TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın kimdir? Semih Yalçın kaç yaşında, nereli?

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın kim olduğu merakla araştırılıyor. Peki, Semih Yalçın kimdir?

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2024 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2024 12:07
Kaynak: HABER MERKEZİ
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın kimdir? Semih Yalçın kaç yaşında, nereli?

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, sosyal medya üzerinden, sözde gazeteci Levent Gültekin'e sert tepki göstermesi üzerine gündeme geldi. Peki Semih Yalçın kimdir? İşte Semih Yalçın hakkında merak edilenler…

SEMİH YALÇIN KİMDİR?

26 Mart 1958 tarihinde Gemerek, Sivas'ta dünyaya gelen Edip Semih Yalçın, Türk akademisyen, siyasetçi ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı olarak bilinir. Ankara'da ilkokul ve ortaokul eğitimini tamamladıktan sonra, 1975 yılında ODTÜ Gaziantep Mühendislik Fakültesi'ne başladı. Makine Mühendisliği eğitimini 1978 yılında Gaziantep'te tamamlayan Yalçın, aynı dönemde Gaziantep Ülkü Ocakları İl Sekreterliği görevini üstlendi.

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tarih bölümünden mezun olduktan sonra akademik kariyerine Gazi Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak başladı. 1990 yılında doktor unvanını elde etti ve Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'ne yardımcı doçent olarak atanarak akademik başarıya imza attı. Dekan Yardımcılığı, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü ve Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulundu. Akademideki çalışmalarının yanı sıra, çeşitli makale ve kitapları ile de tanındı.

1999-2001 yılları arasında Sağlık Bakanlığı'nda Müsteşar Yardımcılığı görevini üstlenen Yalçın, 2006 yılı itibarıyla MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi oldu. 2010 yılında MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevine atanan Yalçın, 2011 yılında Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak atanarak siyasi kariyerine devam etti. Aynı zamanda Medya Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini de üstlenen Yalçın, 2018 yılında tekrar Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

2007 genel seçimlerinde MHP Sivas Milletvekili adayı olan Yalçın, seçilemese de 24. Dönem Gaziantep ve 25., 26., 27., 28. Dönemde İstanbul Milletvekili olarak görev yaptı. İyi düzeyde İngilizce bilen Edip Semih Yalçın, evli ve dört çocuk babasıdır.

SEMİH YALÇIN NE MEZUNU?

1975 yılında ODTÜ Gaziantep Mühendislik Fakültesi'ne başlayan Semih Yalçın, 1978 yılında eğitimini tamamladı. Ardından Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tarih bölümünden mezun oldu.

SEMİH YALÇIN KAÇ YAŞINDA?

1958 yılında doğan Semih Yalçın, 2024 yılı itibariyle 66 yaşındadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.