TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bergama'da sıfır atık seferberliği

Bergama'da 30 Mart Ulusal Sıfır Atık Günü, düzenlenen etkinliklerle ve defileyle kutlandı. Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, etkinlikte çevre bilinciyle ilgili önemli mesajlar verdi

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2023 13:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bergama'da sıfır atık seferberliği

KEMAL ÖZKURT
2017 yılında 105 ülkenin desteğiyle başlatılan ve Birleşmiş Milletler (BM) tarafındanda ilan edilen 'Sıfır Atık Günü' bugün düzenlenen kortej yürüyüş ile başladı. Mehmet Akif Ersoy Parkı’ndan (Bayraklı Park) başlayan kortej yürüyüşüne öğrenciler, sporcular, öğretmenler, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı. Düzenlenen yürüyüşte 'İkinci Bir Dünya Yok' ve 'Sıfır Atık' temaları üzerinde durarak farkındalık oluşturulmaya çalışıldı. Katılımcılar ellerindeki dövizlerle Kültür Merkezi'ne kadar yürüyerek, ağaçların korunması gerektiğine, suların israf edilmemesine ve ambalaj atıklarının geri dönüştürülmesi gerektiğine dikkat çekildi. 

ÖĞRENCİLERDEN GERİ DÖNÜŞÜM DEFİLESİ
Katılımcılar tarfından düzenlenen yürüyüşün ardından Bergama Kültür Merkezi'nde öğrenciler tarafından Geri Dönüşüm Defilesi yapıldı. 100. Yıl İlkokulu ve Ortaokulu, Ali Rıza Eroğlu İlkokulu, Aşağıbey İlkokulu ve Ortaokulu, Ayaskent İrfan Kırdar Ortaokulu, Bergama Yusuf Kemalettin Perin MTAL ve Zübeyde Hanım Ortaokulu öğrencileri farkındalık oluşturabilmek adına geri dönüşümden elde ettikleri giysileri giyerek sahnede sergilediler. Defilenin ardından Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu ve protokol üyeleri, Geri Dönüşüm Sergisi’nin açılışını gerçekleştirdiler. Defilede; Bergama Belediyesi çalışanlarının, 100. Yıl İlkokulu ve Ortaokulu, Aşağıbey İlkokulu ve Ortaokulu, Ayaskent İrfan Kırdar Ortaokulu, Yusuf Kemalettin Perin MTAL. ve Zübeyde Hanım Ortaokulu öğrencilerinin geri dönüştürülen materyallerden yaptıkları eserler sergide yer aldı.


BERGAMA'DA SIFIR ATIK BİLİNCİ OLUŞUYOR
Bergama'da yaptıkları projelerle ilçede sıfır atık bilincinin ilerlediğini dile getiren Bergama  Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak için, Bergama Belediyesi olarak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan “Sıfır Atık” çalışmalarını titizlikle yürütüyoruz. Vatandaşlarımız, eğitimcilerimiz, öğrencilerimiz toplumumuzun duyarlı her bir ferdi sayesinde topladığımız atıklar, ayrışarak yeniden kullanıma sunuluyor. Cam, kağıt, metal ve plastik gibi atıkları yeniden dönüştürme ile çevreyi korumuş, ekonomiye de katkı sağlamış oluyoruz. Okullarda öğrencilerimize yönelik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’müz ile işbirliği içerisinde toplantılar, yarışmalar ve etkinlikler düzenliyoruz. Bu etkinlikler sayesinde sıfır atık noktasında önemli mesafeler aldık, almaya devam ediyoruz" diye konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.