TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir Büyükşehir’den ‘İZBAN’ hamlesi

İzmir Büyükşehir’den ‘İZBAN’ hamlesi... İzmir Büyükşehir Belediyesi, TCDD ile ortak olduğu İZBAN için sermaye artışına gitme kararı aldı

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2023 09:52
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir Büyükşehir’den ‘İZBAN’ hamlesi

TENZİLE AŞÇI

TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 50 ortak oldukları ve Aliağa-Menderes arası hizmet veren 80 kilometrelik banliyö hattına ilişkin İzmir Büyükşehir Belediyesi önemli bir karar almaya hazırlanıyor.

İşletmeciliğini İzmir Banliyö Sistemi A.Ş. (İZBAN) yaptığı İZBAN için sermaye artışı kararı verildi. Karar kapsamında, İZBAN’da yüzde 47 payı olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, payına düşen kısımda sermaye artışına gidecek.

Sermaye artışı, 8 Mayıs’ta gerçekleştirilecek meclis oturumunda gündeme gelerek meclis üyelerine sunulacak. Önergenin ilgili komisyonlara gönderildikten sonra meclis üyelerinin oylarına sunulması bekleniyor.

İlgili  gündem maddesiyle ilgili şu ifadelere yer verildi; “Belediyemizin iştiraki olan İZBAN A.Ş’nin 29/04/2023 tarihli Olağan Genel Kurul Toplantısında alınan karar doğrultusunda, Büyükşehir Belediyemizin İZBAN A.Ş içerisindeki sermaye payının korunabilmesi için, payına düşen (%47'sine tekabül eden) 258.500.000,00-TL'lik rüçhan hakkının kullanılarak sermaye artışına iştirak edilmesi hususunun görüşülmesi.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.