TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#saldırı

saldırı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, saldırı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İzmir Haber: Market sahibi hırsızlık iddiası ile 2 kişiyi yaraladı Haber

İzmir Haber: Market sahibi hırsızlık iddiası ile 2 kişiyi yaraladı

Olay 24 Mart saat 22.30 sıralarında Doğanay Mahallesi Zaim Ağa Caddesi'nde bulunan bir apartman dairesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre A.D. (44) ve kız arkadaşı olduğu iddia edilen Ö.K. (41), Ordu Caddesi'nde bulunan bir marketten alışveriş yaptı. Marketten fazladan ürün aldığı iddiasıyla market sahibi M.A. (35) ise, iş yerini kapatarak çifti evlerine kadar takip etti. Burada A.D. ve Ö.K.'nin bulunduğu evin kapısını çalan market sahibi, kapıyı açan A.D. ile tartışmaya başladı. Evin içine girdiği öne sürülen M.A., yanında getirdiği tabancayla birlikte A.D. ve Ö.K.'ye ateş etti. A.D. sağ ve sol bacağından Ö.K. ise sol omzundan yaralanırken, market sahibi olayın ardından kaçtı. Market sahibinin de hırsızlıktan suç kaydı çıktı Olayın ardından kaçan market sahibi M.A., kısa süre sonra polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin emniyetteki ilk ifadesinde çiftin marketten alışveriş yaptıkları, daha sonradan da fazladan ürün alıp parasını vermediklerini düşündüğü için evlerine gittiği ve tartışma esnasında tabancayı ateşlediğini söylediği öğrenildi. Yapılan sorgulamada ise yaralılar A.D. ve Ö.K. ile birlikte, market sahibinin de hırsızlık ve birçok suçtan kaydı olduğu ortaya çıktı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen market sahibi M.A., emniyetteki işlemlerin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Rusya’ya dron saldırısı: Yaralılar var Haber

Rusya’ya dron saldırısı: Yaralılar var

Ukrayna'nın Rusya topraklarına yönelik dron saldırıları devam ederken, Rusya'nın Rostov ve Ryazan kentlerindeki 2 petrol rafinerisi dronların hedefi oldu. Saldırılar sonucunda rafinerilerde yangın çıktı. Ryazan kentindeki rafineri yangınına Rusya Acil Durumlar Bakanlığı ekipleri müdahale etti ve 3 işçi yaralandı. Yaralı işçiler hastaneye sevk edilirken, sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Henüz saldırıyı üstlenen bir grup ya da örgüt bulunmuyor. Bahsedilen rafineride yılda 12.7 milyon ton petrol üretildiği ve Rusya'nın ürettiği uçak yakıtının yaklaşık %8'inin bu tesislerde işlendiği bilgisi paylaşıldı. Saldırıdan sonra üretimin durduğu tesiste akşam saatlerine doğru tekrar üretime geçildiği ifade edildi. Rostova'daki petrol rafinerisine de saldırı düzenlendi Rostov kentinde bulunan Novoshakhtinsky petrol rafinerisine yapılan dron saldırısının ardından tesis yangınla mücadele etti. Rostov Bölge Valisi Vasily Golubev, Ukrayna sınırına yakın bir noktada bulunan Rostov'daki petrol tesisine gerçekleştirilen saldırıyı doğrulayarak, olayda herhangi bir can kaybı yaşanmadığını belirtti. Saldırı sonrası çıkan yangın hızla kontrol altına alınırken, üretimde kısa süreli bir ara verildi ve daha sonra yeniden başladı. "Tanklarınızı petrolle dolduramayacaksınız" Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü (GUR) Sözcüsü Andrey Yusov, "Novoshakhtinsky petrol tesisi, Ukrayna'daki işgal gruplarına malzeme tedarik eden ve destekleyen bir tesistir. Bu durumla ilgili daha fazla yorum yapmayacağız. Gerçekte olanları herkes medyadan görebilir. Rusya'nın ekonomik potansiyelini azaltmak için sistematik olarak ayrıntılı, hesaplanmış bir strateji uyguluyoruz. Bunu (saldırıyı) doğrulamayacağız ama inkar da etmeyeceğiz. Tanklarınızı petrolle dolduramayacaksınız" dedi. Belgorod'a düzenlenen saldırıda 5 kişi yaralandı Rusya'nın Ukrayna sınırındaki Belgorod da dronların hedefi oldu. Sabah saatlerinde Ukrayna tarafından Belgorod'a 2 adet drone saldırısı düzenlendi. Saldırıda sivil yerleşim yerleri hasar gördü. Belgorod Valisi Vyacheslav Gladkov, saldırılarda birçok sivil yerleşim yerinin hasar aldığını ve 5 kişinin yaralandığını açıkladı. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, dünden bu yana Belgorod, Bryansk, Voronej, Kursk, Leningrad ve Ryazan bölgelerinde 50'den fazla dronun hava savunma sistemleri tarafından düşürüldüğü duyuruldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.