TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir Metrosu için iyi haber! Taraflar anlaştı, uzlaşı sağlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, SODEM-SEN  ve Demiryol- İş arasında tıkanan toplu iş sözleşmeleri kapsamında toplanan taraflar uzlaşıya vardı

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2023 20:06
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir Metrosu için iyi haber! Taraflar anlaştı, uzlaşı sağlandı

KEMAL ÖZKURT / TENZİLE AŞÇI

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzmir Metro AŞ ve işveren sendikası SODEM-SEN ile metro ve tramvayda çalışan işçilerin örgütlü olduğu Demiryol-İş Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri konusunda tarafların ikinci kez gerçekleştirdiği toplantıdan olumlu sonuç çıktı. 

sendika

GREVDE MUTLU SON: SENDİKADAN İLK AÇIKLAMA

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin (İZBB) şirketlerinden İzmir Metro AŞ. ve işveren sendikası SODEMSEN ile metro ve tramvayda örgütlü işçilerin grev kararı sonrasında kurulan TİS masasından uzlaşı çıkarken toplantı sonrasında sendikadan ilk açıklama geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin (İZBB) şirketlerinden İzmir Metro AŞ. ve işveren sendikası SODEMSEN ile metro ve tramvayda örgütlü olan Demiryol-İş Sendikası arasında gerçekleşen TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamamasının üzerine işçiler grev kararı almıştı. Dün sabah 05.00 saatinden itibaren metro ve tramvaylarda grev başlarken İzmir’de toplu ulaşımda büyük aksaklıklar meydana geldi. 

sendika

Öte yandan; grevin ikinci gününde işveren tarafının çağrısı ile TİS masası yeniden kurulurken sabah saat 10:00'da başlayan görüşme akşam saatlerinde tarafların uzlaşısıyla sona erdi.

Uzlaşı sonrasında Demiryol İşçileri Sendikası İzmir Şube Sekreteri Aytaç Yılmaz,  toplantıya ilişkin basın açıklaması yaptı.

Tarafların masadan memnun ayrıldığını ifade eden Yılmaz, “Karşılıklı uzlaşmayla toplu sözleşmeyi bitirdik. Değerli Tunç Soyer başkanımıza işçinin ve emekçinin yanında olduğu için teşekkür ediyoruz. Yarın itibariyle metrolar çalışacak. Karşılıklı iki taraf da masada uzlaşmayla el sıkıştık. Yarından itibaren çalışmaya başlıyoruz. Hayırlısı olsun” dedi.

BAŞKAN SOYER: ÇOK ŞÜKÜR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de, haberi sosyal medya hesabından şöyle duyurdu:

METRO A.Ş.'DE İŞÇİ MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

Eylem sonrasında metro ve tramvay işçilerinin maaşları ile ilgili açıklama yapan Başkan Soyer, "Demiryol-İş Sendikası ile sürdürdüğümüz TİS görüşmelerinde; en düşük 22.105, en yüksek 25.009 lira olan teklifimizdeki yevmiye ücretlerini sendika aynen kabul etti. Belediyemiz de diğer sosyal haklarda ortalama % 7 artışa rıza gösterdi. Böylece grevi sonlandıracak mutabakat sağlanmış oldu. Hem Belediyenin tüm çalışanları için sürdürdüğü ücret politikasındaki denge korundu hem de her iki tarafın yaptığı fedakarlıkla anlaşma noktası bulundu. Süreç boyunca sabreden, destek olan tüm vatandaşlarımıza ve çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum" dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.