TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hastane saldırısına sağlıkçılardan tepki: Filistin halkının yanındayız!

SES İzmir 1 ve 2 Nolu Şube tarafından düzenlenen açıklamada, İsrail’in Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesi’ne düzenlediği ve yüzlerce sivilin hayatını kaybettiği saldırı lanetlendi. “Filistin halkının yanındayız” diyen sağlık emekçileri, hayatını kaybeden siviller için saygı duruşunda bulundu

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2023 11:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hastane saldırısına sağlıkçılardan tepki: Filistin halkının yanındayız!

İsrail’in Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesi’ne yönelik düzenlediği ve yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği saldırıya tepkiler çığ gibi büyürken, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri (SES) İzmir 1 ve 2 Nolu Şube tarafından vahşeti kınayan bir basın açıklaması düzenlendi. Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi’nin bahçesinde gerçekleştirilen açıklamada “Savaşa hayır, barış hemen şimdi” mesajı verildi. Sağlık emekçileri adına açıklamayı SES İzmir 2 Nolu Şube Yönetici Fatih Özbilgi okudu.

İSRAİL ARTIK DURDURULMALI

Hukuka aykırı bir şekilde sağlık kuruluşlarının ve sivillerin hedef alınmasına tepki gösteren Özbilgi, “İsrail saldırıları dur durak bilmeden masum Filistin halkının imhası, aşama aşama devam ediyor. Gazze’de su, elektrik, temel tüketim maddelerinin olmadığı, gelen insani yardımlarına İsrail tarafından izin verilmediği, 2 milyon Filistin halkının ölüme terk edildiğini dünya emperyalist ülkeleri seyretmekle yetiniyor. Gazze’de el-Ehli Baptist Hastanesi’ne İsrail’in düzenlediği saldırıda yüzlerce hasta, çoluk çocuk, sağlık personeli hayatını kaybetti. Savaş suçu işleyen İsrail artık durdurulmalı, savaşlarda dokunulmayan sağlık kuruluşları hedef alınmaya başlandı. İsrail Siyonist Yönetimi yasak olan kimyasal kitle imha silahları kullanıyor. Filistin sorunu tarihsel bağlamından koparılarak bugünkü saldırıları açıklamak mümkün değildir. Bu sorunu sözde çözmek üzere düzenlenen zirvelerde İsrail’in yarattığı fiili durumu veri kabul ederek Siyonist devletin çıkarlarını gözeterek kararlar alanlar da sorunu daha da karmaşıklaştırmış, Filistin’in elini kolunu bağlayarak İsrail’e yeşil ışık yakmaya devam etmişlerdir. İsrail’in süreklilik kazanmış Filistin ulusuna yönelik saldırganlığı ve zulmü koşullarında ‘Önce kim saldırdı?’ sorusu anlamsız kalmıştır. ABD emperyalizminin kullanışlı aparatı siyonist İsrail yönetiminin yıllardır izlediği politikalar NATO toplantılarının sonuç protokollerinde ilan edilen paylaşım savaşlarının derinleştiği bir düzlemden gerilime hizmet etmeye devam ediyor. Bölgenin fay hatları birikimi taşıyamaz hale geldi. ABD ve Avrupalı emperyalistler sadece Hamas’ı kınayarak açıkça İsrail ve saldırganlığını desteklemektedirler. Açıktır ki, hak eşitliğinden söz etmeden yapılan kınamalar bizzat kendileri halklara saldıran emperyalistlerin karakteridir. Hamas’ın saldırıları da emperyalizmin dünya düzeni için bir nimet olarak değerlendirilecektir” dedi.

Hastane saldırısına sağlıkçılardan tepki (1)

BARIŞI VE YAŞAMI SAVUNUYORUZ

Vahşete maruz kalan Filistin halkının yanında olduklarını dile getiren Özbilgi, “Bugün her İsrail operasyonunda canı yanan, zulüm altındaki Filistin halkı yalnızdır. Yurttaşlık haklarına sahip olamayan, devletleri tanınmayan, yaşam alanları her gün biraz daha daralan bir şeride sıkışan Filistinlilerin halkların demokratik vicdanından başka desteği yoktur. İsrail Siyonizmi’nin hak tanımazlığı karşısında tarafsızlık ya da ‘arabuluculuk’ tutumu alınamaz. Ulusal siyasal hak eşitliği ve devlet olma hakkı talep eden Filistinliler haklıdır; bu mücadele desteklenmeli ve Filistinlilerin hak eşitliğini tanımayan hiçbir ‘çözüm’ kabul edilmemelidir. Siyonist İsrail’in tutumu karşısında Filistin halkının yanındayız. Filistin ve İsrail halklarının eşit siyasal haklara sahip olması gerektiğini savunuyoruz. İsrail’in işgal altında tuttuğu toprakların kaderi iki halk tarafından ortaklaşa belirlenmelidir. Sonu gelmeyen saldırıların durdurulmasının yolu budur. SES olarak savaşa karşı barışı, ölüme karşı yaşamı savunuyoruz, savunacağız” ifadelerini kullandı.

Açıklamasının okunmasının ardından sağlık emekçileri tarafından saldırıda hayatını kaybeden siviller için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: İsrail Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesini bombaladı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.