimler yavaş yavaş adaylıklarını duyurmaya başlıyor

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2023 11:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
İzmir’de belediye başkanlığı için aday adayları belli oluyor

Mart 2024’te gerçekleştirilecek yerel seçimlere doğru hızla ilerliyoruz. Seçime 6 aylık bir süre kala, İzmir’in ilçelerinde belediye başkanı adayı olmak isteyen isimler yavaş yavaş kamuoyuna adaylığını açıklıyor. Şimdiye kadar adaylığını açıklayan isimler arasında; İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu (Bergama), Övünç Demir (Torbalı), Kazım Yevimli (Karaburun), Hakan Yiğit (Urla). İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale (İzmir Büyükşehir Belediyesi). Bu isimlerin dışında kulis bilgilere ilerleyen dönemde adaylığını açıklayacak isimler ise; CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney (Menemen), Anıl Feroğlu (Karşıyaka), Serkan Kalmaz (Buca). AK Parti kanadında ise; adaylıklar için sıkı bir çalışma yürütüldüğü ve bazı CHP’li isimlere adaylık teklif edileceği bilgisi alındı.

dddd baskan adayları 1

KULİSLERDE ADAYLIĞINA SICAK BAKILAN İSİMLER

CHP’nin en güçlü olduğu illerden İzmir’de Genel Merkez ve parti içi kulislerde adaylığına sıcak bakılan isimler arasında; Mustafa Özuslu, Övünç Demir, Ömer Güney, Kazım Yevimli ön plana çıkıyor. Özuslu’nun Bergama’nın yeniden CHP’ye geçmesi için güçlü bir aday olacağı için tercih edilmesi bekleniyor. Yaklaşık 4 yıldır Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği görevini yürüten Özuslu’nun siyasetteki tecrübesi ile bu görevi yerine getirebilecek adaylar arasında olduğu konuşuluyor. Adaylığına olumlu bakılan isimlerden bir diğeri olan Övünç Demir’in parti içinde uzun yıllardır takip edildiği ve ilçe başkanlığı görevinden sonra bu görevin kendisine tevdi edileceği iddia edildi. Torbalı’da CHP’nin ilçe teşkilatına uzun yıllardır hizmet veren Demir’in adaylığına partide eskiden milletvekilliği yapmış isimlerin de sıcak baktığı ve olumlu görüş bildirdiği iddia ediliyor. İsmi ön plana çıkan bir diğer aday ise Karaburun için hazırlanan Kazım Yevimli. Mayıs ayında yapılan genel seçimlerde partisi CHP’nin milletvekili aday adayı olan Yevimli ortak listeye takılmıştı. Genel Merkez ile yakınlığı ile bilinen Yevimli’nin adaylığına sıcak bakılıyor. Yevimli’nin Karaburun’da çalışmalarına ise aylar önce başladığı ifade edildi.

ADAYLIK KONUSUNDA KAMUOYUNU YOKLAYAN İSİMLER

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ismini açıkladığı İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale ise projelerini oluşturduğu ve yola erkenden başladığı belirtiliyor. İzmir’in yapısal sorunlarına kalıcı çözümler üretmek isteyen Özlale’nin İzmir’de seçim kazanmasının zor olduğuna inanılıyor. Menemen’de partinin önde gelen isimlerinden, mevcut ilçe başkanı Ömer Güney’in adaylığı da şu sıralar çok sık konuşuluyor. AK Partili Başkan Vekili Aydın Pehlivan tarafından yönetilen Menemen’i tekrardan CHP’ye geçirmek isteyen Güney’in çalışmalarını titizlikle sürdürdüğü belirtiyor. İzmir’in en kalabalık ilçelerinden Buca’da ise adaylık için sıkı bir yarış söz konusu. Mevcut Başkan Erhan Kılıç’ın bir dönem daha başkanlık yapmak istediği ve bu konuda adaylık çalışmaları yaptığı öğrenilirken; kendisine rakip olarak birkaç ismin dolaştığı bildirildi. İzmir Büyükşehir Belediye ve Buca Belediye Meclis Üyesi Serkan Kalmaz’ın aday olmak için bastırdığı iddia edilirken; kentte daha önce başkanlık yapmış olan iki ismin de tekrar aday olmak istediği bildirildi. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da yeniden Konak’ta aday olacağı öğrenilirken; Batur’un adının geçtiğimiz sene İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için de geçtiği konuşuluyordu.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.