TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Büyükelçi

Büyükelçi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Büyükelçi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Eski Kuala Lumpur Büyükelçisi Merve Kavakcı kimdir? Haber

Eski Kuala Lumpur Büyükelçisi Merve Kavakcı kimdir?

Siyasi alanda yaptığı çalışmalarla tanınan ve özellikle başörtüsü ile ilgili konularda aktif olarak rol alan Merve Kavakcı kimdir? Merve Kavakcı’nın eğitim, iş ve siyasi hayatına ilişkin bilgileri, haberimizin devamında sizin için derledik. Merve Kavakcı kimdir? Merve Safa Kavakcı, 19 Ağustos 1968 tarihinde başkent Ankara'da dünyaya geldi. Gürcü asıllı İslam Hukuku Profesörü Yusuf Ziya Kavakcı ve Alman Dili Ve Edebiyatı Uzmanı Gülseren Gülhan Kavakcı çiftinin kızı olan Merve Kavakcı, çocukluk yıllarını Erzurum’da geçirdi. Daha sonra aile ile birlikte Ankara’ya taşındı ve TED Ankara Koleji’ni bitirdi. Lisans eğitimine Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başladı, ancak iki senenin sonunda başörtüsü yasağı sebebiyle okulu yarıda bıraktı. Bu olayın sonrasında Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) giden Kavakcı, Texas Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği eğitimi aldı. Merve Kavakcı’nın ayrıca Harvard Üniversitesi Kamu Yönetimi Yüksek Lisansı ve Howard Üniversitesi'nden siyasal bilim doktorası bulunmaktadır. Merve Kavakcı neden kovuldu? Merve Kavakcı, 1994 yılında Refah Partisi’ne katıldı. Partinin kadın kollarında aktif olarak görev aldı. Refah Partisi kapatılana kadar faaliyetlerini sürdürdü. Daha sonra 1999 yılında Fazilet Partisi'nden İstanbul milletvekili seçildi. 2 Mayıs 1999'da Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki ant içme törenine başörtülü olarak gelmesi nedeniyle meclisten çıkarılan Kavakcı, aynı yıl içerisinde ABD vatandaşı olduğunu bildirmediği için Türk vatandaşlığından çıkartıldı ve yeniden ABD'ye yerleşti. Washington'da George Washington Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Fakültesi'nde öğretim üyeliği yaptı. Daha sonra Üsküdar Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev aldı ve aynı üniversitenin Postkolonyal Çalışmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü'nü üstlendi. 3 Temmuz 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla Türk vatandaşlığının kaybedilmesine dair karar kaldırıldı. Merve Kavakcı daha sonra Kuala Lumpur Büyükelçiliği'ne atanarak diplomatik kariyerine devam etti, ancak bu görevi 2 Haziran 2022'de sona erdi. 12 Ağustos 2022 tarihinde Cumhurbaşkanlığı tarafından Dışişleri Bakanlığı Dış Politika Danışma Kurulu'na üye olarak atanan Kavakcı, 23 Mart 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bu görevden alındı. Merve Kavakcı kaç yaşında? 1968 yılında dünyaya gelen Merve Kavakcı, 55 yaşındadır. Merve Kavakcı kaç kez evlendi? Merve Kavakcı, hayatı boyunca toplam 3 evlilik yaptı. İlk evliliğini 1990 ve 1993 yılları arasında Ali Ahmet Abushanab ile gerçekleştirdi. İkinci evliliğini 1999 ve 2005 yılları arasında Bekir Lütfü Yıldırım ile yaptı. Üçüncü ve son evliliğini ise 2010 ve 2017 yılları arasında Cihangir İslam ile sürdürdü.

Tunus Büyükelçiliği'ne atanan Ahmet Misbah Demircan kimdir? Haber

Tunus Büyükelçiliği'ne atanan Ahmet Misbah Demircan kimdir?

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre Tunus Büyükelçiliği'ne atanan Ahmet Misbah Demircan'ın hayatı merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Ahmet Misbah Demircan kimdir? İşte detaylar... Ahmet Misbah Demircan kimdir? Ahmet Misbah Demircan, 1967 yılında Beyoğlu'nun Kasımpaşa semtinde dünyaya geldi. Babası ilahiyatçı ve yazar Ali Rıza Demircan'dır. Ailesi Rize ilinin merkeze bağlı Sütlüce köyünden gelmektedir. İlköğrenimini Piyalepaşa İlköğretim Okulu'nda tamamladıktan sonra, 1987 yılında Kemal Çağlar Lisesi'nden mezun oldu. 1992 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden lisans derecesi aldı ve ardından aynı üniversitenin Siyasî Tarih ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde yüksek lisansını tamamladı. Eğitim hayatı boyunca Tunus'ta Arapça, İngiltere'de ise İngilizce dil eğitimi aldı. Çalışma hayatına turizm sektöründe başlayan Demircan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ile Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) gibi önemli kurumlarda çeşitli görevler üstlendi. 2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kurulmasıyla birlikte siyasi kariyerine adım atan Ahmet Misbah Demircan, 3 Kasım 2002 genel seçimlerinde İstanbul 2. Bölgeden 16. sıra milletvekili adayı olarak yer aldı. Ardından, 28 Mart 2004'te gerçekleştirilen yerel seçimlerde AK Parti'den Beyoğlu belediye başkanlığına aday gösterilerek seçimi kazandı. 2009 ve 2014'teki seçimlerde de zaferle çıkarak, 2004 ile 2019 yılları arasında tam 15 yıl boyunca Beyoğlu belediye başkanlığı görevini üstlendi. Mayıs 2014'te İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği başkanlığına seçilmesiyle birlikte, bölgedeki sorumluluklarını artırdı. 23 Ekim 2019'da ise Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığı görevine atandı. Demircan, aktif siyasi hayatında önemli görevler üstlenerek hizmetlerine devam etmektedir.  Ahmet Misbah Demircan, sekiz kardeşin bir üyesidir. 1996 yılında Rana Hanım ile evlenmiş olup, Arapça ve İngilizce dillerini de bilmektedir. Ahmet Misbah Demircan'ın Zeynep, Rana ve Neva adlarında üç kızı bulunmaktadır.

Emekli büyükelçilerden Atatürk Türkiyesi ve Gelecek Yüzyıl Haber

Emekli büyükelçilerden Atatürk Türkiyesi ve Gelecek Yüzyıl

Cumhuriyetin 100. yıldönümü dolayısıyla 6 Ekim Cuma günü ‘Atatürk Türkiyesi ve Gelecek Yüzyıl’ paneli düzenlenecek. Ankara Politikalar Merkezi tarafından organize edilen ve Konak Belediyesi’nin katkılarıyla Türkan Saylan Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek olan panel, saat 19.00’da başlayacak. Panelin moderatörlüğünü üstlenen Emekli Kıbrıs Büyükelçisi Şakir Fakılı, panelin kamuoyuna açık olduğunu özellikle uluslararası ilişkiler alanında eğitim gören öğrencilerin yararına olabileceğini kaydetti. YÜZÜNCÜ YILI ANMAK İSTİYORUZ Panelin amacına ilişkin konuşan Fakılı, “Ankara Politikalar Merkezi olarak bu paneli düzenliyoruz. Cumhuriyetin 100. yıldönümünde Ankara, İstanbul ve İzmir’de birer etkinlik yapmak istedik. Ankara Politikalar Merkezi ise emekli büyükelçilerden oluşan bir düşünce kuruluşu. Aramızda gazeteciler de var ama çoğunluğu emekli büyükelçiler. Amacımız Bakanlıkta görevli olduğumuz dönemlerde edindiğimiz bilgileri, tecrübeleri emekli olduktan sonra da kamuoyuyla paylaşmak. Gerekli olduğu yerlerde tüm bu bilgi ve tecrübeleri kullanmak. Bu panelde ise yüzüncü yılı anmak istiyoruz. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını kutlamak çerçevesinde bir etkinlik düzenlemek istedik. Panele iki konuşmacı katılacak. Konuşmacılardan biri Emekli Dışişleri Müsteşarı Ertuğrul Apakan, diğeri de Ekonomist Yusuf Işık. İçeriğini çok bilmemekle birlikte daha çok dış politika ve ekonomi üzerine konuşmalar olacağını tahmin ediyorum” dedi. EMEKLİ BÜYÜKELÇİ ÖĞRENCİLERE SESLENDİ Panelin moderatörlüğünü üstleneceğini söyleyen Fakılı, “Gelen konuklarımızı tanıtacağım, soru soran katılımcıları yönlendireceğim. Panel, Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde yapılacak. Konak Belediyesi ile birlikte düzenliyoruz. Daha doğrusu Konak Belediye Başkanı Abdül Batur gelip açılış konuşması gerçekleştirecek. Ankara Politikalar Merkezi Başkanı Emekli Büyükelçi Fatih Ceylan da açılış konuşması yapacak kişilerden. Panel kamuoyuna açık. İsteyen gelip dinleyebilir. Biraz da dış politika ağırlıklı olduğu için uluslararası ilişkiler alanında eğitim gören veyahut bu konuyla ilgilenen öğrenciler olursa bekliyoruz. Onların da katılımı yararlı olacaktır” çağrısında bulundu. PANELDE YER ALACAK KONUŞMACILAR Saat 19.00’da başlayacak olan panelde, Ankara Politikalar Merkezi Başkanı Emekli Büyükelçi Fatih Ceylan ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur açılış konuşmasını yapacak. Hemen ardından Emekli Büyükelçi Ertuğrul Apakan ‘Lozan Barış Antlaşması ve Atatürk Dönemi Dış Politikası: Geleceğe Bakış’ , Ekonomist Yusuf Işık ise“Cumhuriyet’in Kuruluşundan Bugüne ve Yarına Türkiye Ekonomisi’ isimli sunumunu gerçekleştirecek. BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Cumhuriyetin 100. Yılında İstiklâlden İstikbâle Cumhuriyet Sempozyumu 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.