TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir'de metro duvarlarında eşitlik vurgusu

Büyükşehir Belediyesi tarafından toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalığı artırmak amacıyla metro istasyonlarının duvarlarına karikatürler uygulandı

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2023 12:44
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir'de metro duvarlarında eşitlik vurgusu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in toplumsal cinsiyet eşitliği ilkeleri ve kadın dostu kent vizyonu doğrultusunda yürütülen çalışmalar her geçen gün artıyor.

eşitlik_ilkses

Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı Kadın Çalışmaları Şube Müdürlüğü toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalığı artırmak amacıyla Fahrettin Altay ve Üçyol metro istasyonlarında özel bir görsel çalışma yaptı.

nota_ilkses

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 yılında düzenlediği “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Uluslararası Karikatür Yarışması”na katılan eserler arasından seçilen karikatürler, metro istasyonlarının duvarlarına mural olarak uygulandı. Grafiti sanatçıları Yunus Şahin ve Mustafa Deniz Kubilay tarafından yapılan çalışmalarla, metro istasyonlarında “Eşitlik Koridorları” oluşturuldu.

izmir_ilkses

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NİN ÖNEMİNE VURGU YAPILDI

Her gün binlerce İzmirlinin geçtiği istasyonlara uygulanan mural çalışmaları, kadınların yaşadığı sorunlara ve eşitsizliklere dikkat çekiyor. İzmirliler karikatürlerin eşitsizlik sorununu güçlü bir şekilde yansıttığını, ayrıca bu karikatürlerin istasyonları renklendirdiğini vurguladı. Ayrıca, toplumsal cinsiyet eşitliğinin, 6284 sayılı kanunun ve İstanbul Sözleşmesi’nin önemine vurgu yaptı.

metro_ilkses

Mural uygulamasıyla ilgili röportajlara buradan ulaşabilirsiniz. HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.