TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gazeteci Nurettin Tekindor hayatını kaybetti! Nurettin Tekindor kimdir?

Duayen gazeteci Nurettin Tekindor hayatını kaybetti. Peki, Nurettin Tekindor kimdir?

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2024 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2024 11:54
Kaynak: GURBET YAVUKLU
Gazeteci Nurettin Tekindor hayatını kaybetti! Nurettin Tekindor kimdir?

Duayen gazeteci Nurettin Tekindor, 88 yaşında hayatını kaybetti. Acı haberi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) duyurdu. İGC yaptığı duyuruda, “Üyemiz Nurettin Tekindor vefat etmiştir. Cenazesi Muğla Gökova’da toprağa verilecektir” ifadelerini kullandı. Peki, Nurettin Tekindor kimdir?

NURETTİN TEKİNDOR KİMDİR?

Nurettin Tekindor, 1935 yılında Bolu'da doğmuş olup, gazetecilik kariyerine Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Edebiyat Bölümü öğrencisi iken adım atmıştır. Gazetecilik kariyerine Dünya Gazetesi'nde başlayan Tekindor, on yıl süresince Ankara'da bu alanda faaliyet gösterdi.

Ardından Almanya'ya giderek Almanya'nın Sesi (Batı Alman Radyosu Türkçe Yayınları-Deutsche Welle) Radyosu'nda program hazırlayıcısı ve sunucusu olarak görev alarak aynı zamanda Milliyet Gazetesi Bonn muhabirliği yapmıştır. Türkiye'ye dönüşünde ise 16 yıl boyunca Milliyet Gazetesi'nin İzmir Temsilciliği görevini üstlenmiştir. Nurettin Tekindor ise uzun yıllar boyunca Milliyet Gazetesi'nde çeşitli birimlerde çalışarak, geçen yıl emekli olduğu Halkla İlişkiler Müdür Yardımcılığı görevini yürütmüştür.

Nurettin Tekindor, 1900'lü yılların başından 1950'li yıllara kadar uzanan dönemde, Bolu, Seben, Gökçesu, Mengen, Gerede yörelerinde geçen geniş ailesinin öyküsünü anlatan romanını 2005 yılında Troya Yayıncılık aracılığıyla okurla buluşturmuştur. "Hayat Yarınını Bilmez" adlı eseriyle, Bolu ve çevresinin sosyal-kültürel yaşamını zengin bir dil ve belgesel niteliğinde okurlara aktarmıştır.

Kaynak: GURBET YAVUKLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.