TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çarpıcı yorumları ile sık sık gündeme gelen gazeteci Ahmet Hakan kimdir?

Yaptığı çarpıcı yorumlar ile sık sık gündemi meşgul eden Ahmet Hakan kimdir? Ahmet Hakan’ın eğitim ve iş hayatına ilişkin detaylara birlikte göz atalım.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2024 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2024 13:52
Kaynak: HABER MERKEZİ
Çarpıcı yorumları ile sık sık gündeme gelen gazeteci Ahmet Hakan kimdir?

Uzun yıllardır gazetecilik sektöründe faaliyetlerde bulunan Ahmet Hakan kimdir? Yazdığı yazılar ve sunduğu televizyon programları ile adından söz ettiren Ahmet Hakan hakkında merak edilenleri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Ahmet Hakan kimdir?

11 Ağustos 1967 tarihinde Yozgat’ın Sorgun isimli ilçesinde dünyaya gelen Ahmet Hakan’ın tam adı Ahmet Hakan Coşkun’dur. Ahmet Hakan’ın babası memurdu. Bu nedenle Ahmet Hakan Anadolu’nun pek çok şehrinde yaşadı. Çocukluk yılları Ağrı, Amasya, Çanakkale ve Balıkesir şehirlerinde geçen Ahmet Hakan, lise öğrenimini imam hatip lisesinde gördü. Liseden sonra üniversite yaşamına Bursa’da bulunan Uludağ Üniversitesi’nde başladı ve burada bir süre İlahiyat Fakültesi’nde okudu. Daha sonra üniversite yaşamına İstanbul’da devam etti.

Ahmet Hakan nereli?

Ahmet Hakan Yozgatlıdır.

Ahmet Hakan gazetecilik kariyerine nasıl başladı?

Ahmet Hakan ilk olarak İstanbul Büyükçekmece’de yayımlanan Hürbakış isimli gazetede çalışma hayatına başladı. Üniversite yıllarındayken çeşitli hikayeler kaleme alan Ahmet Hakan’ın bu hikayelerinden bazıları Yedi İklim isimli dergide okuyucu ile buluştu. Ahmet Hakan’ın kamera önündeki ilk işi TGRT ekranlarında oldu. 1993 ve 1994 yılları arasında TGRT Ana Haber’i sunan Ahmet Hakan, daha sonra Kanal 7’nin kuruluş aşamasında kadroya dahil oldu. Ahmet Hakan’ın Kanal 7 kadrosuna dahil olması o dönem kanalın genel müdürü olan Mustafa Çelik ile temas kurması sonucunda gerçekleşti. Kanal 7’de bir süre muhabir olarak görev alan Ahmet Hakan, 1994 ve 2005 yılları arasında haber müdürlüğü yaptı. Bununla birlikte Kanal 7 Haber bültenini sundu. Yine Kanal 7’de İskele Sancak isimli programı hazırlayan Ahmet Hakan, daha sonra bu programın bazı bölümlerini kitap haline getirdi. 2004 yılında Kanal 7’den istifa etti ve köşe yazarı olarak Yeni Şafak’ta yer aldı. İlerleyen dönemlerde Sabah ve Hürriyet bünyesinde çalışmalarda bulunan Ahmet Hakan, CNN Türk ve Kanal D ekranlarında izleyici ile buluştu.

Ahmet Hakan'ın eşi kim?

Ahmet Hakan hayatı boyunca hiç evlenmemiştir.

Ahmet Hakan Instagram hesabının adı ne?

Ahmet Hakan, “ahmethakanc” kullanıcı adı ile Instagram hesabını kullanmaktadır.

Ahmet Hakan’ın çalıştığı TV kanalları

1993/1994 – TGRT

1994/2004 – Kanal 7

2005/Günümüz – CNN Türk

2017/2018 – Kanal D

Ahmet Hakan’ın aldığı ödüller

2018 – 45. Altın Kelebek Ödülleri – En İyi Haber Programı (Tarafsız Bölge)

2019 – Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği Medya Oscar Ödülleri Töreni - En İyi Haber Programı (Tarafsız Bölge)

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.