TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emekli büyükelçilerden Atatürk Türkiyesi ve Gelecek Yüzyıl

Ankara Politikalar Merkezi tarafından düzenlenecek olan panel, Cumhuriyetin yüzüncü yılına ithaf edilecek. Panelde yer alacak olan emekli büyükelçiler, dış politikaya merakı olan öğrencileri bekliyor

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2023 12:13
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: GURBET YAVUKLU
Emekli büyükelçilerden Atatürk Türkiyesi ve Gelecek Yüzyıl

Cumhuriyetin 100. yıldönümü dolayısıyla 6 Ekim Cuma günü ‘Atatürk Türkiyesi ve Gelecek Yüzyıl’ paneli düzenlenecek. Ankara Politikalar Merkezi tarafından organize edilen ve Konak Belediyesi’nin katkılarıyla Türkan Saylan Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek olan panel, saat 19.00’da başlayacak.

Panelin moderatörlüğünü üstlenen Emekli Kıbrıs Büyükelçisi Şakir Fakılı, panelin kamuoyuna açık olduğunu özellikle uluslararası ilişkiler alanında eğitim gören öğrencilerin yararına olabileceğini kaydetti.

şakir fakılı

YÜZÜNCÜ YILI ANMAK İSTİYORUZ

Panelin amacına ilişkin konuşan Fakılı, “Ankara Politikalar Merkezi olarak bu paneli düzenliyoruz. Cumhuriyetin 100. yıldönümünde Ankara, İstanbul ve İzmir’de birer etkinlik yapmak istedik. Ankara Politikalar Merkezi ise emekli büyükelçilerden oluşan bir düşünce kuruluşu. Aramızda gazeteciler de var ama çoğunluğu emekli büyükelçiler. Amacımız Bakanlıkta görevli olduğumuz dönemlerde edindiğimiz bilgileri, tecrübeleri emekli olduktan sonra da kamuoyuyla paylaşmak. Gerekli olduğu yerlerde tüm bu bilgi ve tecrübeleri kullanmak. Bu panelde ise yüzüncü yılı anmak istiyoruz. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını kutlamak çerçevesinde bir etkinlik düzenlemek istedik. Panele iki konuşmacı katılacak. Konuşmacılardan biri Emekli Dışişleri Müsteşarı Ertuğrul Apakan, diğeri de Ekonomist Yusuf Işık. İçeriğini çok bilmemekle birlikte daha çok dış politika ve ekonomi üzerine konuşmalar olacağını tahmin ediyorum” dedi.

panel

EMEKLİ BÜYÜKELÇİ ÖĞRENCİLERE SESLENDİ

Panelin moderatörlüğünü üstleneceğini söyleyen Fakılı, “Gelen konuklarımızı tanıtacağım, soru soran katılımcıları yönlendireceğim. Panel, Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde yapılacak. Konak Belediyesi ile birlikte düzenliyoruz. Daha doğrusu Konak Belediye Başkanı Abdül Batur gelip açılış konuşması gerçekleştirecek. Ankara Politikalar Merkezi Başkanı Emekli Büyükelçi Fatih Ceylan da açılış konuşması yapacak kişilerden. Panel kamuoyuna açık. İsteyen gelip dinleyebilir. Biraz da dış politika ağırlıklı olduğu için uluslararası ilişkiler alanında eğitim gören veyahut bu konuyla ilgilenen öğrenciler olursa bekliyoruz. Onların da katılımı yararlı olacaktır” çağrısında bulundu.

PANELDE YER ALACAK KONUŞMACILAR

Saat 19.00’da başlayacak olan panelde, Ankara Politikalar Merkezi Başkanı Emekli Büyükelçi Fatih Ceylan ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur açılış konuşmasını yapacak.

Hemen ardından Emekli Büyükelçi Ertuğrul Apakan ‘Lozan Barış Antlaşması ve Atatürk Dönemi Dış Politikası: Geleceğe Bakış’ , Ekonomist Yusuf Işık ise“Cumhuriyet’in Kuruluşundan Bugüne ve Yarına Türkiye Ekonomisi’ isimli sunumunu gerçekleştirecek.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Cumhuriyetin 100. Yılında İstiklâlden İstikbâle Cumhuriyet Sempozyumu 

Kaynak: GURBET YAVUKLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.