TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir basınından, gazeteci Çağla Geniş’i hedef alan Karakaş’a büyük tepki!

İLKSES Gazetesi'nin başarılı muhabirlerinden biri olan Çağla Geniş’i ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ni hedef alan Murat Karakaş’a İzmir basınından tepki yağdı

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2023 08:36
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
İzmir basınından, gazeteci Çağla Geniş’i hedef alan Karakaş’a büyük tepki!

Bergama'da yerel bir haber sitesi sahibi olarak bilinen gazeteci Murat Karakaş, bir radyo programında İzmir'in saygın gazetecilerinden Çağla Geniş'i ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni hedef alarak açıklamalarda bulundu.

Daha önce mülteciler ve Ukraynalı kadınlar hakkında sarf ettiği cinsiyetçi ve ırkçı ifadeler nedeniyle Basın Konseyi tarafından kınama cezası alan Murat Karakaş, son açıklamalarıyla İzmir basınında büyük tepkilere yol açtı.

Bu yıl 12. kez düzenlenen Şakir Süter Gazetecilik Yarışması'nın jürisinde yer alan Çağla Geniş hakkında yorum yapan Karakaş, "Yarışmada her sene ödül kazanan bir kız var, sanki müdavimi gibi. Adı nedir? Geniş. Çağla Geniş... Bu sefer utandılar mı ne yaptılar jüriye vermişler. Bu yıl da eğer ödül alsaydı ‘Hayırdır’ diyecektim. Kendisi çok başarılı demek ki Allah neler yaratıyor” sözleriyle dikkatleri üzerine çekerek tepki topladı.

İGC: İTİBARINI ZEDELEMEYE ÇALIŞMAK KİMSENİN HADDİ DEĞİLDİR!

Sözde gazeteci Murat Karakaş’ın, Çağla Geniş ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ne karşı sarf ettiği sözleri kınayan İzmir Gazeteciler Cemiyeti sosyal medya hesabından tepki gösterdi. İGC yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

Bakircayturk.com adlı internet sitesinde program yapan, adını daha önce de kadınlara yönelik ırkçı ve cinsiyetçi söylemlerle duyduğumuz Murat Karakaş geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği radyo programında İzmir Gazeteciler Cemiyetimizi ve meslektaşımız Çağla Geniş’i hedef alarak ağır sözler sarf etmiştir.

Bu şahsı hiçbir şekilde muhatap kabul etmemekle birlikte, 12 yıldır onur ve başarıyla sürdürdüğümüz, Bergama Belediyesi ile birlikte merhum gazeteci büyüğümüz Şakir Süter’in anısına düzenlediğimiz yarışmanın saygınlığı ve şahsın başarılı meslektaşımıza yönelik ağır ithamları nedeniyle açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.

Yerel bir radyoda program yapan bu şahıs, daha önce de mülteciler ve Ukraynalı kadınlar hakkında sarf ettiği cinsiyetçi ve ırkçı ifadeleri yüzünden Cemiyetimiz ve Cemiyetimizin üye olduğu Basın Konseyi tarafından kınanmıştır.

Önceki açıklamaları nedeniyle sehven özür dileyen ancak yanıltıcı ifadelerle kin ve nefret dolu yalan ve iftiralarına devam eden Karakaş’a karşı her türlü yasal haklarımızı kullanacağımızı kamuoyu bilgisine sunarız.

Ayrıca, gazeteci, her şeyden önce mesleki etik değerleri ve insana saygıyı en ön planda tutmak zorundadır.

Böyle davranmayan birine gazeteci denmez, bu meslekten kabul edilmez. Kişisel itibarın olmayışı kişileri bağlamakla birlikte mesleğin itibarını küçük düşüren, meslek ilkelerini çiğneyen hiçbir girişim ve söyleme izin vermeyeceğiz.”

TGS: KENDİSİNİ “GAZETECİ” OLARAK LANSE EDEN ŞAHSI KINIYORUZ

Murat Karakaş’ın haddini aşarak sarf ettiği sözlerine Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şubesi sosyal medya hesabından açıklama yaparak tepki gösterdi: TGS yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Kendisini “gazeteci” olarak lanse eden @murat__karakas adlı şahsın, İzmir basınının başarılı isimlerinden @caglageniss ile ilgili ağza alınmayacak söylemlerde bulunmasını kınıyoruz.

Erkek egemen olan sektörümüzde kadın emeğinin yok sayılmasını ve kadınların başarılarına gölge düşürülmesini ise reddediyoruz.

Başarılı meslektaşımız Çağla Geniş @caglageniss ve onun nezdinde her türlü baskı, mobbing ve zorluğa rağmen sektörde var olma mücadelesi veren tüm gazeteci kadınların yanlarında olduğumuzu belirtiyoruz.

Murat Karakaş’ı 2021 yılında Egedesonses adlı internet sitesindeki programında mülteci kadınlar hakkında, “Ukrayna’dan bayan mülteciler gelse o zaman hepimiz evimizde misafir ederiz. Afganistan’dan geliyorlar. Sakallı sakallı leş gibi” sözleriyle hatırladığımızı not düşerken; kamuoyuna, böyle isimlere itibar etmemesi ve bu tür söylemlere karşı mücadele etme çağrısında bulunuyoruz.”

GENÇ GAZETECİLER PLATFORMU’NDAN KARAKAŞ’A TEPKİ!

Genç Gazeteciler Platformu, başarılı gazeteci Çağla Geniş’e karşı hadsizce sözler sarf ettiği sözde gazeteci Murat Karakaş’a sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Platform’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Daha önce Ukraynalı kadınlar için iğrenç kelimeler kullanan ve ‘gazeteci’ demeye utandıran @murat__karakas , yine lağım akıtmış ağzından…

Bir kadın ve bir gazeteci için tiksindiren bir yaklaşım sergilemiş.

Bu terbiyesizliği kınıyor, hem kadınlar hem de meslektaşlarımız adına özür dilemeye davet ediyoruz... @caglageniss”

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.