TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kimdir? Mehmet Şimşek nereli, kaç yaşında?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması ile Mehmet Şimşek, Hazine ve Maliye Bakanı olmuştur. Peki, Mehmet Şimşek kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2024 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2024 12:31
Kaynak: HABER MERKEZİ
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kimdir? Mehmet Şimşek nereli, kaç yaşında?

Geçtiğimiz aylarda yeni Hazine ve Maliye Bakanı olan Mehmet Şimşek hakkında merak edilen sorular araştırılıyor. Arama motorlarında Mehmet Şimşek kimdir sorularının yanı sıra Mehmet Şimşek hangi görevlerde bulundu, Mehmet Şimşek nereli gibi birçok sorunun cevabı araştırılıyor. Mehmet Şimşek’e ait merak edilen soruların cevabı haberimizde…

MEHMET ŞİMŞEK KİMDİR?

1 Ocak 1967 tarihinde Batman'ın (o dönemde Mardin'in) Gercüş ilçesine bağlı küçük bir köy olan Arıca'da (Kefre) dünyaya gelen Mehmet Şimşek, sekiz çocuklu bir ailenin en küçük çocuğu olarak doğdu. Ailesi geçimlik tarım ile uğraşan Kürt bir aileydi; babasının adı Hasan, annesinin adı Mehdiye'dir. Şimşek'in anne ve babası Türkçe bilmiyordu ve dört abisi ile dört ablası vardı. Maalesef, Şimşek 5 yaşındayken annesini kaybetti.

Ablaları dönemin şartları nedeniyle eğitim alamamıştı. İlkokulun ilk iki yılını köyünde okuduktan sonra, abisi Nazmi'nin öğretmen olması sebebiyle ilkokul eğitimini Batman'da tamamladı ve Türkçe'yi burada öğrendi. Ortaokul ve lise eğitimini Gercüş'te tamamladıktan sonra, üniversite eğitimi almak amacıyla Ankara'ya gitti ve 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi iktisat bölümünden dönem ikincisi olarak mezun oldu.

Üniversite sonrasında bir yıl boyunca araştırma görevlisi olarak çalıştıktan sonra, Etibank bursu ile yüksek lisans eğitimi için İngiltere'ye gitti ve Exeter Üniversitesi'nde yüksek lisansını tamamladı. Bu dönemde babası vefat etti. Finans ve ekonomi alanında yüksek lisans derecesini aldıktan sonra Türkiye'ye döndü.

Türkiye'ye dönüşünde üç ay süreyle Etibank'ta çalıştı. 1993 yılında mecburi hizmet kapsamında Türkiye'ye geldiğinde, Hürriyet gazetesindeki bir ilanda Amerika Birleşik Devletleri büyükelçiliğinin ekonomist aradığını gördü ve başvurarak işe alındı. ABD'nin büyükelçiliğinde Türkiye ekonomisi üzerine analizler yapan kıdemli ekonomist olarak 4 yıl boyunca görev yaptı. Aldığı maaşın büyük bir kısmını mecburî hizmet olarak Etibank borç taksitlerine ayırdı.

1997 yılında ABD'de oturma izni elde etti ve New York'a taşındı. Union Bank of Switzerland'da hisse senedi analiz biriminde çalışmaya başladı, ancak kısa bir süre sonra 1998 yılında İstanbul'a döndü ve Deutsche Bank menkul değerler bölümünde görev aldı. Ardından Merrill Lynch'e geçerek Akdeniz bölgesi sorumluluğunu üstlendi. Kısa bir süre içinde Orta Avrupa ve Rusya'nın analizlerini de kapsayan bu görevi sırasında, bölgedeki birçok ülkenin başbakan ve başkan düzeyinde yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştirdi.

Şimşek, 2005 yılı sonunda Merrill Lynch'ın gelişmekte olan Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesi ekonomik ve stratejik araştırmalar bölümü başkanlığına getirildi. Merkez Bankası başkanlığı için aday gösterilse de, dönemin cumhurbaşkanı tarafından onaylanmadı.

MEHMET ŞİMŞEK HANGİ GÖREVLERDE BULUNDU?

Şu an Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2009-2015 yılları arasındaki görevinin ardından 2023 yılında bu göreve yeniden atandı.

MEHMET ŞİMŞEK EŞİ NERELİ?   

Bakan Mehmet Şimşek’in eşi Esra Şimşek, Gazianteplidir.

MEHMET ŞİMŞEK KAÇ YAŞINDA?

1967 yılında doğan Mehmet Şimşek, 2024 yılı itibariyle 57 yaşındadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.