TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#koruma kararı

koruma kararı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, koruma kararı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İzmir’in tarihi ilçesine 4 koruma kararı Haber

İzmir’in tarihi ilçesine 4 koruma kararı

Pergamon Antik Kenti, Akropolis ve Selinos Antik Yolu gibi tarihi birçok zenginliğe sahip olan İzmir’in Bergama ilçesindeki koruma kararlarına yenileri eklendi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, ilçenin dört mahallesi için yeni sit kararları verdi. Yukarıkırıklar, Aşağıbey, Çitköy ve Katrancı mahallelerinde, daha önce yapılan kazılarda elde edilen ve sit başvurusunda bulunulan alanların sit dereceleri belirlendi. Aşağıbey mahallesinde birinci derece arkeolojik sit alanı tescil edilirken, Yukarıkırıklar, Çitköy ve Katrancı mahallelerinde ise üçüncü derece arkeolojik sit alanı tescil edildi. YUKARIKIRIKLAR MAHALLESİ Bergama'nın Yukarıkırıklar Mahallesinde Prof. Dr. Felix Pirson ve ekibi tarafından gerçekleştirilen "İzmir Bergama, Kınık, Arkeolojik Yüzey Araştırması Çalışması" kapsamında düzenlenen 2022 sonuç raporu ile tespit edilen alana ilişkin gerekli çalışmaların başlatılması ve çalışmaların incelenmesi sonucunda, çalışma bölgesinin, üçüncü derece arkeolojik sit alanı olarak tescil edilmesine karar verildi. AŞAĞIBEY MAHALLESİ Bergama'nın Aşağıbey Mahallesi Akçakır Mevkiinde, şahıs mülkiyetine kayıtlı ve fıstıklık nitelikli taşınmaz için yapılan sit talebi başvurusu kapsamında incelenen raporlar sonucu; aşağıdaki haritada işaretli bölgenin "Akçakır Nekropol Alanı" adıyla birinci derece arkeolojik sit alanı olarak tescil edilmesine karar verildi. ÇİTKÖY MAHALLESİ Bergama'nın Çitköy Mahallesinde hazine mülkiyetindeki ormanlık alan nitelikli taşınmaz, "Çitköy Arkeolojik Yerleşimi" adıyla üçüncü derece arkeolojik sit alanı olarak tescil edildi. KATRANCI MAHALLESİ Bergama'nın Katrancı Mahallesinde şahıs mülkiyetindeki zeytinlik alan olan, toplamda üç parseldeki taşınmazlar, "Katrancı Arkeolojik Yerleşimi" adıyla üçüncü derece arkeolojik sit alanı olarak tescil edildi. BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR-İzmir’de belediye başkanlığı için aday adayları belli oluyor

Kadınlar koruma kararına rağmen öldürüldü Haber

Kadınlar koruma kararına rağmen öldürüldü

SULTAN GÜMÜŞ KAYA  Yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlenen haberlere göre; erkekler Haziran ayında en az 25 kadını öldürdü. Aynı ay içerisinde en az 33 kadının ölümü basına ‘şüpheli’ olarak yansırken, bir çocuğun ölümü de medya organlarında ‘şüpheli’ olarak yer aldı. Erkekler tarafından en az 62 kadına Haziran ayında şiddet uygulandı, en az 17 kız ve oğlan çocuğu istismar edildi, en az 7 kadın tacize uğradı ve en az 41 kadın seks işçiliğine zorlandı. Aynı ay içerisinde basına yansıyan bir tecavüz vakası da olmadı.  İstanbul’da Çilem Büşra Y. (32), evde doğalgaz borusuna asılı halde ölü bulundu. Kadının sevgilisi S.Ö. isimli erkek, ‘intihara yönlendirmek ve yardım etmek’ suçundan tutuklandı. Tekirdağ'da B.A. (44) isimli kadın, kendisini sürekli darp ettiğini söylediği kocası E.A.’yı (45) silahla vurarak öldürdü. Kadına ev hapsi verildi. BARIŞMAK İSTEMEDİĞİ İÇİN ÖLDÜRÜLDÜ Erkekler, en az 25 kadını öldürdü; geçen yıl aynı ay bu sayı 32 idi. En az dört kadın koruma kararına rağmen öldürülürken, hayatını kaybeden dört kadın Türkmenistan vatandaşıydı. 12 kadın ‘ayrılmak istediği, barışmak istemediği’, iki kadın ‘kıskandığı’ için öldürüldü. Erkeklerin en az 11  kadını öldürme ‘bahanesi’ basına yansımadı. 15 kadını kocası, eski kocası, sevgilisi, erkekler, altı kadını oğlu/abi, kuzen ve kardeşi olan erkekler, iki kadını arkadaşı erkekler öldürdü. İki kadını öldüren erkeğin yakınlık derecesi basına yansımadı. Erkekler, 11 kadını sokak, tarla gibi ev dışı alanlarda, 14 kadını ev içinde öldürdü. Erkekler, sekiz kadını kesici aletlerle, 13 kadını ateşli silahla öldürdü. Erkekler iki kadını boğarak bir kadını da darp ederek öldürdü. Erkekler bir kadını da araçla ezerek öldürdü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.