TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir’in ‘su’ hamlesine Valilik’ten koşul

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Çeşme’de hayata geçirmek istediği arıtma tesisi için İzmir Valiliği’nden koşullu olumlu görüş geldi

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2023 08:07
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Büyükşehir’in ‘su’ hamlesine Valilik’ten koşul

TENZİLE AŞÇI

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin en çok atılım yaptığı konulardan biri olan su tesislerine bir yenisinin daha eklenmesi için harekete geçildi. Bu kapsamda; yaz aylarında su sorunları ve su yetmezliğiyle gündeme gelen Çeşme ilçesinde arıtma tesisi yapmak için harekete geçildi.
Proje kapsamında Çeşme ilçesi Germiyan Mahallesi’nde mülkiyeti Çeşme Belediyesi’ne ait olan 17 bin 243 metrekarelik alanda Belediye Hizmet Alanı (Arıtma Tesisi ve Mezbaha) amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı hazırlanarak onaylandı. Mevcutta boş olan alanda yapılacak tesise 0,30 emsal verildi.


TARIM ARAZİSİ KULLANIMINDA
Proje raporunda, planlama alanının İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda “tarım arazisi” alanında kaldığı belirtildi.
Proje raporunda ayrıca, bölgeyi de kapsayın 1/25 bin ölçekli İzmir Batı Bölgesi Nazım İmar Planı’nın 3. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildiği bilgisine yer verildi.

KOŞULLU ONAY VERİLDİ
Proje için kurumlardan alınan görüşler içerisinde İzmir Valiliği tarafından alınan görüşte proje alanının ÇED yönetmeliği kapsamında yer aldığına dikkat çekilirken inşaat veya herhangi bir faaliyete başlanmadan önce ÇED yönetmeliği çerçevesinde yeniden kurum görüşünün alınması için müdürlüğe başvuruda bulunulması koşulu konuldu.
Raporda ayrıca, proje alanının Kutlu Aktaş Barajı uzun mesafeli koruma alanında parselin bir bölümünün 5 kilometre koruma alanı sınırları içinde kaldığı bilgisine de yer verildi. 
Öte yandan; proje alanının baraja yakınlığı nedeniyle İZSU tarafından alınan görüşte, baraj uzak mesafeli koruma alanının 3 kilometre koruma bandında kalan kısmında ‘mezbaha yapılmaması’ koşuluyla parselin ‘belediye hizmet alanı’ olarak belirlenip oluşturulacak amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planlarının onanması öncesinde kurumdan yeniden görüş alınması gerektiği belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.